Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 lecie - trasa klubowa)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 koncertów na 10 lecie)
oh, Łatwa nie należy do moich ulubionych numerów, ale ma bardzo melodyjny refren 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
mógłby śpiewać w Zdrajcy: słuchaliśmy razem Turbo i Kata
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Przesłuchałem najnowszy singiel. Według mnie najlepszy z dotychczasowych, chociaż nie wyobrażam sobie tłumu skandującego ten refren na koncertach. Nie mniej, wreszcie fajna melodia
Night Mistress Fan Club Łódź
Wyłączyłem po 30 sekundach, jak większość numerów NK. Jak dla mnie to był projekt na jedną płytę, nudne to i nieśmieszne (a chyba miało być śmieszne, nie wiem)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nowe single w ogóle do mnie nie trafiły, do czasu...
Wczoraj byłem na premierze filmu "Urwany Film" we wrocławskim DCF i muszę przyznać, że jak się ogląda całość to wrażenia są dużo lepsze.
Film zrobiony "z jajem", opowiada jeden weekend z życia Andrzeja, który postanowił, że odstawia alkohol... Co dzieje się dalej - musicie zobaczyć sami
Po filmie było Q&A z publicznością, chłopaki jak zawsze wyluzowani, bardzo przyjemny event.
Wczoraj byłem na premierze filmu "Urwany Film" we wrocławskim DCF i muszę przyznać, że jak się ogląda całość to wrażenia są dużo lepsze.
Film zrobiony "z jajem", opowiada jeden weekend z życia Andrzeja, który postanowił, że odstawia alkohol... Co dzieje się dalej - musicie zobaczyć sami
Po filmie było Q&A z publicznością, chłopaki jak zawsze wyluzowani, bardzo przyjemny event.
Jestem po odsłuchu nowej płyty. Jest sporo śmiechu, wrażenie znacznie lepsze niż po Kebabie z Amareną
Choć w paru utworach najsłabsze są własnie teksty.
Ulubione numery na tę chwilę: Będę ojcem, Milf, Uber oraz bonus track.
Ulubione numery na tę chwilę: Będę ojcem, Milf, Uber oraz bonus track.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Tylko w paru? Muszę obczaić.
W piątek będzie (prze)słuchane 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
No to obejrzałem film. W zasadzie tyle mi wystarczy słuchania nowej płyty.
Ze cztery znośne numery się znajdą.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Dałem nowej płycie szansę. Mimo tych pierwszych singli to miałem nadzieję, że reszta będzie lepsza... I szczerze mówiąc to nie ma tam utworu do którego chciałbym wrócić. Z trzy, może cztery są dość znośne, ale reszta totalnie do zapomnienia...
I co ciekawe, widzę, że i w komentarzach na FB jest sporo negatywnych opinii. Wcześniej tak mi się to nie rzucało w oczy.
A z racji zapowiedzi chłopaków, że na trasie będzie grała cała nowa płyta i dopiero w drugiej części koncertu będą starsze utwory, utwierdziłem się tylko by odpuścić piątkowy koncert...
Na szczęście w tym samym czasie w Łodzi dzieją się inne i ciekawsze rzeczy na które można się wybrać
I co ciekawe, widzę, że i w komentarzach na FB jest sporo negatywnych opinii. Wcześniej tak mi się to nie rzucało w oczy.
A z racji zapowiedzi chłopaków, że na trasie będzie grała cała nowa płyta i dopiero w drugiej części koncertu będą starsze utwory, utwierdziłem się tylko by odpuścić piątkowy koncert...
Na szczęście w tym samym czasie w Łodzi dzieją się inne i ciekawsze rzeczy na które można się wybrać
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
W Łodzi to chyba downgrade. Z hali na klub (duży, ale jednak).
No szkoda. Liczyłem na spotkanie. My do Łodzi się wybieramy (o ile wyzdrowieję i dograją inne tematy). Stwierdziliśmy, że (przynajmniej) jeden gig tradycyjnie będzie na trasie. W grę wchodziło otwarcie w Łodzi lub zamknięcie w SK. Padło na Łódź, bo w terminie warszawskim idziemy na innego piosenkarza.
O Jezu. Nie wiedziałem, że planują grać tego potworka w całości.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Sama płyta jest po prostu strasznie przeciętna. Ogólnie im dalej w las tym gorzej. Z mojego punktu widzenia brak pomysłów - zarówno na teksty jak i na muzykę (to bardziej dziwi). Ze 3 znośne numery, którym dużo brakuje do numerów z Hewi Metal czy Zdrajców.
- blackcocker
- -#Moderator

Nie no, już nie przesadzajcie. Przecież oni od 4(?) płyt grają w kółko to samo jeśli chodzi o muzykę
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Wydaje mi się, że były jednak bardziej urozmaicone. Patataje grają od pierwszej płyty, to wiadomo. Nie oczekuję czegoś innego, ale mogą być fajne patataje i ... niefajne 
Kojarzę ich z kebaba, i chyba pozostanę przy tym, bez urazy - pozytywny band 
Dobre określenie. Potworek. Rozumiem, że kończą się pomysły by w (nadal) zabawny sposób na kolejnej płycie śpiewać o chlaniu i seksie, ale najgorsze, że muzycznie jest tu naprawdę kiepsko...
Hala niby jest na ponad 2000 osób trybuny +płyta. Więc zdecydowanie nie pykła sprzedaż biletów według mnie...pz pisze: W Łodzi to chyba downgrade. Z hali na klub (duży, ale jednak).
Mam nadzieję, że przy lepszej okazji się uda :-)pz pisze: No szkoda. Liczyłem na spotkanie.
Świetne i potężne rozpoczęcie trasy przez najmocarniejszy zespół heavy w kraju 
A na poważnie. Bardzo przyzwoity i dobrze przygotowany występ. Chłopaki oczywiście ograni z nowym materiałem, ekran z teledyskami w tle, dużo pirotechniki, trochę fajerwerków (może przyczyna przeniesienia koncertu do Wytwórni była czysto techniczna?). Bardzo dobrze przygotowali sobie też publiczność. 4 single od dawna w sieci, dwa lub trzy ogrywane wcześniej na plenerach, cały materiał wrzucony do sieci na tydzień przed startem trasy. Efekt: publiczność świetnie bawiła się na nowych numerach, znała teksty i reagowała żywiołowo. Nie było żadnego zdziwienia typu "co oni grają". Dzięki temu, że była dobra zabawa na około, to słuchanie tej średniej (słabej) płyty nie dłużyło mi się masakrycznie. Sam nawet "potupałem nóżką"
Po zakończeniu nowej płyty i krótkiej przerwie odpalili set "greatest hits" i... ciężko mi się do niego przyczepić. Liczyłem co prawda, że jeden numer o kebabie na koncercie wystarczy, ale to jednak jest hit. 3 numery, które chętnie bym wymienił w tej części seta, to te bardzo gorąco przyjęte przez publiczność (Dziewczyna z kebabem, Koń i O jeden most...). Duża reprezentacja Hewi Metal (Karate, Wojownik, Andżej, Zaplątany i Minerał), poza tym w miarę po równo. Ogólnie na drugiej części seta dobrze się bawiłem.
PS.1 Złapałem kostkę maestro Kazona
PS.2 @Lando, żonie nie podobała się Twoja decyzja, bo jak stwierdziła "na NK nie chodzi się dla muzyki, a towarzysko"
PS.3 Dużo młodzieży narzekającej na tyskie za 20zł (patrząc na nich, to nie wiem czy w ogóle powinni im sprzedać to piwo).
A na poważnie. Bardzo przyzwoity i dobrze przygotowany występ. Chłopaki oczywiście ograni z nowym materiałem, ekran z teledyskami w tle, dużo pirotechniki, trochę fajerwerków (może przyczyna przeniesienia koncertu do Wytwórni była czysto techniczna?). Bardzo dobrze przygotowali sobie też publiczność. 4 single od dawna w sieci, dwa lub trzy ogrywane wcześniej na plenerach, cały materiał wrzucony do sieci na tydzień przed startem trasy. Efekt: publiczność świetnie bawiła się na nowych numerach, znała teksty i reagowała żywiołowo. Nie było żadnego zdziwienia typu "co oni grają". Dzięki temu, że była dobra zabawa na około, to słuchanie tej średniej (słabej) płyty nie dłużyło mi się masakrycznie. Sam nawet "potupałem nóżką"
Po zakończeniu nowej płyty i krótkiej przerwie odpalili set "greatest hits" i... ciężko mi się do niego przyczepić. Liczyłem co prawda, że jeden numer o kebabie na koncercie wystarczy, ale to jednak jest hit. 3 numery, które chętnie bym wymienił w tej części seta, to te bardzo gorąco przyjęte przez publiczność (Dziewczyna z kebabem, Koń i O jeden most...). Duża reprezentacja Hewi Metal (Karate, Wojownik, Andżej, Zaplątany i Minerał), poza tym w miarę po równo. Ogólnie na drugiej części seta dobrze się bawiłem.
PS.1 Złapałem kostkę maestro Kazona
PS.2 @Lando, żonie nie podobała się Twoja decyzja, bo jak stwierdziła "na NK nie chodzi się dla muzyki, a towarzysko"
PS.3 Dużo młodzieży narzekającej na tyskie za 20zł (patrząc na nich, to nie wiem czy w ogóle powinni im sprzedać to piwo).
A jak Hamulec? Bardzo spoko wariatami wydają się być