Black Sabbath

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 5490

Re: Black Sabbath

Post autor: Deleted User 5490 »

W tym miesiącu nie kupię. Kupiłem se fajną gitarkę i na płytki już nie wydolę. Sądzę jednak, że za jakiś czas odżałuję i łyknę ten box cd.
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Ja kupiłem za 460zl to mega warto (vinyl). Uwielbiam te LP, poza tym to jedyna opcja zakupu fizycznego Forbidden po remixie.
Brakuje Dehumanizer i oczywiście Live Purposes ale podobno ten ostatni ma mieć wznowienie (?).
Black Sabbath - Anno Domini 1989-1995 | Vinyl Boxset Unboxing
https://youtu.be/BU1JYlJSelo
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Podaję za BBC:
Ozzy Osbourne and Black Sabbath are reuniting for one last time, to play a fund-raising concert in Birmingham on 5 July. The heavy metal pioneers will headline a spectacular one-day festival at Villa Park, featuring dozens of bands they inspired, including Metallica, Pantera, Slayer, Gojira and Anthrax.

Obrazek
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

To na pewno fejk, nikt o tym jeszcze nie słyszał ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Jest temat w koncertach.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o

I w newsach muzycznych, i wszędzie w internecie.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Plakat wygląda raczej jak pogrzeb legendy niż "final show". Ludzie tam przyjdą zobaczyć występy Metalliki i Freda Dursta, a nie Ozzy'ego z kolegami. Mieli fajne pożegnanie udokumentowanym The End. Jak ktoś się wybiera to trzymam kciuki, żeby było wspaniale. Mnie to prawdę mówiąc zupełnie nie rusza.

BTW, parę dni temu widziałem news, że kibice Aston Villi przygotowali oprawę z Ozzym. Naiwny myślałem, że to był ich spontan, a to cholerna akcja marketingowa. Co za żenada.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To będzie bardzo symboliczny występ, a Ozzy pewnie poleci z playbacku.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale żeby tak z popowym piosenkarzem... Zgroza. Sprzedał się i tyle.

https://www.youtube.com/watch?v=YfAFBOE ... ieWilliams

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ale kał.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Fajny numer, Robbie Williams zawsze na propsie
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie no, piosenka jest spoko, Tony też. Aczkolwiek solo trochę randomowe, nie musiało go tam być.

Awatar użytkownika
johnny_o

Świetny numer, aż zaczynam rozważać Kraków ;)
Awatar użytkownika
grieeg
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: grieeg »

Schizoid pisze: sob maja 24, 2025 2:13 pm Ale żeby tak z popowym piosenkarzem... Zgroza. Sprzedał się i tyle.

https://www.youtube.com/watch?v=YfAFBOE ... ieWilliams
Chyba wolę takie sprzedanie się niż Ozza z Post Malone... :wink:
Bdb numer.
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.

Lemmy
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Chciałem poszukać, ale pewnie Wy wiecie, więc zapytam :) Czy to żonka Ozzy'ego tak namieszała, że na tym sobotnim evencie pożegnalnym Black Sabbath... nie ma logo Black Sabbath na grafikach?! Zauważyliście? Natomiast mocno eksponowany jest sam Ozzy. W mailu przypominającym o streamie jest Ozzy, tak jakby to był jego koncert. Mercz z wydarzenia jest z Ozzem lub z tytułem koncertu, ale żadnego z logo BS. Zresztą proszę - grafika.

Wiem, że tam od lat były zakręty i przekręty, i np. ostatni reunion z Dio musiał się chować pod szyldem H&H, a niedawne reedycje 4 dawno nieobecnych na rynku albumów z logo BS, promowały tylko sociale Iommiego, a nie Sabbathów (nie mówię, że to ganię, nie lubię nawet tych płyt i do Sabbath mi nie pasują, ale jednak wyszły jako Black Sabbath, a nie Tony Iommi).

No, ale ten koncert to przecież TEN zespół, ci ludzie. To o co chodzi?
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Faktycznie. Aczkolwiek od początku cały event jest skupiony na Ozzym. No ale tego braku loga nie wychwyciłem, to fakt. Ogólnie jebać tę babę. Menedżerka świetna, człowiek absolutnie beznadziejny.

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

W sumie ciekawe. Myślę że Sharon coś nagotowała. Można się z niej śmiać ale to wciąż jeden z najpotężniejszych graczy na menadżerskim rynku.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Sharon od zawsze próbuje zbudować wizerunek jakby Black Sabbath to był Ozzy + jacys jego koledzy z podwórka. Ta suka nawet potrafiła zgnoić i wywalić muzyków z zespołu Ozza bo stawali się popularni. Dobrze to wymyśliła, bo ten event to pożegnanie Ozzy'ego ze sceną - pozostali trzej ze sceną pożegnali się już dawno. To, że zysk z samego eventu trafi na charytatywkę to jedno, ale ile ona zarobi na merchu, sprzedaży i streamach Ozza wokół którego jest głośno to jej. Obrzydliwa baba.
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Ciekawe czy się znajdzie miejsce na trybunach dla Appice’a czy Tony’ego Martina.
Swoją droga - dobrze że chociaż ten box z Martinem i Dio pasuje formatem do poprzednich na półce xD
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jake E. Lee delikatnie zaspoilerował seta i skład pierwszej z supergrup:
Sorry, almost forgot to update, been busy. The show starts at 1pm Birmingham time with Mastadon. Five bands before Supergroup A which I am a part of. Me, Mike Bordin, Dave Ellefson, Adam Wakeman, Nuno Bettencort, and Lzzy Hale on vocals for Ultimate Sin. Minus Nuno and swap Lzzy for David Draiman for Shot in the Dark. Sounded great in rehearsal, we’ll see if I can hold up my end come Saturday! We start at 3pm.
Ten Draiman :facepalm:

To druga supergrupa to będzie pewnie m.in. KK Downing i Tobias Forge. Nie wiem, kto jeszcze z pojedynczych artystów tam ma wystąpić.

ODPOWIEDZ