23/10/2025 - Testament, Obituary - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
23/10/2025 - Testament, Obituary - Wrocław
Przyznacie, że zestawienie ze sobą tak elektryzujących w oldschoolowym metalu nazw to prawdziwa gratka! Testament, Obituary, Destruction i Goatwhore na jedynym koncercie w Polsce! Metalowe święto, czyli polska odnoga trasy Thrash of the Titans, odbędzie się 23 października we wrocławskim A2.
𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝘆 | 𝗧𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀:
www.knockoutmusicstore.pl (druki kolekcjonerskie | colletor's tickets)
www.ebilet.pl
𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝘆 | 𝗧𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀:
www.knockoutmusicstore.pl (druki kolekcjonerskie | colletor's tickets)
www.ebilet.pl
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Re: 23/10/2025 - Testament, Obituary - Wrocław
W Warszawie to bym się przeszedł, tak to raczej do kalendarza nie wpisuję.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Kurka, obejrzałby chłop w końcu to Obituary. Kusi.
Nie wykluczam, zobaczę jaki grafik w robocie będę miał w listopadzie (o ile bilety nie zejdą)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
O kurde, skład konkretny. Ale dałbym Obituary na headlinera i Testament na otwieracza.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Wypada Goatwhore, w zamian - Nervosa.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tak bez uprzedzenia? Damn
To przynajmniej się u mnie rozwiązało, jechać czy nie xD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Tak na szybko mogę napisać że Nervosa spoko. Ale chyba wolałem ten zespół z Fernandą Lirą.
Destruction widziałem po raz pierwszy w nowym składzie i było ok. Ale zdecydowanie grali za krótko.
Obituary jak to oni dali mocno po pysku. Znowu było duzo numerów z Cause of Death.
Co do gwiazdy tego wieczoru to nawet pokusił bym się o stwierdzenie że był to najlepszy ich koncert jaki widziałem bo zagrali z werwą i zabrzmieli o wiele mocniej niż zazwyczaj.
Set też spoko. Ale myślałem ze zagraja wiecej niz tylko dwa utwory z nowej plyty.
Z minusów to jedynie to że ścisk w hali niesamowity. Ale można się było tego spodziewać prz sold outcie
Destruction widziałem po raz pierwszy w nowym składzie i było ok. Ale zdecydowanie grali za krótko.
Obituary jak to oni dali mocno po pysku. Znowu było duzo numerów z Cause of Death.
Co do gwiazdy tego wieczoru to nawet pokusił bym się o stwierdzenie że był to najlepszy ich koncert jaki widziałem bo zagrali z werwą i zabrzmieli o wiele mocniej niż zazwyczaj.
Set też spoko. Ale myślałem ze zagraja wiecej niz tylko dwa utwory z nowej plyty.
Z minusów to jedynie to że ścisk w hali niesamowity. Ale można się było tego spodziewać prz sold outcie
Nervosa (po raz 4) - fajnie i energetycznie
Destruction (po raz 7) - w porządku, całkiem ok
Obituary (po raz 5) - niezły wpierdziel
Testament (po raz 15) - bardzo fajnie
Złapane kostki: Destruction i Testament
Destruction (po raz 7) - w porządku, całkiem ok
Obituary (po raz 5) - niezły wpierdziel
Testament (po raz 15) - bardzo fajnie
Złapane kostki: Destruction i Testament
www.MetalSide.pl
Czy nowe numery grał Dovas, czy podstawili automat? 
Przed każdym nowym numerem była przerwa, wjeżdzał drugi zestaw bębnów i Gene Hoglan to ogrywał.
Piękna akcja po koncercie: Chuck (jaki on wychudzony!
www.MetalSide.pl
Może Billy pozazdrościł Hoglanowi zrzucenia solidnej masy 
Oby to było to.
Nervosa: spoko dziewczyny, fajna energia i muzycznie też dowiezione. Nie ogarniam tego, że co koncert widzę inny skład oprócz Priki. Serio... A pierwszy raz widziałem jeszcze z Lirą. Dobry koncert.
Destruction: prezencja sceniczna 10/10. Widać, że Schmier zwraca na to uwagę
Obituary: maszynka do mielenia. Nie, maszyna do mielenia. Nie. MASZYNA do mielenia. Majo Chopy moc! Piękna sprawa! Wyszli i zgnietli od pierwszych do ostatnich sekund. I o to chodzi.
Testament: pomimo tego, że widziałem ich po raz 15, to wciąż mam taki sam fun jak przy tym pierwszym (Poznań 1999). Muzycy zresztą też nakręceni elegancko. Fajny set, bo ostatnio grali same stareńkie kawałki. No i jak zaczynasz "D.N.R." to ogień musi być. Na scenie ognie też były, więc fajnie. Nowe numery dla mnie nieznane (płyta w paczkomacie czeka
Na barierce dosyć luźno było, ale fakt - byłem bardzo z boku, pierwszy raz od strony Erica. Fanty latały i cieszę się z kostki od E, bo mam w domu chyba z 8 testamentowych i wsjo od Skolnicka i jedna od Chucka.
www.MetalSide.pl
Cykniesz fotę kostki Petersona?
www.MetalSide.pl
Dzięki, poproszę