Iron Maiden Big Survivor 2025 - komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Iron Maiden Big Survivor 2025 - komentarze

Post autor: Cold »

Killers przegrało z Purgatory i Murders in the Rue Morgue? Dla mnie zaskoczenie.
Ostatnio zmieniony śr lip 02, 2025 12:27 pm przez Cold, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

Dla mnie zaskoczenie, że te Purgatory tak długo się utrzymał. Imo refren fatalny, ale on zawsze przechodzi, więc już się przyzwyczaiłem. Innocent Exile niedoceniany ten kawałek urywa jaja. Mega bas przed solówkami i solówka Adriana niszczy mi łeb.
Zajzajer on the Road 2026:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Purgatory - najlepszy numer na Killers

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Wrathchild, Innocent, Killers, Prodigal Son, Drifter wolę, u mnie 6 pozycja dopiero. Kotlety u mnie zyskały z ostatnim czasem czy to taki Hills czy Aces. Epiki tracą, ale nie wszystkie. Synek i Rime to usypiacze jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No Invader, z tym Synkiem na pierwszy ogień do wywalenia toś nieziemsko gruchnął :twisted:
Dla mnie Seventh Son of a Seventh Son od zawsze w Top 5.

A jak u Ciebie teraz z To Tame A Land? Z tego co pamiętam, zawsze wielbiłeś tego epika.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Nr 1 bez zmian, wrzuciłem moje top 10 utworów w temacie top 10 ulubionych utworów Iron Maiden na forum głównym, Zobacz sobie, jak to tam wygląda. Seventh nie tyle co mi się przejadł, ale meczy, ta wolna czesc, usypiam i Dickinson oooo oooo oooo (straszne) jedynie solówki się bronią. Ale Dickinson to dla mnie najsłabsze ogniwo od zawsze zaraz za Gersem. I ta płyta cała Synek i SiT straciły, zwłaszcza Sit, nie wiem czy będą w top 50 płyt wszech czasów teraz. Gust mi się zmieniał. np Octavarium uważam za gówno 2/10 max w sensie cała płyta. Bo utwór to z 3,5/10 a to najlepszy kawałek na płycie, farmazony.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Top 10 całkiem ok, tylko 3 kotlety. Run to the Hills i Number lubiłem zawsze i to się nie zmieniło. Tylko Trooper mi się przejadł. Co do Octavarium - nie zgodzę się, całkiem niezła rzecz. U mnie tak mniej więcej w połowie ich dyskografii.
Ostatnio zmieniony śr lip 02, 2025 1:33 pm przez Cold, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

No niektórzy jeszcze Aces by zaliczyli pod kotleta po ostatnich trasach :P Number, Trooper lubiłem i lubię, Hills na poczatku tak, potem przez 2 dekady nie, teraz znowu ma to coś. Puszczałem takiemu randomowi moje top 10, to najbardziej mu się Hills podobał właśnie a potem Alexander.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Zajzajer pisze: śr lip 02, 2025 12:26 pm Innocent Exile niedoceniany ten kawałek urywa jaja. Mega bas przed solówkami i solówka Adriana niszczy mi łeb.
ObrazekObrazekObrazek
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

W następnej rundzie głosuje na inny utwór na synku i na inną płytę, właśnie sobie przesłuchałem wszystko
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Nawet jakbyś głosował na "SiT", to dość długo musiałbyś to powtarzać. xD
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Saimon1995 pisze: pt lip 04, 2025 12:55 pm Nawet jakbyś głosował na "SiT", to dość długo musiałbyś to powtarzać. xD
ta, na coś jeszcze na pewno bede wczesniej glosowac przesluchalem sobie wczoraj szybko, bo do topu top 50 potrzebuje, bedzie sie dzialo, zapraszam :)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Killers dopiero na miejscu siódym to zbrodnia.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Sadek pisze: pt lip 04, 2025 5:21 pm Killers dopiero na miejscu siódym to zbrodnia.
Też tak uważam, kiedyś też bym wywalał ale ostatnio u mnie awansowało, lata temu był okreś, że było w moim top 2, ale potem znowu wyleciało. No, ale zawsze odpada na tym etapie już.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

A co byście powiedzieli na top 50 Maiden, ale na innych zasadach też (można też inne zespoły zrobić w ten sposób) wysyłacie mi na priv 30 utworów Iron Maiden, ale bez coverów oczywiście. Miejsce pierwsze - 30 punktów a ostatnie 1-pkt ja to wszystko zliczam i wrzucam w specjalne poświęconym do tego dziale od ostatniego do pierwszego miejsca :D, co Wy na to? ale to może jak skończymy ten survivor, bardzo jestem ciekawy jakby to wyglądało w porównaniu do tego survivoru który aktualnie robimy...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Wyniki BNW jak na razie dla mnie zaskakujące. The Mercenary to zdecydowanie najsłabszy utwór na płycie, głównie przez ten powtarzający się refren. Jakby skrócić go o kilkadziesiąt sekund to byłoby tylko lepiej. O ile wywalenie przed nim Blood Blothers (bo to przejedzony kotlet) czy Nomada (bo plagiat) jestem w stanie jakoś zrozumieć, to wywalenie takiego dobrego utworu jak TTLBLaH, cytując klasyka, "to jest jakieś nieporozumienie". :evil:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Dlka mnie Mercenary to jeden z dwóch najlepszych wałków na płycie :P, ale kiedyś stawiałem na szarym koncu gust mi zmienił, bo np Prisoner byl u mnie przez lata najlepszy walkiem na tnotb, a teraz jest na 6-7, nawet Invaders mi sie bardziej podoba, nie wiem moze mi sie troche przejadł
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Mr. M pisze: pn lip 07, 2025 1:12 pm Wyniki BNW jak na razie dla mnie zaskakujące. The Mercenary to zdecydowanie najsłabszy utwór na płycie, głównie przez ten powtarzający się refren. Jakby skrócić go o kilkadziesiąt sekund to byłoby tylko lepiej. O ile wywalenie przed nim Blood Blothers (bo to przejedzony kotlet) czy Nomada (bo plagiat) jestem w stanie jakoś zrozumieć, to wywalenie takiego dobrego utworu jak TTLBLaH, cytując klasyka, "to jest jakieś nieporozumienie". :evil:
Na tej płycie harrisoza jest już na pełnej. Mnie najbardziej wkurza w tytułowym, gdzie męczenie buły "A brave new world In a brave new world" psuje dobry kawałek.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Mr. M pisze: pn lip 07, 2025 1:12 pm Wyniki BNW jak na razie dla mnie zaskakujące. The Mercenary to zdecydowanie najsłabszy utwór na płycie, głównie przez ten powtarzający się refren. Jakby skrócić go o kilkadziesiąt sekund to byłoby tylko lepiej. O ile wywalenie przed nim Blood Blothers (bo to przejedzony kotlet) czy Nomada (bo plagiat) jestem w stanie jakoś zrozumieć, to wywalenie takiego dobrego utworu jak TTLBLaH, cytując klasyka, "to jest jakieś nieporozumienie". :evil:
Dla mnie The Mercenary od momentu premiery pozostaje w ścisłej czołówce najlepszych kawałków na tej płycie (razem z Wickerem i Angelem). Jeden z ostatnich prawdziwie metalowych utworów Maiden. Ale faktycznie, bez kilku(nastu) powtórzeń refrenu byłoby znacznie lepiej. TTLBLaH też powinien być krótszy. Tak gdzieś dwa razy :mryellow:
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Mercenary top
A
B
C
D
E