Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Helloween

Post autor: Kevin18 »

Kolejny przeciętny utwór który w dodatku ma słabe brzmienie. Linia melodyczna rozczarowuje, brak jednego momentu gdzie byłyby ciarki. Nie wiem, niech oni graja klasyki i perełki z lat 90 i tyle.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Gorzej niż Tokyo nie może być...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Numer lepszy, ale za długi. Z mixem bębnów jest coś zdecydowanie nie tak.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Zaraz sobie posłucham, ale już kilka recenzji całej płyty oglądałem. Masakra jaki to jest syf, każdy numer "najlepszy w historii", "jeden z najlepszych", "najlepszy od dawna"... cała płyta oczywiście też najlepsza, Keepery się chowają, poprzedniczka startu nie ma.. tragedia, goscie dostają płytę miesiąc przed premierą, więc muszą słodzić, bo następnym razem nie dostaną. Szkoda tylko, że próżno znaleźć tam gram merytoryki.
Posłuchałem. Oczywiście przy gównianym Tokyo to przepaść. Fajny powerowy patatajec. Kiske jak zwykle bezbłędny. Zwolnienie ok 3 minuty wyjęte z tytułowego z Keepera. Coś jest nie tak z brzmieniem talerzy, albo to taki mix youtubowy. Natomiast gitary fajnie zwarte i nawet kopią. Sola też spoko. Jestem pozytywnie zaskoczony tym numerem, na poprzedniej byłby najlepszy obok otwieracza i bonusowego Golden Times.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Całkiem niezłe jak na ostatnie dokonania dyniogłowych.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

sajki pisze: pt lip 25, 2025 6:03 pm Keepery się chowają, poprzedniczka startu nie ma.. tragedia, goscie dostają płytę miesiąc przed premierą, więc muszą słodzić, bo następnym razem nie dostaną.
Nie jestem pewien jakie recenzje oglądałeś, ale sugerowanie, że w 2025 roku, kiedy od dawna każdy album jest od razu po premierze dostępny online, dziennikarze (lub hobbyści) piszą pozytywne recenzje, aby w przyszłości znowu "dostać płytę przed premierą" jest skończoną niedorzecznością. Czasem warto zaakceptować naprawdę najprostsze wyjaśnienie, na przykład to, że skoro mówią, że im się podoba, to znaczy, że im się podoba, a nie snuć jakieś idiotyczne, alogiczne teorie spiskowe. Nie trzeba się oczywiście zgadzać z opiniami, ale to nie jest tak, że inne zdanie = brak merytoryki ;)
Sam dostałem album całkiem niedawno i również uważam, że to udana płyta. Nie jestem gotowy na ostateczny werdykt, recenzję będę klepał za jakiś czas, ale te kilka przesłuchań było bardzo przyjemnym czasem. Czy to coś na miarę ich najlepszych rzeczy? Absolutnie nie, ale chyba nikt poważny tego nie oczekiwał. Po prostu dobry album, w nieco bardziej przebojowym stylu niż ostatni.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

A co ma do tego to, że album jest dostępny zaraz po premierze? Oni go dostają miesiąc przed premierą.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jak pierwszy utwór mi zupełnie nie siadł, tak ten jest nawet ok.
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Timothy Dalton »

Rozważam ten katowicki Helloween. Po pierwsze dawno nie byłem w Katosach a te miasto ma dla mnie bardzo szczególne znaczenie, po drugie nigdy ich nie widziałem.

Tylko błagam panie Kaiu, takich utworów jak Metal Invaders czy Ride the Sky nie gra się w jakimś durnym medleyu. To się kurwa gra po całości.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dobra, dostałem dostęp do materiału.

PANY REWELACJA 100/10!!!!! MASTERPIECE!! ALBUM STULECIA!!! KEEPERY MOGĄ SIĘ CHOWAĆ!!!

Materiał o sile rażenia płyty "Helloween" - są fajne momenty ("We Can Be Gods", "Savior Of The World"), są mniej fajne, trochę nudy. "Majestic" - napakowany solówkami pod korek i nawet spoko to żre, oby się nie znudziło.

Po pierwszym, wstępnym odsłuchu: gorzej od poprzedniej nie jest. "Tokio" - największy gniot. Wkurza perkusista, bo jak wpada w rytm klepania, to klepie i klepie to samo bez opamiętania.

Do zachwytów mi daleko, podobnie było przy poprzedniej. Pewno kupię :lol: posłucham kilka razy i wskoczy na półkę.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Czekałem czy aby na pewno MASTERPIECE, ale mnie uspokoiłeś. Uffff.
Najważniejsze pytanie- czy Derisa jest dużo mniej niż Kiske?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

sajki pisze: sob sie 23, 2025 7:35 pm Czekałem czy aby na pewno MASTERPIECE, ale mnie uspokoiłeś. Uffff.
No WIADOMO!!!
sajki pisze: sob sie 23, 2025 7:35 pmNajważniejsze pytanie- czy Derisa jest dużo mniej niż Kiske?
Myślę, ze jest +/- po równo ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Wrażenia na szybko po pierwszym odsłuchu.

Po pierwszych pięciu numerach przecierałem uszy ze zdumienia i zaskoczenia, bo wszystko mi tam grało. Deris nie dziamga, kawałki są fajne, energetyczne, nie ma głupotek, a Kiske w Savior of the World przechodzi sam siebie w tych falsetach. A Little hiciarski, będzie działał na żywo. Ale potem przyszła druga część płyty i się posypało. Tokyo wiadomo- gówno. Hand of God zupełnie klimatem odstaje, ale jest w pewnym sensie interesujący i taki inny. Under the Moonlight obok Tokyo najsłabszy na płycie. Od razu czuć, że to numer Weikatha, on lubi takie wesołkowate głupkowate granie. A ja nie, dlatego rozczarował mnie ten numer. Ale jeszcze bardziej rozczarował mnie Majestic, w którym fajne są tylko solówki i jeden riff. Nieciekawy, chaotyczny numer. Nawet Skyfall było lepsze. Po Hansenie spodziewałem się dużo więcej.
Najlepsze utwory: trzy pierwsze.
Najsłabsze: Tokyo i dwa ostatnie.
Od oceny się na razie wstrzymuje, ale wiem jedno: mogło być pięknie.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Tak swoją drogą- sprawdziłem z ciekawości ceny nowej płyty, choć raczej zakupu nie będzie. Zaczynają się od 70 kilku złotych. Nowy Ashes of Ares najtaniej znalazłem za 79... kurna, chyba z cd audio zrobił się towar luksusowy.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Przecież wszystko zdrożało to dlaczego nie CD? Czasy, w których kupowało się nowości za 50 zł były dawno i już nie wrócą. Tak jak zwykle jewel case.

Moją CD ma inpost w tym momencie więc może po południu się uda posłuchać.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Co to za gówno ten album to ja nie mam słów. Rozmiękczone granie bez energii okraszone sztucznymi orkiestracjami i parapetami. Energii w tym tyle co w muzyce Myslovitz. Gdzie power metal ? Gdzie piejący Kiske ? Zapuszczę sobie na odtrutkę Forbidden bo nie wytrzymie.

Trzeba było to wydać pod nazwą Pink Cream to bym się nie zdenerwował.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kevin18 pisze: pt sie 29, 2025 10:05 am Co to za gówno ten album to ja nie mam słów. Rozmiękczone granie bez energii okraszone sztucznymi orkiestracjami i parapetami. Energii w tym tyle co w muzyce Myslovitz. Gdzie power metal ? Gdzie piejący Kiske ? Zapuszczę sobie na odtrutkę Forbidden bo nie wytrzymie.

Trzeba było to wydać pod nazwą Pink Cream to bym się nie zdenerwował.
Ale kto się spodziewał, że będzie inaczej? Jeszcze przed poprzednią można było, ale teraz? :)
www.MetalSide.pl
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

barsiarz pisze: pt sie 29, 2025 7:29 am Przecież wszystko zdrożało to dlaczego nie CD? Czasy, w których kupowało się nowości za 50 zł były dawno i już nie wrócą. Tak jak zwykle jewel case.

...po czym odbieram płytę a tam jewel case :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

barsiarz pisze: pt sie 29, 2025 11:41 am
barsiarz pisze: pt sie 29, 2025 7:29 am Przecież wszystko zdrożało to dlaczego nie CD? Czasy, w których kupowało się nowości za 50 zł były dawno i już nie wrócą. Tak jak zwykle jewel case.

...po czym odbieram płytę a tam jewel case :lol:
Głupio wyszło :lol:
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ