20-23/02/2025 - Saxon - Kraków/Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 20-23/02/2025 - Saxon - Kraków/Warszawa
Orzeł wylądował! Kto dziś będzie w Kraku?
mua
odpowiadając na zażalenia czemu te krakoskie gigi tak wcześnie się kończą - mam prawdodobna teorie. Wszystkie te koncerty są w czwartek. Co czwartek od północy jest tam melanz organizowany przez aghowców. Tak samo było na CoL dwa lata temu. Też skończyło się dość wcześnie i nas wyprosili bo musieli ogarniać sale pod balety
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Zmierzam właśnie MPK 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja też już zmierzam do Krakowa 
Przy okazji uśmiechnięta ciekawostka. Zawsze z Krakowa wracam pociągiem ok. 0:30. Teraz też będzie. Tyle że od poprzedniego rozkładu został apgrejdowany z TLK na IC, dzięki czemu bilety są 2x droższe.
Przy okazji uśmiechnięta ciekawostka. Zawsze z Krakowa wracam pociągiem ok. 0:30. Teraz też będzie. Tyle że od poprzedniego rozkładu został apgrejdowany z TLK na IC, dzięki czemu bilety są 2x droższe.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
W 2 klasie przypadkiem te ceny nie są podobne?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Pozdrawiam z koja... Może jakimś cudem Wawa w niedzielę, się okaże.
Polecam imprezy z ludźmi z AGH
Polecam imprezy z ludźmi z AGH
Podobno w najbliższych latach pociagi TLK maja być w większym stopniu zastępowane IC. Do Krakowa to ja samochodem wolę.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Są identyczne. Cennik dla niewierzących poniżej:
https://www.intercity.pl/pl/site/bip/cennik.html
Btw z ciekawości wrzuciłem w wyszukiwarkę połączenie i o 00.30 wyskakuje jedynie TLK Karpaty do Warszawy, w cenie standardowej. Jacyś uśmiechnięci hakerzy musieli w takim razie tu podziałać
Ja do Krakowa akurat pociągiem lubię pojeździć, ale jedynie w środku tygodnia. Przy łucie szczęscia Pendolino można już za 50 zł trafić.
Ja Flixem a potem spacerkiem z i do dworca... Pierwszy raz będę w Studio, dotychczas w Krakowie tylko Tauron i Kwadrat. Spora grupka pod wejściem już przed 17.30.
Za 50zł pendolino to niezła oferta. Jednak po oddaniu "pełnej" ekspresówki do Krakowa, przejazd samochodem jest równie szybki co pociągiem, a po powrocie w środku nocy nie trzeba gruzina łapać, żeby do domu dotrzećMr. M pisze: ↑czw lut 20, 2025 5:31 pmSą identyczne. Cennik dla niewierzących poniżej:
https://www.intercity.pl/pl/site/bip/cennik.html
Btw z ciekawości wrzuciłem w wyszukiwarkę połączenie i o 00.30 wyskakuje jedynie TLK Karpaty do Warszawy, w cenie standardowej. Jacyś uśmiechnięci hakerzy musieli w takim razie tu podziałać.
Ja do Krakowa akurat pociągiem lubię pojeździć, ale jedynie w środku tygodnia. Przy łucie szczęscia Pendolino można już za 50 zł trafić.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Też się wybieram.
Wolę jak się wcześniej kończą, niż później.Sardi pisze: ↑czw lut 20, 2025 4:16 pmmua
odpowiadając na zażalenia czemu te krakoskie gigi tak wcześnie się kończą - mam prawdodobna teorie. Wszystkie te koncerty są w czwartek. Co czwartek od północy jest tam melanz organizowany przez aghowców. Tak samo było na CoL dwa lata temu. Też skończyło się dość wcześnie i nas wyprosili bo musieli ogarniać sale pod balety
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Racja, pociąg o 0:30 jest TLK
a ceny bywają w promocji - 1 pula - z dużym upustem. Zapewne dlatego sądziłem, że TLK jest ok. 4x tańszy niż pendolino, podczas gdy jest ok. 2x
75 zl za nocny spowolniony pociąg to wysoka cena
a ceny bywają w promocji - 1 pula - z dużym upustem. Zapewne dlatego sądziłem, że TLK jest ok. 4x tańszy niż pendolino, podczas gdy jest ok. 2x
75 zl za nocny spowolniony pociąg to wysoka cena
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Dawno nie widziałem żeby wcześniej zaczęli wpuszczać...
W trakcie Grand Slam aż chciało się krzyczeć "fuck you Phil Campbell".
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Hehe... Grand Slam bardzo spoko, w trzecim rzędzie na samym środku dźwięk zaskakująco dobry.
W trzecim po prawej też okej, aczkolwiek nieco głośno jak na support
Dobrze, że ta Maryla przyszła tu tylko na chwilę