I jeszcze bonusowe Golden Times też jest od Saszy.Sardi pisze: ↑sob kwie 12, 2025 9:49 pmNie no, przy poprzedniej Best Time wydawał się zenujacym tytułem a okazało się że to jeden z lepszych numerów na płycie. Szczerze to pamiętam z niej tylko oba numery Saschy (to i Angels) i Skyfall. Reszty mogłoby nie być.
Tak wszyscy napierdalamy na tego Gerstnera, a prawda jest taka że chyba jako jedyny ma tam jeszcze jakąkolwiek wenę do pisania dobrych piosenek.
Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
H E L L O W E E N • GIANTS & MONSTERS • (2025)
Song title: Vocals:
1. Giants On The Run Deris & Hansen
2. Savior Of The World Kiske
3. A Little Is A Little Too Much Deris & Kiske
4. We Can Be Gods Hansen & Kiske & Deris
5. Into The Sun Deris & Kiske
6. This Is Tokyo Deris & Kiske
7. Universe (Gravity For Hearts) Kiske
8. Hand Of God Deris
9. Under The Moonlight Kiske
10. Majestic Hansen & Kiske & Deris
Kiske trzy śpiewa sam, Deris tylko jeden. Szkoda, że na tym jednym się nie skończyło, ale i tak lepiej w tę stronę niż odwrotnie.
Wygląda na to, że to cała okładka. Bardzo fajna zresztą, w końcu nie jakieś komputerowe plastikowe gówno bez klimatu. Tu i wykonanie fajne, i klimat jest:

Czuję, że będzie lepiej niż na ostatniej, ale to dalej może być za mało żeby było dobrze.
Song title: Vocals:
1. Giants On The Run Deris & Hansen
2. Savior Of The World Kiske
3. A Little Is A Little Too Much Deris & Kiske
4. We Can Be Gods Hansen & Kiske & Deris
5. Into The Sun Deris & Kiske
6. This Is Tokyo Deris & Kiske
7. Universe (Gravity For Hearts) Kiske
8. Hand Of God Deris
9. Under The Moonlight Kiske
10. Majestic Hansen & Kiske & Deris
Kiske trzy śpiewa sam, Deris tylko jeden. Szkoda, że na tym jednym się nie skończyło, ale i tak lepiej w tę stronę niż odwrotnie.
Wygląda na to, że to cała okładka. Bardzo fajna zresztą, w końcu nie jakieś komputerowe plastikowe gówno bez klimatu. Tu i wykonanie fajne, i klimat jest:

Czuję, że będzie lepiej niż na ostatniej, ale to dalej może być za mało żeby było dobrze.
Też liczę, że płyta mi bardziej przypasuje od poprzedniej, ale nie podzielam pozytywnej opinii o okładce
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
A okładka to nie jest czasem AI? W przeciwieństwie do bardzo dobrej poprzedniej.
Trochę zaskakujące, że więcej śpiewa Kiske niż Deris. W końcu Deris to lider zespołu. Może mu się nie chce.
Trochę zaskakujące, że więcej śpiewa Kiske niż Deris. W końcu Deris to lider zespołu. Może mu się nie chce.
No zajeżdża takim AI. Ja tej kapeli nie słucham, ale poprzednia okładka była bardzo fajna, zresztą robił ją uzdolniony gość.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A tak, poprzednia okładka też była fajna.
Ja mam alergię na grafiki robione AIem i te charakterystyczne pomarańczowe kolory. Faktycznie coś z tego tu widzę, ale ogólnie to mi się ta okładka nawet podoba. Ma w sobie coś takiego, że obudziła skojarzenia, jakie miałem, gdy poznawałem ten zespół w młodości, patrzac na okładki właśnie - obiecywały jakąś tajemnicę i przygodę heh. Podobny vibe czuję tutaj. Dużo kawałków śpiewanych przez Kiske to na plus. Nie spodziewam się niewiadomo czego, ale trochę ekscytacji czuję.
Jednak okładka jest inna:

Dużo lepsza!
- Saimon1995
- -#Moderator

No okładka bardzo fajna... Czekam na ten album, bardzo!
https://www.youtube.com/watch?v=88Nn7CIpmWQ
No i mamy pierwszy singiel z albumu. I niestety koszmarek straszny. Brzmi to jak jakiś Derisowy rockowy odrzut z czasów My God Given Right czy innego Gambling With The Devil.
A teledysk i sztuczne AI gorsze niż Albatros na nowej trasie Maiden.
No i mamy pierwszy singiel z albumu. I niestety koszmarek straszny. Brzmi to jak jakiś Derisowy rockowy odrzut z czasów My God Given Right czy innego Gambling With The Devil.
A teledysk i sztuczne AI gorsze niż Albatros na nowej trasie Maiden.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Mówiłem, że po tytule widać, że będzie to gówno i tak też jest.
Nie wątpię, ale tytuł zwiastował kolejny popik Derisa/Weikatha.
Co ciekawe w komentach nie ma spustów, dużo krytyki.
Nie wiem dlaczego jest wpisane wokale Deris/Kiske, jak Kiske tam prawie wcale nie słychać.
Co ciekawe w komentach nie ma spustów, dużo krytyki.
Nie wiem dlaczego jest wpisane wokale Deris/Kiske, jak Kiske tam prawie wcale nie słychać.
Strasznie złe to jest. Jak ze schyłkowego momentu Derisoween
Forum internetowe to poważna sprawa.
Dokładnie. Jeśli nawet mi to nie podpasowało, tzn. że jest naprawdę kiepsko 
No słaby numer
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Wejdźcie w komentarze na Facebooku pod singlem. Ale orka. Pewnie pali się w dupce ładnie po reakcjach.
Nie wiem jak można było wypuścić takie popowe gówno na pierwszego singla mając w składzie Weikatha, Kiske i Hansena. Wszystko tam jest źle. Od tekstu, po teledysk, po cringowe zaśpiewy i żałosny refren.
Nie wiem jak można było wypuścić takie popowe gówno na pierwszego singla mając w składzie Weikatha, Kiske i Hansena. Wszystko tam jest źle. Od tekstu, po teledysk, po cringowe zaśpiewy i żałosny refren.
www.last.fm/user/darkfuneral18