07/07/2025 - Judas Priest - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/07/2025 - Judas Priest - Łódź
Judas Priest jest piękny! Pozdro wszyscy spotkani \m/
ps.
nic nie złapałem.
ps.
nic nie złapałem.
www.MetalSide.pl
- Caracalized
- -#Moonchild

Nie wiem czy nie widziałem przed halą Schizoida z ekipą z tą flagą No Surrender. To wasza flaga jest? Nie byłem pewien czy to Wy, a nawet gdybym wiedział to i tak w paradę Wam nie chciałem wchodzić xD
Patrząc z perspektywy tego samego spota w Krk i Łodzi - Krk był luźniejszy, dzisiaj była mordęga.
To byliśmy myCaracalized pisze: Nie wiem czy nie widziałem przed halą Schizoida z ekipą z tą flagą No Surrender. To wasza flaga jest? Nie byłem pewien czy to Wy, a nawet gdybym wiedział to i tak w paradę Wam nie chciałem wchodzić xD
Wspaniały koncert, więcej jutro. Jestem rozjebany. I fizycznie i psychicznie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Rewelacja, świetny gig. Nie wiem czy nie najlepsze Priest na jakim byłem
Forum internetowe to poważna sprawa.
Dla mnie chyba też najlepsze Priest. Zamietli mną podłogę. Świetne zakończenie weekendu. Ekstra publiczność. Polska sauna, ale bez bydła.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Metalophil
- -#Moonchild

-
Deleted User 8263
-
Deleted User 8263
Moj najlepszy Priest, zlapalem Rycha, relacje napisse jak się obrobie z poprzednimi gigami
- blackcocker
- -#Moderator

U mnie też absolutna topka Priest. Jeszcze taka piękna prawie rocznica - w tym samym miejscu 10 lat temu 27 czerwca pierwsze Priest. Oni z roku na rok coraz lepiej
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Mnie tu boli, tam strzyka, czasami ledwo gadam po pracy, a ten starszy ode mnie o parę dekad facet WYMIATA. Piękny koncert, żadnych dłużyzn, rewelacyjny set! Co za energia! Wspaniale się Halford starzeje.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Przetwarzam ten koncert nadal i pewnie zajmie mi to kilka dni. W Atlasie wydarzyły się rzeczy absolutnie niebywałe. Tak intensywnego Priest w 2025 nie zakładałem - nie AŻ TAK. Oj no robi mi się gorąco na myśl o Oberhausen za 2 tygodnie. Relke może skubnę jutro.
- Frank Drebin
- -#Clansman

I ja zaryzykuję tezę, że to mój najlepszy Priest. Setlista setlistą (oj fajnie siadły te painkillerowe killery), ale sam zespół wydawał się być w lepszej formie niż ostatnio w Krk i bardziej cieszyć gigiem. Publika pierwsza klasa, dobry kontrast z Mysticiem - prawie nikt się nie pchał, zero chamstwa, prawie wszyscy śpiewali i dobrze się bawili. Parę razy zajechało jointem, ale już trudno. Wydaje mi się, że dźwięk bardzo się poprawił w 2 części, początkowo było średnio, później naprawdę dobrze. Fajny wieczór, ale szkoda że nie udało mi się dotrzeć do @pz;-)
FotD = TOP5 albumów Maiden
Wspaniały koncert od początku do końca zero jakiejkolwiek chwili na wytchnienie, czy złapanie oddechu. To moje 11 Priest (pierwsze bylo w 1998
) i zdecydowanie jedno z najlepszych. Set - palce lizać. Forma zespołu - sztos! Rob (poza Painkillerem) - doskonały. Rychu - sama przyjemność patrzeć (z bliska) na niego. Jestem zachwycony i zadowolony na 100%. Dla takich emocji (i dzięki nim!) wciąż chce mi się jeździć na koncerty. JUDAS PRIEST!!!!!!!
www.MetalSide.pl
Dwie kostki Andyego zlapane: czarna i biala 
Ktos wie jak zakonczyl sie spor o pałke Scotta po prawej stronie sceny?
Ktos wie jak zakonczyl sie spor o pałke Scotta po prawej stronie sceny?
Tell me why I had to be a Powerslave
I don't wanna die, Im a God, why can't I live on?
Świetny gig!!
Jak dla mnie, painkillerowca, jego najlepszym kąskiem były Touch i Crawler
All hail the Priest!!
Jak dla mnie, painkillerowca, jego najlepszym kąskiem były Touch i Crawler
All hail the Priest!!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Świetny koncert! Set zrobił swoje. Rob, cały zespół, publika - wszyscy zrobili swoje. Drobnostek in minus nie warto pamiętać. Jeśli to miałby być mój ostatni Priest - lepiej być nie mogło.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Judas fucking Priest! Ja wiem, że nie ma już KKa i Glenna na scenie, że szkoda itd. Ale Ryszard z Andym to wspaniały duet. A Halford niezniszczalny.
All Guns Blazing i Between the Hammer and the Anvil na żywo to jak piękny sen.
All Guns Blazing i Between the Hammer and the Anvil na żywo to jak piękny sen.
No, koncert wymiótł totalnie. Drugi pod względem fajności koncert Judasów jaki widziałem z 6. Katowic 2011 jednak chyba nie przebiło, ale było blisko. Gdyby był ten Judas Rising to może nawet dałbym palmę pierwszeństwa temu gigowi. W każdym razie było mega intensywnie i po 3 kawałkach byłem już spocony jak po przebiegnięciu maratonu. Lekkie zwolnienie na Touch of Evil i tam łapałem powietrze. Stałem zaraz obok młyna, ale nie uczestniczyłem. Odpychałem tylko łokciami gówniarzy. No, było zajeb*****. 9/10
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
paulek
- -#Lord of the flies

Koncert super, zespół w znakomitej formie. Jedyna łyżka dziegdziu to nagłośnienie. Byłem na trybunie w sektorze U na wprost sceny, fatalna kakofonia dźwięku, za głośno, momentami gitary i wokal uciekały, a gość za konsoletą to jakiś priestowy hools był bo szalał tam niczym na barierce zamiast ustawieniami się zajmować. Tyle krytyki, bo możliwe, ze ja już za bardzo zestarzałem się lub też się "rozkarmiłem" tymi wszystkimi doskonale nagłośnionymi jazzowymi, klasycznymi ale i rockowymi i heavy klubówkami...reszta znakomita poza glory hammer. Najlepsze dla mnie Touch, One Shoot i Gates...