07/07/2025 - Judas Priest - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/07/2025 - Judas Priest - Łódź
Czy ktoś ma jakieś info o czasówce? - poza tym, że o 18 otwarcie bram to nic więcej nie znalazłem.
Z góry dzięki
Z góry dzięki
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
- blackcocker
- -#Moderator

Jeszcze nic chyba nie ma. LN uznaje, że będą tylko ludzie z Łodzi 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
To raczej u nich standard, że czasówka się pojawia 3 dni przed wydarzeniem, a i tak potrafi się nie sprawdzić w praktyce.
blackcocker pisze: ↑pt lip 04, 2025 11:40 am Jeszcze nic chyba nie ma. LN uznaje, że będą tylko ludzie z Łodzi![]()
Ciekawe, bo jakoś nadmiaru wolnych biletów to nie widać. Jak sobie przypomnę Gdańsk to ... zaskoczony jestem.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
- Caracalized
- -#Moonchild

Jeżeli chodzi Ci o Gdańsk 2015 to wtedy była nienajlepsza frekwencja pewnie dlatego, że koncert w Łodzi był pół roku wcześniej, a do tego był grudzień i zima i z południa raczej mało komu się chciało jechać xD Ja mam wrażenie, że Judas Priest na południu Polski ma więcej fanów niż na północy, no ale zawsze się mogę mylić. Plus, od Krakowa czy Katowic Brno było sporo bliżej, do tego w sobotę.
Właśnie zgarnąłem bilet z resele za łącznie 230. Więcej na razie takich nie ma ale obserwujcie.
Harmonogram:�
18:00 Otwarcie drzwi
19:30 Gloryhammer
20:45 Judas Priest
Forum internetowe to poważna sprawa.
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie kupowałem Early Entrance (w ogóle było?), więc mam pytanie; ile przed otwarciem bramek najlepiej przyjść, bym w miarę blisko sceny był? 30min wystarczy? xD Oczywiście spodziewam się przepychającego bydła i duchoty (w 2015 było okropieństwo, też w Łodzi) i tego, że przy barierce nie stanę, jak ktoś kupił EE to niech se stoi, ale może teraz trochę lepiej będzie. Półtorej godziny czekania na support brzmi jak wieczność, ale dla JP warto to przeboleć, i tyle czekania i tę potencjalną (bo nie słyszałem) chujnię w postaci Gloryhammer xD
Koncerty są już luźniejsze od tych sprzed 10 lat. Raczej nie ma się czym przejmować. Ostatni Kraków to była plaża w porównaniu do 2018 (choć zjeby też się trafiały). Jak chcesz być w miarę blisko sceny, to tak pewnie z 1h przed otwarciem trzeba, choć chuj wie jak ten support i czasówka wpłyną na zainteresowanie. Być może ludzie zaczną się schodzić dopiero potem i w ogóle będzie luz.
EE w ogóle nie było.
EE w ogóle nie było.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Moonchild

Po Avenged Sevenfold i Morrissey'u wiem to, że na pewno jak na otwarcie przyjdę albo ze 2 minuty przed to będzie niewystarczające, by być w jakimś drugim-trzecim rzędzie chociaż na pewno; wczoraj byłem 15 minut przed otwarciem bram, ale w tym czasie ci co kupili EE już wchodzili, więc to też inna kwestia, a AS nie miało EE z tego co kojarzę. I nie było jakiejś dużej kolejki jak na Morrissey'a przyszedłem, nie wiem kiedy ostatnio tak wcześnie przed otwarciem bram przyszedłem, a jak piszę, to jakieś 15, może 13 minut było. Więc na to JP może faktycznie ze 40-45 minut przed przynajmniej przyjdę, a może i nawet o tę godzinę się pokuszę. I zajebiście, że EE teraz nie dali.
Wiadomo, że koncert koncertowi jest nierówny, na Sunn O))) byłem przy barierce, a pod wejście przyszedłem z 5 minut wcześniej, ale no, nie ma co porównywać jakiegoś buczenia z JP, lecz to też jakichś fanów ma, bo inaczej nie graliby koncertów xD W Progresji stałem w drugim rzędzie pod sceną w 2023, a byłem może w połowie kolejki jak przyszedłem, ale są ludzie, którzy od razu idą pod scenę i tacy, którzy w pierwszej kolejności merchem się interesują.
Wiadomo, że koncert koncertowi jest nierówny, na Sunn O))) byłem przy barierce, a pod wejście przyszedłem z 5 minut wcześniej, ale no, nie ma co porównywać jakiegoś buczenia z JP, lecz to też jakichś fanów ma, bo inaczej nie graliby koncertów xD W Progresji stałem w drugim rzędzie pod sceną w 2023, a byłem może w połowie kolejki jak przyszedłem, ale są ludzie, którzy od razu idą pod scenę i tacy, którzy w pierwszej kolejności merchem się interesują.
Liczę na jak najmniejszą frekwencję, może mi się uda dostać gdzieś w miarę blisko
Najlepszy koncert JP dało w Katowicach w 2011 czy 2010 (nie pamiętam juz) to był majstersztyk. Później każdy kolejny na którym byłem był gorszy. Ten będzie mój 6, mam nadzieję, że pozytywnie się zaskoczę, bo sporej części seta nie słyszałem lajf.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Akurat zerknąłem do tematu i poleciało Breaking przed AC/DC 
- Caracalized
- -#Moonchild

Oj tak, setlista podczas Epitaph była absolutnie zabójcza! Wspaniałe to były koncerty, ale drugi w 2012 mnie rozczarował, bo zestaw utworów był dosłownie taki sam. Ale scenografii nie mieli potem lepszej. I jak miałbym robić ranking koncertów JP jakie widziałem to chyba powiedziałbym, że te z 2011 (Spodek), 2018 (Spodek) i 2022 (Gdańsk, Mystic) są w moim top3, lecz szczerze wszystkie 8 na jakich byłem do tej pory bardzo mi się podobały. Gdybym miał wybierać najsłabszy albo przynajmniej najmniej satysfakcjonujący mnie z jakiegoś powodu to nie wiem czy na ten zeszłoroczny krakowski bym nie postawił; nie znałem setlisty przed koncertem i zabrakło mi czegoś zaskakującego, bo wszystko poza utworami z Invincible Shield i Love Bites wcześniej słyszałem, a potem jak widziałem setlisty z innych koncertów na tamtym legu to się we mnie podgotowało lekko, bo część przynajmniej była bardziej zaskakująca z utworami, których nie słyszałem wcześniej na żywo, jak You Don't Have To Be Old To Be Wise czy Sword of Damocles, a potem jeszcze dojebali Riding on the Wind. No ja pierdolę... Ale samo Love Bites przynajmniej mnie bardzo zaskoczyło i cieszę się, że to zagrali, bo zależnie od dnia czy nocy to jest mój ulubiony utwór JP nawet, a ulubiony ze wszystkiego co wydali w latach 80' to już na pewno, jakbym miał przynajmniej na jeden tylko stawiać z tamtej dekady. I zaskoczyło mnie też wtedy Breaking the Law tak wcześnie grane, czwarte w kolejności. I w sumie fajnie było usłyszeć Sinner czy Saints in Hell kolejny raz po sześciu latach, Rapid Fire po prawie dwunastu, ale i tak, czułem taki niedosyt przez brak większej ilości tych niespodzianek, szczególnie mając na uwadze jak często jakieś dawno niegrane lub nawet w ogóle wcześniej niegrane utwory wykopują ta setlista wydawała się taka lekko uninspiring, chyba że inspiring jest Breaking the Law grane prawie na początku setu to tak, to było ciekawe xD I You've Got Another Thing Comin' też na początek koncertów ostatnio dawali, nie wiem jak w tym roku, bo nie sprawdzałem setlist.Emilio pisze: ↑pt lip 04, 2025 8:18 pm Liczę na jak najmniejszą frekwencję, może mi się uda dostać gdzieś w miarę bliskoNajlepszy koncert JP dało w Katowicach w 2011 czy 2010 (nie pamiętam juz) to był majstersztyk. Później każdy kolejny na którym byłem był gorszy. Ten będzie mój 6, mam nadzieję, że pozytywnie się zaskoczę, bo sporej części seta nie słyszałem lajf.
Riding on the Wind (i Devil's Child) były tylko na letnim legu trasy, na tym wiosennym tych numerów u nas nie grali. Damocles wleciał na chwilę, ale chyba nikt go nie znał i słaba dynamika setlisty wtedy była, więc zrezygnowali z niego po kilku koncertach. Przynajmniej na moim gigu tak było, że ludzie nie za bardzo ogarniali, co się dzieje
Szkoda, bo to jeden z ulubionych utworów Richiego. Musiał być zadowolony, że w końcu go grają.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Caracalized
- -#Moonchild

Tylko szkoda, że ten letni leg był zaledwie ze trzy miesiące po tym wiosennym i nie było wtedy Polski w nim uwzględnionej, więc siłą rzeczy w Polsce nie było okazji niektórych utworów usłyszeć i w Krakowie też nie było utworów, które były na początku pierwszego legu xD No ale cóż, będę narzekał, a nie pomyślałem, aby pojechać na te inne koncerty
Ale wtedy byłem zapewne bardziej zajęty swoją muzyką, która i tak zginie w odmętach zapomnienia, niż myśleniem o kolejnych koncertach JP xD
10 sierpnia, 2011 - jeden najlepszych dni w życiu.
Tam chyba jeden po drugim wleciały: Realms, Sentinel i Red Skies - zesrałem się.
Tam chyba jeden po drugim wleciały: Realms, Sentinel i Red Skies - zesrałem się.
Dzień dobry wszystkim, trochę wypadłem z obiegu internetowo-muzycznego i widzę że już dobre 5 lat mnie tu nie było
Miło widzieć że forum wciąż stoi, a emotki nie przeszły na nowoczesną modłę 
Czy wraca ktoś po koncercie do Krakowa żebym mógł się zabrać? Dojechać planuję pociągiem żeby trochę popracować w drodze.
I przy okazji, znacie jakieś miejsce w okolicy żeby przechować plecak z laptopem na czas koncertu? Widzę że w Atlas Arenie jest opcja depozytu za 50zł, tylko jakie są szanse że szafek starczy dla wszystkich?
Czy wraca ktoś po koncercie do Krakowa żebym mógł się zabrać? Dojechać planuję pociągiem żeby trochę popracować w drodze.
I przy okazji, znacie jakieś miejsce w okolicy żeby przechować plecak z laptopem na czas koncertu? Widzę że w Atlas Arenie jest opcja depozytu za 50zł, tylko jakie są szanse że szafek starczy dla wszystkich?
Takie że nie ma żadnych szafek a depozyt to worki na śmieci
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Hehe... Sad But True, CHUJ!
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Blisko jest dworzec Łódź Kaliska, nie wiem czy są tam skrytki na bagaż, ale dobra szansa, że są. Choć taka skrytka to zazwyczaj ok. 25 zł, więc warto sobie przemyśleć, czy dla oszczędności rzędu 25 zł się człowiekowi chce.