02/08/2025 Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 02/08/2025 Warszawa, PGE
Pewnie w dniu koncertu będą do kupienia. Nie mówiąc już o odsprzedaży ticketmasterowej.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Uruchomili dzisiaj resale na Ticketmasterze, kilka biletów na płytę się pojawiło
Czy resale nie powinny być tańsze przypadkiem? Dali 60zł drożej (płyta).
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
No właśnie... W sumie jest kilkanaście sztuk, i wszystkie po 481,85 zł. Bez sensu zupełnie gdy płyta dostępna jest w cenie nominalnej.
No właśnie w tej nominalnej za 419 nie ma. Chujki sobie podniosły cenę wykorzystując resale. Z każdym pomysłem zaskakują jeszcze bardziej. Niebywałe.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
W przypadku resale jest doliczony koszt obsługi 60zł. Żeby cena była taka jak wyjściowa to ktoś musiałby wystawić bilet za 60zł mniej (w resale'u jest taka opcja)
Dodatkowe 60 zysku za ten sam bilet. Prawie jak Meta w 19 gdzie doliczali 50 bo tak.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Parę dni temu jeszcze były na płytę, pewnie wyłączyli żeby przetestować popyt na resale. Ja tam mam spokój bo kupiłem od razu, ale z ciekawości od czasu do czasu sprawdzam dostępność.
- blackcocker
- -#Moderator

Ludzie sprzedając przez resale nie mogą ustawić wyższej ceny niż nominalna - jedynie niższą. Jest to jednak kwota jaką oni dostaną na konto - kupujący musi zapłacić więcej, dodatkowo za prowizję, która wynosi kilka/kilkanaście procent. Z tego co opowiadał Sardi, to jeszcze większe jaja mogą być i rozumiem, że przy koncercie o podwyższonym popycie, TM może sobie dorzucać do biletów w resale'u kwotę jaką mu się widzi - po prostu sterują tą prowizją, niekoniecznie jest to stały procent. Sprzedający dostaje jednak tyle samo, niezależnie od prowizji TM
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Nie planuję iść, ale w razie gdybym zmienił zdanie, kupię od nugza w dniu koncertu
A ogólnie to nieźle nas rypią na tych cenach. Chociaż na trio Priest, Saxon, Uriah kupowałem z resale (i to pewnie też był "resale", bo dwa bilety w tej samej cenie) poniżej ceny katalogowej.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja też chyba nie planuję 
Re: 02/08/2025 Warszawa, PGE Narodowy
Pojawiły się bilety na płytę.
Cud, no niebywałe
Co za palanty.
Co za palanty.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
no shit?! 
Pisza, ze bilety okazywac przez apke ticketmastera, ale mozna tez je znalezc logujac sie po prostu na koncie na ticketmasterze. Ktos sie orientuje, czy takie przejda na skanerze? Kod QR to niby kod QR, co za roznica, czy z apki, serwisu lub zrzutu ekranu.
Wszystko przechodzi.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie wiem jak to Ticketmaster rozwiązał, ale technicznie rzecz biorąc, kod może się zmieniać co jakiś czas, i być ważny np minutę po wygenerowaniu.
- blackcocker
- -#Moderator

Na koncie po prostu po zalogowaniu w przeglądarce powinno być git
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Hej. Pytanie do osób bardziej doświadczonych. Kiedyś kupowałem bilety na Iron Maiden z dużym wyprzedzeniem, a dzisiaj chciałem kupić 2 bilety na trybunę a tu pusto. Czy można się spodziewać, że będzie jeszcze dorzucona pewna pula biletów?
Można się spodziewać