Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Mam nadzieję że się sprawdzi, bo naprawdę nie chce mi się nigdzie za nimi jechać.
Stawiam 17-18 kawałków, bez epików. Lista:
Prowler
Iron Maiden
Killers
Phantom
TNOTB
22AA
RTTH
Still Life
Revelations
2MTM
Powerslave
Stranger
Sea of Madness
Infinite Dreams
Clairvoyant
OTGDY
Bring YDTTS
No Prayer FTD
Eternity
FOTD
M.
Prowler
Iron Maiden
Killers
Phantom
TNOTB
22AA
RTTH
Still Life
Revelations
2MTM
Powerslave
Stranger
Sea of Madness
Infinite Dreams
Clairvoyant
OTGDY
Bring YDTTS
No Prayer FTD
Eternity
FOTD
M.
- Saimon1995
- -#Moderator

Takie coś mi wpadło w oko na Facebooku Maiden Chile. Jakby taki set zagrali, to - mimo wielu kotletów - nie czułbym się zawiedziony. Wrzucam w ramach ciekawostki. Bo nie chce mi się w to jakoś wierzyć.
Kłaniam się po latach
Oto moje typy:
The Ides of March
Killers
The Number of the Beast
Wrathchild
2 Minutes to Midnight
Powerslave
Infinite Dreams
Only the Good Die Young
Phantom of the Opera
Afraid to Shoot Strangers
The Evil that Men Do
Hallowed Be Thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden
Bring Your Daughter… to the Slaughter
The Trooper
Sanctuary
Run to the Hills
The Ides of March
Killers
The Number of the Beast
Wrathchild
2 Minutes to Midnight
Powerslave
Infinite Dreams
Only the Good Die Young
Phantom of the Opera
Afraid to Shoot Strangers
The Evil that Men Do
Hallowed Be Thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden
Bring Your Daughter… to the Slaughter
The Trooper
Sanctuary
Run to the Hills
jakie kotlety?Saimon1995 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:49 am Takie coś mi wpadło w oko na Facebooku Maiden Chile. Jakby taki set zagrali, to - mimo wielu kotletów - nie czułbym się zawiedziony. Wrzucam w ramach ciekawostki. Bo nie chce mi się w to jakoś wierzyć.![]()
497955302_18048547079589507_271062647653011224_n.jpg
Quick, Sea i ID palce lizać, reszta meh. Ale w Daughter wkradł się błąd więc lista jest inwalidąSaimon1995 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:49 am Takie coś mi wpadło w oko na Facebooku Maiden Chile. Jakby taki set zagrali, to - mimo wielu kotletów - nie czułbym się zawiedziony. Wrzucam w ramach ciekawostki. Bo nie chce mi się w to jakoś wierzyć.![]()
Ja bym chętnie Prowler i Purgatory usłyszał z dwóch pierwszych
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Set wyśmienity ale raz że za długi a dwa że za dużo rarytasów. Sea Of Madness, Killers, Infinite Dreams i To Tame A Land w jednym secie ? Nie uwierzęSaimon1995 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:49 am Takie coś mi wpadło w oko na Facebooku Maiden Chile. Jakby taki set zagrali, to - mimo wielu kotletów - nie czułbym się zawiedziony. Wrzucam w ramach ciekawostki. Bo nie chce mi się w to jakoś wierzyć.![]()
www.last.fm/user/darkfuneral18
Ale jak to inwalidą?johnny_o pisze: ↑pt maja 16, 2025 11:02 amQuick, Sea i ID palce lizać, reszta meh. Ale w Daughter wkradł się błąd więc lista jest inwalidąSaimon1995 pisze: ↑pt maja 16, 2025 9:49 am Takie coś mi wpadło w oko na Facebooku Maiden Chile. Jakby taki set zagrali, to - mimo wielu kotletów - nie czułbym się zawiedziony. Wrzucam w ramach ciekawostki. Bo nie chce mi się w to jakoś wierzyć.![]()
497955302_18048547079589507_271062647653011224_n.jpg![]()
www.MetalSide.pl
Ale zrobili to maidenową czcionką na czarnym tle i wrzucił to zagraniczny FP więc to automatycznie sprawia że jest to coś wartego dyskusji. Taki stary a jeszcze się nie nauczył?
Forum internetowe to poważna sprawa.
Proszę pomóc koledze nie w temacie - czy Maiden Chile w hierarchii stoi wyżej niż Maiden Italia? Mam mocne info od Maiden Albania, ale nie wiem, jak wygląda ich pozycja na tle wyżej wymienionych.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Według Iron Maiden Poland na Facebooku najbardziej wiarygodne jest Maiden Italia, więc tego bym się trzymał.
Czy autorem tego komentarza jest użytkownik Piotr Lange?
Forum internetowe to poważna sprawa.
O dziwo nie
No tak, to +10 do autentyczności i wiarygodności
www.MetalSide.pl
Be qucik ... Na początek byłby ogień!
Jeśli spojrzymy na 2 poprzednie trasy Legacy part 1 i Future Past to obie mają na początku 2 numery, które mają mocne otwarcie AH/Orzełki i CSiT/Stranger. Myślę, że teraz będzie podobnie. Be quick/Prowler/Killers i mamy pozamiatane. Potem jakiś kotlecik - Trooper, a następnie ID i dziękuję można się rozejść.
Ja bym to widział tak. Myślę, że zrobią coś podobnego jak podczas trasy Fear of the Dark gdzie grali 18-20 utworów.
1. Be quick
2. Prowler
3. Killers
4. Trooper
5. ID
6. Powerslave
7. Phantom
8. 2MTM
9. Stranger
10. Only the good
11. Fear
12. TNOTB
13. IM
14.Tailgunner
15. Bring you daughter
16. Evil
17. Sanctuary
18. RTHH
Ja bym to widział tak. Myślę, że zrobią coś podobnego jak podczas trasy Fear of the Dark gdzie grali 18-20 utworów.
1. Be quick
2. Prowler
3. Killers
4. Trooper
5. ID
6. Powerslave
7. Phantom
8. 2MTM
9. Stranger
10. Only the good
11. Fear
12. TNOTB
13. IM
14.Tailgunner
15. Bring you daughter
16. Evil
17. Sanctuary
18. RTHH
To ride the storm to an empire of the clouds...
Zgodzę się z przedmówcą, że mocny strzał w mordę na dzień dobry jest gwarantowany. Powyższa wersja nawet bez Be Quick byłaby mocarna. Wisienka na torcie otwarcia byłoby ID jako 5ty numer przed krótką przerwą w secie; niczym Remember Tomorrow w 2005. Przecież tam (widać to na Ullevi) - nie było co zbierać na scenie i trzeba było z niej zejść na chwilę by włączyć intro do Orzełków…. Ciary.
Dobry set poza Stranger (myślę, że sprawa zamknięta).Widmoo pisze: ↑sob maja 17, 2025 8:02 pm Jeśli spojrzymy na 2 poprzednie trasy Legacy part 1 i Future Past to obie mają na początku 2 numery, które mają mocne otwarcie AH/Orzełki i CSiT/Stranger. Myślę, że teraz będzie podobnie. Be quick/Prowler/Killers i mamy pozamiatane. Potem jakiś kotlecik - Trooper, a następnie ID i dziękuję można się rozejść.
1. Be quick
2. Prowler
3. Killers
4. Trooper
5. ID
6. Powerslave
7. Phantom
8. 2MTM
9. Stranger
10. Only the good
11. Fear
12. TNOTB
13. IM
14.Tailgunner
15. Bring you daughter
16. Evil
17. Sanctuary
18. RTHH
FuturePast miało jedną różnicę, która czyniła ten set wyjątkowym. Po raz pierwszym od lat, czekałem na ostatnią 1/4 setu (HoE), zazwyczaj po Fear były kotlety a na ostatniej trasie emocje były przez pełny secik. Oby tak było i teraz.
Moim zdaniem Stranger ma szansę zostać, patrząc na casus AH, który najpierw był grany w 2013, potem 2018 aż do 2022. Pasje też ze względu na to że tym jednym utworem załatwiają kwestie numeru z SiT.remi pisze: ↑pn maja 19, 2025 9:07 am
Dobry set poza Stranger (myślę, że sprawa zamknięta).
FuturePast miało jedną różnicę, która czyniła ten set wyjątkowym. Po raz pierwszym od lat, czekałem na ostatnią 1/4 setu (HoE), zazwyczaj po Fear były kotlety a na ostatniej trasie emocje były przez pełny secik. Oby tak było i teraz.
@remi W 2005 w Chorzowie to przez pierwsze 3 utwory był taki rozpierdziel, że ja ten koncert pamiętam dopiero od Another life. A Orzełki to było jakby 2 otwarcie, jazda na całego.
To ride the storm to an empire of the clouds...