Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia

Post autor: MaidenFan »

Aaaa oni się tam znają XD
Revelations jest możliwe, ale Bruce coś mówił, że zagra to na swojej solowej trasie.
Chyba, że mówimy o nowym piwie Revelations, ale dziś pojawiło się też piwko The Prophecy. ;)
Deleted User 8011

Post autor: Deleted User 8011 »

To tak samo w merchu pojawiły się koszulki Sanctuary i Running Free
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Nie no DWYBO przy obecnym wokalu Bruca to jest istna masakra. Kotlety standardowe, te 30 min które z butów ma mnie wywalić to tylko

Be Quick or be Dead
Infinite dreams
Killers
To tame a land

Gdyby gdzieś tam czasu starczyło bo niechce mi się tego liczyć to jeszcze No Prayer
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

ID, BQOBD oraz cos z NPFTD zrobiloby robotę
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Budziol pisze: sob maja 10, 2025 3:53 pm ID, BQOBD oraz cos z NPFTD zrobiloby robotę
Tak jak na poprzedniej trasie CSiT, Stranger i Alexander, po tym całą reszta się chowa.
Mogliby zagrać 18 utworów, to by wypadało po 2 z każdej płyty wtedy set miałby wiedzy sens.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Jako, że jedynym możliwym kolosem będzie Rime, to może zagrają 16-18 utworów.

EDIT: Według rozpiski jednego festiwalu Iron Maiden gra 2 godziny
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Co w sumie nie dziwi, ale te 2h można wypełnić bardziej z krótszym intrem itp. Gdyby jedynym kolosem okazałby się Rime to dużo możliwości to otwiera.
Sądząc po kawałkach które „promują” myślę że z dużym prawdopodobieństwem pojawia się (poza Phantom) - Killers (zdjęcie McMurtie), Sanctuary/Running Free(koszulki). Raczej nie wierzę w Boots On.
Jeżeli chodzi co wyrwałoby mnie z butów, to - IDreams, Still Life, Be Quick, Only the Good, bo w Tame A Land jakoś nie wierzę (niestety).
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

MaidenFan pisze: sob maja 10, 2025 11:49 pm
EDIT: Według rozpiski jednego festiwalu Iron Maiden gra 2 godziny
Co tylko i wyłącznie oznacza, że taki jest slot w festiwalowej rozpisce.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

Powiedziałbym, że - w kontekście wymagań dla Bruce'a - To Tame jest tak samo prawdopodobny jak Boots On. Takie rzeczy trzeba robić dobrze albo nie robić ich wcale, wokal jest tam krytycznie ważny.
Jeśli usłyszę: Phantoma, Killers (a do tego Idy na początek PLISSSSSSSSSSSSSS), Akacjową, Marynarza - już będę bardzo happy. Z Piece stawiam raczej na Still Life, z Syna - ID (raczej życzeniowo). Na resztę nie mam pomysłów, o kotleciarni (też będę się świetnie bawił, szczeg. przy Run) szkoda klikać. Ale taki Judas .... mniam.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Większość forumowiczów chciałaby usłyszeć BQOBD, a ja zdecydowanie wolałbym Judasa. Krótki, genialny rocker, z refrenem idealnie nadającym się do śpiewania przez publiczność. Ten numer spokojnie umieściłbym w mojej top10 Maiden. Jak nie teraz, to kiedy? Wcześniej zapomniałem wspomnieć o innym nie granym przez zespół utworze - Deja-Vu. Też by było zajebiście gdyby poleciał. Martwią mnie trochę niedawne słowa Brusa nt. nowej maski (czyli Powerslave), ponieważ cholernie zależy mi na Marynarzu i nie chciałbym aby ten pierwszy zajął miejsce drugiego.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Niedługo zobaczysz kolejny raz swój ulubiony (?) band, moja percepcja nie kuma, jakie są powody do zmartwień, niezależnie od seta :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ja po koncercie w Pradze zdecyduje czy kupię bilet na jeszcze jeden koncert (pewnie Warszawę) i ciekawa setlista pomogłaby mi podjąć decyzję ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

nugz pisze: ndz maja 11, 2025 9:05 pm Niedługo zobaczysz kolejny raz swój ulubiony (?) band, moja percepcja nie kuma, jakie są powody do zmartwień, niezależnie od seta :)
Ok, zamartwianie się to przesada. Martwić się to można o zdrowie a nie o wybór utworu na koncercie. Zwyczajnie wolę usłyszeć Rime od Powerslave. I tak, IM to mój ulubiony (!) band :D .
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Ja mam totalnie wywalone na setlistę tej trasy i każdy rarytas będzie miłym zaskoczeniem.
Ale wkręciłem sobie, że najlepszym openerem byłby KILLERS - minutowe intro odegrane z playbacku, krzyki Paula DiAnno natychmiast podchwycone przez publiczność (hołd!) i wzorem CSIT - bang! - wjazd na pełnej. Dla Bruce’a nie byłby to wymagający otwieracz zważywszy pomysł odegrania intro z playbacku.
Szkoda że tej wizji nie miałem parę miesięcy temu, bo puściłbym ją dalej i może ziarno by zakiełkowało…

M.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Pawlo84 pisze: ndz maja 11, 2025 9:17 pm
nugz pisze: ndz maja 11, 2025 9:05 pm Niedługo zobaczysz kolejny raz swój ulubiony (?) band, moja percepcja nie kuma, jakie są powody do zmartwień, niezależnie od seta :)
Ok, zamartwianie się to przesada. Martwić się to można o zdrowie a nie o wybór utworu na koncercie. Zwyczajnie wolę usłyszeć Rime od Powerslave. I tak, IM to mój ulubiony (!) band :D .
Według mnie będzie jedno i drugie
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

MaidenFan pisze: ndz maja 11, 2025 9:56 pm
Pawlo84 pisze: ndz maja 11, 2025 9:17 pm
Według mnie będzie jedno i drugie
Najlepsze rozwiązanie. Obyś miał rację :)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Po co w ogóle Rime? Jak dla mnie - swój czas w secie już miał, a trwa za długo - trzy numery zamiast niego można wstawić. Wierzę, że teraz będzie przegląd "krótszych form" - więcej, przekrojowo, możliwe że bez wyraźnego "środka ciężkości". Takim środkiem był np. Sign of The Cross, a ostatnio Alexander.

M.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Ja też nie czekam na Rime, nie dość, że zajmuje miejsce dla 2-3 innych utworów, to wcale nie uważam go za jakiś specjalnie dobrze działający na żywo. Z tych płyt co będą grali to w zasadzie tylko dwa epiki były nieograne: To Tame a Land i Mother Russia, jeśli ten drugi w ogóle za epik uznamy. Wydaje się idealnym wyborem To Tame, ale uważam że tego numeru nie zagrają. Jest zbyt mało popularny, nie ma na niego ciśnienia jak było w przypadku Alexandra. Mother Russia to już w ogóle abstrakcja.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

sajki pisze: pn maja 12, 2025 3:46 pm Ja też nie czekam na Rime, nie dość, że zajmuje miejsce dla 2-3 innych utworów, to wcale nie uważam go za jakiś specjalnie dobrze działający na żywo. Z tych płyt co będą grali to w zasadzie tylko dwa epiki były nieograne: To Tame a Land i Mother Russia, jeśli ten drugi w ogóle za epik uznamy. Wydaje się idealnym wyborem To Tame, ale uważam że tego numeru nie zagrają. Jest zbyt mało popularny, nie ma na niego ciśnienia jak było w przypadku Alexandra. Mother Russia to już w ogóle abstrakcja.
Jeśli będzie epik (a nie wyobrażam sobie, zeby nie było), to wybór jest bardzo ograniczony: Rime, TTAL, lub 7 son.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Wymieniacie czesto Judas...a ja bym sie nie zdziwil jak pacna Childhood's End ;) Swoja droga tez swietny kawalek i kapitalnie sprawdzilby sie na zywca.
ODPOWIEDZ