Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Ghost

Post autor: MaidenFan »

BLACK MOON OVER THE PEACEFIELD
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Tylko wersja z chórem na początku ma sens jako otwieracz, a najpierw trzy razy przesłuchałem bez. Zyskuje z każdym przesłuchaniem i będzie grzane. Dostałem właśnie info że dziś z Niemiec ruszyła moja paczka z CD i koszulką, może dotrze na premierę.
Awatar użytkownika
johnny_o

YOUR LOVE BRIGHT AS THE STARLIGHT
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Ależ ten ten wstęp robi robotę... Kolosalna różnica w odbiorze
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Płyta już lata po Internecie, ale na razie słaba jakość. Ktoś nagrał telefonem winyla.
Czekam, aż wycieknie CD RIP.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

MaidenFan pisze: śr kwie 23, 2025 10:30 am Ktoś nagrał telefonem winyla.

:facepalm: Skąd biorą się takie abstrakcyjne pomysły.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dobra, no z racji braku wycieku nie wytrzymałem i raczę się Peacefield. Wspaniały numer! Teraz pytanie, czy inspirowany największym hitem Journey, czy jednak Banda i Wanda - HiFi :mryellow: No ale śmieszki na bok, naprawdę rewelacyjna piosenka z absolutnie pięknym intro.

Na ostatnim koncercie nie było jednego z Ghouli. Od pewnego czasu na X trwała kampania naprawdę zajadłych "fanów", którzy domagają się wywalenia go z zespołu. Dlaczego? Bo jakaś dziewczynka zarzuciła mu obmacywanie jej. Rzekomo nawet poszła z tym na policję, ale... Nie było wyroku, nie było nawet rozprawy. Tymczasem banda rozwydrzonych bachorów z problemami psychicznymi była pochłonięta wysyłaniem gróźb i życzeń śmierci do tego muzyka. Przyczyny jego wczorajszej absencji są nieznane, ale nie zdziwił bym się, gdyby chłop po prostu sobie nie radził z tym, co się dzieje. Jego miejsce było normalnie przygotowane na koncert, więc to wygląda na spontaniczną decyzję. Ciekawi mnie, jak to się rozwinie. Drugi Ghoul oskarżany jest o nazizm :mryellow:

Leaka (choć ciężko tu mówić o leaku, skoro płyta jest sprzedawana oficjalnie) nie ma z dwóch przyczyn. Po pierwsze, mało ludzi ma obecnie kieszenie DVD/CD w kompie, ja sam mam zewnętrzną. Po drugie... TEN FANDOM JEST ZJEBANY NA AMEN. To, jakie fikołki intelektualne widziałem w ostatnich dniach, to przerasta ludzkie pojęcie. Banda spierdolonych mentalnie dzieci i niewyżytych seksualnie bab po 40-tce drąca pizdy, że wstawienie płyty do internetu rzekomo byłoby czymś bardzo złym i nie można takich rzeczy robić xDDD I potem ci ludzie kupują album, którego nigdzie nie wrzucą, bo Tobiasowi byłoby przykro :( Naprawdę kurwa żenada, oj jak gardzę tymi niedojebanymi pokemonami. Jakoś nie było sytuacji tego rodzaju w ubiegłych latach, Meliory to słuchałem ponad tydzień przed premierą, kiedy to spora część tych ułomów pewnie srała w pieluchy. Mary on a Cross to zarówno najlepsze, jak i najgorsze, co spotkało ten zespół. Zespół wspaniały, tylko ludzie absolutne kurwy.

Ja tego leaka z winyla nie ruszam, bo chcę przesłuchać całość w dobrej jakości.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Dlatego biorę pod uwagę Łódź. Chcę doświadczyć tego community :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No to bywa ciekawy widok. W sumie ja tego jeszcze nie doświadczyłem na pełną skalę, bo widziałem tylko jeden gig po eksplozji Mary on a Cross na Tiktoku i... No, powiedzmy że dało się dostrzec różnicę między tym, co było wcześniej, a tym, co nastąpiło xD A to był festiwal, więc pewnie trochę osób odpuściło ten event.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

nugz pisze: śr kwie 23, 2025 12:12 pm Dlatego biorę pod uwagę Łódź. Chcę doświadczyć tego community :D
Komjuniti jak na meczu, choć akurat tego nie będzie ;)
https://m.youtube.com/watch?v=DD2m_iqD7 ... c2hpbmU%3D
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Podzielę się Skeleta jakby ktoś chciał priv
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Dobra płytka. Nie wiem czy lepsza od Impera, trzeba z nią spędzić trochę czasu. Na pewno jestem bardzo zadowolony, było na co czekać. Środek płyty jest przedziwny, za pierwszym odsłuchem trochę zamulił, ale leci kolejny i wchodzi duuużo lepiej.
Najsłabsze na ten moment Guiding Lights i Cenotaph.
UMBRA JEST NIEZIEMSKA.

EDIT: THERE, THERE
Awatar użytkownika
johnny_o

Dobra recenzja, krótko i na temat. Ja się wstrzymam tę dobę z małym kawałkiem, na tej ostatniej prostej dzięki miodnemu Peacefield. I tak, chór robi różnicę i klimat niesamowity.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Jak chcesz to mam leaka w jakości studyjnej.
Awatar użytkownika
johnny_o

Dzięki, wytrzymam do północy jutro i uroczystego odsłuchu z fandomem ;)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nie mam czasu na godny odsłuch 3 singla, ale po fragmentach wnoszę, że Tobiasz to naprawdę łebski typ.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

johnny_o pisze: śr kwie 23, 2025 9:02 pm Dzięki, wytrzymam do północy jutro i uroczystego odsłuchu z fandomem ;)
Ale to właśnie trzeba słuchać wcześniej żeby Ghesties się srały że Tobiasowi jest przykro i że to nieuczciwe xDDD

Awatar użytkownika
johnny_o

nugz pisze: śr kwie 23, 2025 9:13 pm Nie mam czasu na godny odsłuch 3 singla, ale po fragmentach wnoszę, że Tobiasz to naprawdę łebski typ.
Wybaczam i bez złośliwości... Zgadza się, jak na masona i satanistę przystało ;)
Schizoid pisze:
johnny_o pisze: śr kwie 23, 2025 9:02 pm Dzięki, wytrzymam do północy jutro i uroczystego odsłuchu z fandomem ;)
Ale to właśnie trzeba słuchać wcześniej żeby Ghesties się srały że Tobiasowi jest przykro i że to nieuczciwe xDDD
Od czasu Saxon - Carpe Diem mam uraz do słuchania przed premierą. Trochę się obawiam jutrzejszego zderzenia z zaburzonymi osobiszczami, ale czego się nie robi dla jednego z ulubionych zespołów ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

A czy ktoś wybiera się na jutrzejszy przedpremierowy odsłuch w warszawskiej Winylowej?
Awatar użytkownika
johnny_o

Ja, i o tym właśnie piszę :)
ODPOWIEDZ