Nie przeczę, my też się trochę podłączyliśmy pod węgierską szarżę po naszej stronie
Run for Your Lives tour 2025
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run for Your Lives tour 2025
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Węgierska Szarża Polskiej Husarii
www.MetalSide.pl
A nawet miałem odpowiednią koszulkę. Białego husarza z czerwonymi rękawkami.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do barierki...czy jakoś tak
https://www.youtube.com/watch?v=3N_lftl3j5A mówcie co chcecie, ale na Hallowed fragment od 4:25 jak Bruce wybucha w klatce i ucieka przed tą zjawą bardzo mi się podoba 
Nie no, pomysł na to świetny, ale ta animacja pozostawia sporo do życzenia jeśli chodzi o wykonanie. Ja co prawda nie jestem grafikiem, ale można powiedzieć, że to zboczenie zawodoweGeri666 pisze: ↑czw maja 29, 2025 9:41 pm https://www.youtube.com/watch?v=3N_lftl3j5A mówcie co chcecie, ale na Hallowed fragment od 4:25 jak Bruce wybucha w klatce i ucieka przed tą zjawą bardzo mi się podoba![]()
- blackcocker
- -#Moderator

Bo stajesz za bliskopz pisze: ↑czw maja 29, 2025 9:46 pmNie no, pomysł na to świetny, ale ta animacja pozostawia sporo do życzenia jeśli chodzi o wykonanie. Ja co prawda nie jestem grafikiem, ale można powiedzieć, że to zboczenie zawodoweGeri666 pisze: ↑czw maja 29, 2025 9:41 pm https://www.youtube.com/watch?v=3N_lftl3j5A mówcie co chcecie, ale na Hallowed fragment od 4:25 jak Bruce wybucha w klatce i ucieka przed tą zjawą bardzo mi się podoba![]()
![]()
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Można też zmrużyć oczyblackcocker pisze: ↑pt maja 30, 2025 8:13 amBo stajesz za bliskopz pisze: ↑czw maja 29, 2025 9:46 pmNie no, pomysł na to świetny, ale ta animacja pozostawia sporo do życzenia jeśli chodzi o wykonanie. Ja co prawda nie jestem grafikiem, ale można powiedzieć, że to zboczenie zawodoweGeri666 pisze: ↑czw maja 29, 2025 9:41 pm https://www.youtube.com/watch?v=3N_lftl3j5A mówcie co chcecie, ale na Hallowed fragment od 4:25 jak Bruce wybucha w klatce i ucieka przed tą zjawą bardzo mi się podoba![]()
![]()
![]()
www.MetalSide.pl
I myślisz, że wtedy gołąb lecący nad statkiem będzie leciał lepiej? Niestety nie.
Ochłonąłem - muzycznie sztos, formę mają, ale produkcji brakuje przysłowiowej “wisienki na torcie” - i to nie tylko bardziej spektakularnego Eddiego.
Mnie trochę zasmuciło, że zazwyczaj chcieli przebić produkcyjnie wykonanie jakiejś piosenki niż za “umownie” poprzednich okazji.
Np Hallowed teraz spoko, że został wyróżniony; podobnie jak Icarus , Sign of the Cross, Revelations na Legacy czy też HCW lub Stranger (Edek) na poprzedniej.
Z Aces High chcieli podobnie - pewnie tak uważają, - że film przebija balona
, szkoda tylko że na drugim gigu nie było tego krótkiego pokazu a’la One Mety tuż przed Churchilem.
Nie można tego jednak powiedzieć o Rime i 7mym synie. Animacja Rime jest faktycznie najlepsza zaraz po “erze Di’Anno” i piramidzie, ale kulminacyjne RAIN
! - tutaj brakowało wybuchu i pary jak w 2008. Petardki NA SOLO też nie były kolorowe jak poprzednio - takie lekkie uproszczenie, ale jednak krok do tyłu.
7Syn - faktycznie nie ma sensu powtarzać produkcji z 1988 czy 2014 ale piro zgrane z chórami było swego rodzaju cechą tego utworu, kulminacją klimatu i “mistycyzmu” kawałka. Brak wjeżdżających organów - racjonalny, bo Micheal na emeryturze, ale luka mogła zostać wypełniona fajną animacją? Trochę długo jest ten sam slajd wyświetlany…
Może coś w tym aspekcie zmienia, jednak dwie noce w Budapeszcie były wizualnie inne - tutaj liczę na jakieś małe poprawki w piro czy ogniach. A chciałbym i w animacjach - ale na to pewnie nie ma co liczyć (podobnie jak z setem).
Oby grali, tak jak grają - jak najdłużej! Fajnie że Bruce coś wspomniał że powrócą
Mnie trochę zasmuciło, że zazwyczaj chcieli przebić produkcyjnie wykonanie jakiejś piosenki niż za “umownie” poprzednich okazji.
Np Hallowed teraz spoko, że został wyróżniony; podobnie jak Icarus , Sign of the Cross, Revelations na Legacy czy też HCW lub Stranger (Edek) na poprzedniej.
Z Aces High chcieli podobnie - pewnie tak uważają, - że film przebija balona
Nie można tego jednak powiedzieć o Rime i 7mym synie. Animacja Rime jest faktycznie najlepsza zaraz po “erze Di’Anno” i piramidzie, ale kulminacyjne RAIN
7Syn - faktycznie nie ma sensu powtarzać produkcji z 1988 czy 2014 ale piro zgrane z chórami było swego rodzaju cechą tego utworu, kulminacją klimatu i “mistycyzmu” kawałka. Brak wjeżdżających organów - racjonalny, bo Micheal na emeryturze, ale luka mogła zostać wypełniona fajną animacją? Trochę długo jest ten sam slajd wyświetlany…
Może coś w tym aspekcie zmienia, jednak dwie noce w Budapeszcie były wizualnie inne - tutaj liczę na jakieś małe poprawki w piro czy ogniach. A chciałbym i w animacjach - ale na to pewnie nie ma co liczyć (podobnie jak z setem).
Oby grali, tak jak grają - jak najdłużej! Fajnie że Bruce coś wspomniał że powrócą
Dla mnie to piro w Marynarzu totalnie z dupy. Słabo pasowało i zaburzało odbiór muzyki, bo było niezgrane z rytmem (może szykowane pod rytm Nicko
).
Z ekranów najbardziej mi się podobało intro przed wejściem zespołu. Ten "lot" przez Londyn.
Z ekranów najbardziej mi się podobało intro przed wejściem zespołu. Ten "lot" przez Londyn.
W ogóle nikt tego nie poruszył chyba i ja wiem, że to już takie czepialstwo, ale właśnie mamy super intro z Ides of March, budowane jest napięcie i potem nagle powietrze schodzi bo wchodzi intro z Murders. Tu powinno być jakieś pierdolnięcie, np Wrathchild od razu, a nie flażolety na basie 
Wygenerowali wam jakiś kupsztal w AI (te fale xDDD) i się tym jaracie? Pomysł na samą animację okej, ale przecież ten okręt e zależności od minuty utworu przypomina albo żaglowiec z powiedzmy XVIII w. albo łódkę, którą płynął Kolumb. Tragiczne to jest.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jak już się stawia na AI, które samo w sobie budzi kontrowersje, to jednak przydałoby się to zrobić dobrze, a nie na odpierdol.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8263
Pamietaj ze stojac pod scena nie ogladasz tego dokładnie tylko jest to tło do muzyki
Wiem, ale większość publiki nie stoi pod sceną
Wizualizacje na tej trasie oceniam różnie, są fajne pomysły i wykonania, jak również średniaki. Nie jestem przekonany co do tych animacji-teledysków, nie wiem czy nie skupiają na sobie zbyt dużej uwagi kosztem samych muzyków. Intro mega dobre, Murders fajne, Seventh Son i latający lód też mi się podoba. Powerslave - zależnie od filmiku/zdjęcia. Czasami mam wrażenie, że super, czasami że nie.
Jak byłem na podłodze drugiego dnia to końcówka Powerslave (najeżdżanie na gębę Ediego) zrobiło na mnie piorunujące wrażenie. Co do całości - w pierwszy dzień niewiele oglądałem bo mnie muzyka pochłonęła niemal całkowicie. Na podłodze, po oswojeniu się z całością atmosfery obraz mi absolutnie nie przeszkadzał, a wizualna całość historii Hallowed - wręcz świetna. Tak samo zresztą jak finałowy Eddie, który sprawiał wrażenie, że wyłazi z ekranu. Jakościowo było bez zarzutu, jedynie na bocznych ekranach było widać pikselowanie. I tak jak kliknąłem już gdzieś - jak się nie znajdzie jakiegoś stałego punktu odniesienia to skupienie się tylko na obrazie całkiem niezłe fikołki z błędnikiem potrafi wywołać.Schizoid pisze: ↑pt maja 30, 2025 1:04 pmWiem, ale większość publiki nie stoi pod scenąInna sprawa, ile z tej większości wyłapie te wady, a ile to osoby, które nabrałyby się na film pt. "kot ratuje niemowlaka z płonącego samolotu".
Wizualizacje na tej trasie oceniam różnie, są fajne pomysły i wykonania, jak również średniaki. Nie jestem przekonany co do tych animacji-teledysków, nie wiem czy nie skupiają na sobie zbyt dużej uwagi kosztem samych muzyków. Intro mega dobre, Murders fajne, Seventh Son i latający lód też mi się podoba. Powerslave - zależnie od filmiku/zdjęcia. Czasami mam wrażenie, że super, czasami że nie.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Standardowo zrobię Schizoidowi laskę i się w pełni zgadzam. Generalnie bardziej mnie to rozprasza od zespołu, niż wzbudza jakieś zachwyty, chociaż są fajnie motywy.
Wolałem jednak poprzedni setup, a układ sceny wręcz identyczny (to na plus).
Wolałem jednak poprzedni setup, a układ sceny wręcz identyczny (to na plus).