16-18/06/2025 - Scorpions - Gdańsk/Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 16-18/06/2025 - Scorpions - Gdańsk/Kraków

Post autor: johnny_o »

Nic nowego, Scorpionsi się u nas niezmiennie sprzedają jak ciepłe bułeczki i żadnych promek na nich przez te lata nie kojarzę. Pewnie będzie można na miejscu dorwać nawet i ciut taniej, ale to wszystko. Sam kupiłem GC za te pięć stów od razu i cieszę się że jeszcze jest okazja. Z kolei mega żałuję że sam nie skorzystałem z promki na KISS którą tu linkowałem - niecałe dwie stówy za płytę to jak za darmo, ale mi się wtedy zupełnie nie chciało dymać do Łodzi trzeci czy czwarty raz w ciągu miesiąca.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

johnny_o pisze: śr cze 11, 2025 1:16 pm Nic nowego, Scorpionsi się u nas niezmiennie sprzedają jak ciepłe bułeczki i żadnych promek na nich przez te lata nie kojarzę. Pewnie będzie można na miejscu dorwać nawet i ciut taniej, ale to wszystko. Sam kupiłem GC za te pięć stów od razu i cieszę się że jeszcze jest okazja. Z kolei mega żałuję że sam nie skorzystałem z promki na KISS którą tu linkowałem - niecałe dwie stówy za płytę to jak za darmo, ale mi się wtedy zupełnie nie chciało dymać do Łodzi trzeci czy czwarty raz w ciągu miesiąca.
KISS w promo nie było przypadkiem w Krakowie? :)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Na Łódź też były obniżki, pamiętam bo sam kupiłem, ale jednak nie aż takie jak na Kraków.
Awatar użytkownika
AngryAgain
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: AngryAgain »

Na KISS kupiłem bilet w dniu wybuchu pandemii w cenie 80 zł na koncert w Gliwicach, ostatecznie odbył się w 2022 w Łodzi. Na koncert w Krk też była promocja i było 150 na płyte
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Na oba była opcją 2 w cenie 1

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Koncert w Gdańsku bardzo dobry. Set niezły (wiadomo, że prawie bez lat 70., ale to już normalka), brzmienie też. Tylko Klaus już się powoli kończy, niestety. Jak dobije do osiemdziesiątki, to już powinien być definitywny koniec wszystkich końców. Choć chwilami potrafi jeszcze z siebie wykrzesać iskrę. Z drugiej strony Rudolf w świetnej formie, a obaj mają 77 lat.
Chyba najbardziej czekałem na ponowne usłyszenie po latach the best drummer in the world Mikkey Dee, no i nie zawiodłem się. Petarda.

Mieszane uczucia co do publiczności. Z jednej strony luz, zero chamówy itp. Z drugiej strony 99 % ludzi nie znało nic oprócz Wind of Change i paru innych szlagierów. I ten las telefonów non stop...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Szczerze, ja się nie spodziewam, że większa część ludzi na ich koncertach będzie znała coś więcej poza Wind of Change i Still Loving You :lol:
I te telefony to też już niestety jest urok naszych czasów. Też mi się to nie podoba.
Awatar użytkownika
johnny_o

Dzięki za info - zwykła dyspozycja Klausa w ostatnich latach mi nie przeszkadzała, ale tylko Rudolf i Paweł nie mieli w ostatnim roku poważnych kłopotów zdrowotnych przez które odwoływano koncerty, więc miło czytać że MD też w formie. Publika i telefony wiadoma sprawa, ja jutro w Krakowie będę w pierwszych rzędach więc ograniczę sobie nieprzyjemności do minimum.
Awatar użytkownika
johnny_o

Piąty-szósty rząd po prawej, jak wbiłem pół godziny przed otwarciem bram kolejka na płytę gigantyczna.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jestem w połowie sporego GC
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o

No GC na połowę, ale dobrze że w ogóle jest.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z nudów sprawdziłem kiedy byłem tu poprzednio. Wyszło, że 2 lata bez 1 dnia, bawiąc się z licznym gronem forumkowiczów, w tym moderatorami, na Kissach.

Kurja, ale to był tydzień AD 2023: 12 vi Jorn, Purple, 13 vi Maiden, 14 iv Maiden, 19 vi Kiss ..
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o

Ja tu bywam bardzo regularnie, ale KISS wtedy odpuściłem i do dziś żałuję, a zamiast DP wybrałem BL.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

johnny_o pisze: śr cze 18, 2025 7:11 pm No GC na połowę, ale dobrze że w ogóle jest.
Jeśli jest tak duże, to jaki jest jego sens? Zwłaszcza, że ostatnio standardem jest odgradzanie płyty bez formalnego podziału na strefy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Taki że ciut łatwiej o barierkę, a o wiele o dobre miejsce bez stania nie wiadomo ile. Wolę dopłacić stówę i w razie lenia mieć w najgorszym wypadku miejsce w połowie płyty, a jeśli mi zależy to okolice barierki, bez rozpychania się łokciami. Nawet kilka rzędów to dla mnie spora różnica, bom prawie ślepy.
Koncert bardzo dobry, mimo że niczego nie złapałem - równe 107 minut z intro i bisami. Przez większość byłem w trzecim-czwartym rzędzie, a na bisy wylądowałem w drugim, tuż za Rudą która rzuciła Klausowi kwiaty. Niech jeszcze parę lat pociągnie... Nie da się ukryć że jest najsłabszym ogniwem zespołu, ale reszta nadrabia z nawiązką i jego niedomaganie nie razi na tyle żeby olewać kolejne koncerty. Rudolf to najmłodszy siedemdziesięciosiedmiolatek na świecie i jego braku będzie najbardziej żal gdy zejdą na dobre ze sceny. Fantastyczne show (każdy Eddie się chowa przy skorpionie!), spoko setlista, choć zabrakło kawałków najstarszych i najnowszych, poza jednym - na 60 lat wypadałoby jednak pocisnąć bardziej przekrojowo.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Rudolf to genetic freak :roll: Po 80 niech idzie do wrestlingu :)
Awatar użytkownika
johnny_o

Hehe, pasuje jak ulał i dałby radę - tag team z Hulkiem Hoganem ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardzo dobry koncert - powyżej oczekiwań :) Klaus w zdecydowanie lepszej formie niż rok temu.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

A tak z ciekawości...czy Paweł Mąciwoda odezwał się cos po polsku?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
johnny_o

Tak, parokrotnie. Dziękował za przyjęcie, mówił że jesteśmy wspaniali i że mają nadzieję jeszcze wrócić. Reakcja dużo żywsza niż w zeszłym roku w Warszawie.
ODPOWIEDZ