Iron Maiden Big Survivor 2025 - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Big Survivor 2025 - komentarze
Pawlo, sanktuarium poprawione.
Saimon zakładasz płyty od Piece of Mind do Somewhera? tak jak to roblismy ostatnim razem? żeby szybciej poszło, i żebyśmy sie wyrobili na główny etap zabawy? czy ja mam założyć? jak coś to założe jutro w nocy, chyba, ze dzis zalozysz?
Saimon zakładasz płyty od Piece of Mind do Somewhera? tak jak to roblismy ostatnim razem? żeby szybciej poszło, i żebyśmy sie wyrobili na główny etap zabawy? czy ja mam założyć? jak coś to założe jutro w nocy, chyba, ze dzis zalozysz?
Zajzajer on the Road 2026:
Gitara. Przy okazji - dobrze Cię tu znowu widzieć Zajzajer, Invader, Mizantrop, Scarred.
No jeszcze trochę tego było.
Ale wracając do tematu, to odkurzyłem całą dyskografie i jestem w szkou jak SiT i Synek u mnie spadły. Dalej czołówka, ale już nie podium, w życiu bym nie przypuszczał, teraz bardziej wolę klasyczne heavy okres Maiden.
Ale wracając do tematu, to odkurzyłem całą dyskografie i jestem w szkou jak SiT i Synek u mnie spadły. Dalej czołówka, ale już nie podium, w życiu bym nie przypuszczał, teraz bardziej wolę klasyczne heavy okres Maiden.
- blackcocker
- -#Moderator

Kolega johnny chyba zapomniał, że nie glosujemy na najlepszy kawałek tylko na ten co ma wylecieć
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Hehe, nie... To za karę za zabranie slota czemuś innemu na obecnej trasie.
Nie mogę głosować, bo nie znam prawie trzech ostatnich płyt - taki mój komentarz 
Jak Virtual przed Frontierem, Book czy No prayer?
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- johnny_o
Odpierdolta się od No Prayer, a Book i Frontier są następne, w tej kolejności.
- johnny_o
Rzeczywiście, mieli grać a go nie ma, nie sprawdzałem seta i już mi się pojebało od tych rozkmin i komentarzy... No to dlatego żeby nie zmieniać typu do samego końca 
Tak, to skandaliczne. Najpierw trzeba pozbyć się tych nowych wynalazków, a potem dopiero czas na VXI
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Odstrzelić AMOLAD przed TBoS? Absurdalne, karygodne, haniebne. To dosłownie wybór tego typu:
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wcześniej wyrzuciłbym Book, ale to wciąż dwie średnie średniawki.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Nie no, AMOLAD top czasów reunion 
- johnny_o
Bez przesady, choć obrazek śmieszny i dużo w tym racji. AMOLAD to chyba najrówniejsza płyta po reunion, a BOS mogłoby dla mnie nie istnieć poza Empire.
Dla mnie obie to 2 najgorsze obok Senjutsu, po opadnięciu samuraja omyłkowo w następnej rundzie dałem głos na Amolad, ale potem aż do teraz konsekwentnie głos na Book, na razie łatwo jeszcze dla mnie. Kto widział mój ranking w temacie oceny płyt Iron Maiden będzie wiedzieć jak będę głosować :p
W sumie się zgadzam, jeśli opcja nr 2 to AMoLaD
The Book of Souls jest mocno nierówna, ale ma kilka świetnych utworów (tytułowy, Empire, IESF, TRatB). AMoLaD to dla mnie najbardziej męcząca i rozwleczona płyta Maiden, nawet Senjustsu u mnie stoi minimalnie wyżej.
Dla mnie empire to kloc do kwadratu coś na miare ostatnich suit DT. 
Generalnie problem z tymi dwiema ostatnimi płytami jest taki, że owszem, tam są dobre, a nawet bardzo dobre utwory (TBoS, Clown, Hell on Earth...), ale całościowo zupełnie nie chce mi się ich słuchać. Pomijam kolca w postaci Empire, ale patrzę się na tracklistę i nachodzi mnie myśl "okej, ten kawałek nie jest zły...", a zaraz za nią refleksja, czy aby na pewno chce mi się słuchać całego wydawnictwa, skoro to samo mam na wcześniejszych płytach i to zrobione lepiej. W przypadku AMOLAD nie mam tego dylematu, bo to jest na tle dyskografii całkiem oryginalny twór, któremu miejscami najbliżej do TXF, czyli krążka będącego odstępstwem od tego, co Maiden robiło wcześniej. No i wykonawczo jest to pozycja lepsza, aniżeli The Book of Souls i Senjutsu. Nie jest idealna, ale na pewno satysfakcjonująca.