10/05/2025 - Ghost - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Re: 10/05/2025 - Ghost - Łódź

Post autor: Recit The Thornographer »

Znajomym się część ekipy wykruszyła i jeszcze pewnie tam wyląduję...

Powiedzcie mi proszę, bo czuję wciąż niechęć do pakowania swojego fona do czyjegoś jądra i to mnie odepchnęło wcześniej od zakupu biletów - trzeba ładować tylko smartfony, czy np. przysłowiową Nokie 3310 też? :D
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Zakładam że też, skoro smartwatche również trafiają do Jądra. Co jest po prostu przejawem nadgorliwości polskiego orga, bo zagranicą co do zasady ta rzecz tyczy się tylko telefonów. No ale polskie LN to polskie LN...

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Dzięki! No to przypomnę sobie stare czasy i fona nie biorę :D
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Część ludzi wyjdzie z koncertu z traumą, kilka godzin bez telefonu może spierdolić dziś psychę :P
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Ja zostawiam telefon w samochodzie. Licze, ze przez to ominę kolejkę z ludzmi do wydobycia telefonu z jądra po koncercie i szybko dobiegnę na parking. Skoro większość ludzi będzie zablokowana przy wyjsciu to wyjazd z tego zjebanego parkingu powinien być tym razem w miare sprawny.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

nugz pisze: pt maja 09, 2025 8:34 am Część ludzi wyjdzie z koncertu z traumą, kilka godzin bez telefonu może spierdolić dziś psychę :P
Jeśli potrafisz z łatwością wytrzymać dwie godziny bez telefonu gapiąc się przed siebie to gratuluję i szczerze zazdroszczę.
nugz
SMERF MARUDA

Potrafię wyjść na 3-4 godzinny spacer i nie wyjąc nawet fona z kieszeni, no chyba że zadzwoni - easy :)
Jakub91
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Jakub91 »

Cześć, to mój pierwszy post na Sanatorium, mam pytanie - po koncercie wraca ktoś z Was do Warszawy autem i ma może wolne miejsce w aucie? Chętnie dorzucę się do kosztu paliwa :)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

nugz pisze: pt maja 09, 2025 9:12 am Potrafię wyjść na 3-4 godzinny spacer i nie wyjąc nawet fona z kieszeni, no chyba że zadzwoni - easy :)
No to zazdro też czasu na 3-4 godzinne spacery!
Jakub91 pisze: Cześć, to mój pierwszy post na Sanatorium, mam pytanie - po koncercie wraca ktoś z Was do Warszawy autem i ma może wolne miejsce w aucie? Chętnie dorzucę się do kosztu paliwa :)
Cześć! Od jak dawna lurkujesz/jaki był Twój poprzedni nick? ;)
Jakub91
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Jakub91 »

johnny_o pisze: pt maja 09, 2025 10:00 am Cześć! Od jak dawna lurkujesz/jaki był Twój poprzedni nick? ;)
Trudno powiedzieć dokładnie, ze 20 lat będzie, na pewno przed Gwardią 2008 zacząłem, ale nie wiem ile przed.

Co do nicków to pewnie było kilka - raz na parę lat albo chciałem się o coś dopytać, albo wrzucić jakieś ciekawe info, którego na forum nie widziałem, a uznałem, że warto dać znać bo a nuż komuś pomoże :)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Czekam na odpowiedź od LiveNation, czy będzie osobna kolejka do wsadzania telefonów w jądro, w której osoby bez smartfonów nie będą musiały stać.
Jeżeli łaskawie coś mi napiszą, to się podzielę wiedzą.
nugz
SMERF MARUDA

U mnie też 'naście lat lurkowania, zanim wjechała rejestracja ;)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Nawet szybko odpisali. No i dupa, jest jedna kolejka, osoby bez telefonów czekają w tej samej. Trochę to głupie i potęgujące dodatkowe napięcia i opóźnienia, ale pewnie czegoś nie rozumiem.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Co za kretynizm... Naprawdę cieszę się, że nie idę... Aczkolwiek gdybym szedł, wziąłbym z domu jakiś stary telefon którego nie używam, ładnie zamknął w jądrze a potem albo z nim wyszedł po koncercie lub po prostu wyrzucił... Jak ileś kretynskich jąder im się nie odliczy może przemyślą taką akcję następnym razem...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Szczerze mówiąc czytam te płacze jaka to tragedia i utrudnienia z tym pokrowcem na telefon i mam takie przemyślenia, serio, na prawdę?
Wyjście z sali i tak będzie spowalniane przez szatnię, pogoda szykuje się przecież mało letnia. Wiec wcale się nie zdziwę jeśli kolejki do otwarcia futerału będą znikome bo ludzie i tak będą wychodzić stopniowo po czekaniu w kolejce do szatni. A samo wkładanie to dosłownie moment, nie muszą w sumie nic robić, wystarczy że wydadzą futerał i każdy włoży telefon sam.

Mogę stracic nawet 10 min byle by mieć spokojny koncert bez lasu telefonów przed sobą zasłaniających scene. Dzięki temu scenę bede zasłaniać tylko ja :P
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No, ja np. wchodzę zawsze bez szatni. Nawet zimą. Kurtka zostaje w samochodzie. To już robi różnicę. Poza tym idąc na koncert zostawiam w domu córki. Niby nie są już małe, są samodzielne, ale nie ma opcji, żeby nie mogły się ze mną skontaktować w razie potrzeby. A wychodzenie z sali i szukanie kogoś, żeby sprawdzić czy dziecko napisało mi (wiedzą, że podczas koncertu pisze się smsa, a nie dzwoni) jakąś małą istotną pierdołę typu "czy mogę zjeść do końca pieczywo?" czy właśnie pisze, że jest jakiś poważny problem robi mi różnicę. Dlatego mówię takim rozwiązaniom "nie"

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pt maja 09, 2025 1:46 pm No, ja np. wchodzę zawsze bez szatni. Nawet zimą. Kurtka zostaje w samochodzie. To już robi różnicę. Poza tym idąc na koncert zostawiam w domu córki. Niby nie są już małe, są samodzielne, ale nie ma opcji, żeby nie mogły się ze mną skontaktować w razie potrzeby. A wychodzenie z sali i szukanie kogoś, żeby sprawdzić czy dziecko napisało mi (wiedzą, że podczas koncertu pisze się smsa, a nie dzwoni) jakąś małą istotną pierdołę typu "czy mogę zjeść do końca pieczywo?" czy właśnie pisze, że jest jakiś poważny problem robi mi różnicę. Dlatego mówię takim rozwiązaniom "nie"
Pomijając fakt, że może wydarzyć się coś poważnego i tutaj brak kontaktu może być najgorszą opcją.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

pz pisze: pt maja 09, 2025 1:46 pm No, ja np. wchodzę zawsze bez szatni. Nawet zimą. Kurtka zostaje w samochodzie. To już robi różnicę.
Skoro tak to gdy wszsycy ustawią się do szatni, to Ty pójdziesz od razu do ekipy od otwierania i wyjdziesz bez korka ;)
gumbyy pisze: pt maja 09, 2025 3:11 pm Pomijając fakt, że może wydarzyć się coś poważnego i tutaj brak kontaktu może być najgorszą opcją.
Jeśli ktoś będzie usilnie dzwonił bo stało się coś naprawdę złego to zawsze można przecież wyjść do strefy na koncercie gdzie telefony są dozwolone.
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

niektórzy ludzie to jednak kochają mieć bat nad głową :D
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

To się nazywa nie zawracanie sobie głowy i nie wyolbrzymianie małych rzeczy na które się nie ma wpływu ;-)
ODPOWIEDZ