Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: johnny_o »

Nigdy nie kupowałem bezpośrednio od WB, bo od zawsze ich strona mi się wiesza na wszystkich urządzeniach. Tzn. widzę event, ale przy próbie kupna biletu jest wieczne ładowanie i żadne odświeżanie nie pomaga. Chętnie bym skorzystał z możliwości kupna takiego plastiku nawet za pięć dych - LN swego czasu robiło, a Prestige nadal robi za 25-30 zł i zawsze biorę jak jest taka opcja. Cena przesadzona, zgadza się, ale to jednak pikuś w obliczu regularnych niecnych praktyk pozostałych orgów.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

blackcocker pisze: czw lip 24, 2025 10:52 am Właśnie z ciekawości wszedłem sobie na sklep Winiary Bookings, żeby zajrzeć na tixy na Hughesa. Okazało się, że WB robi kolekcjonerskie bilety z tworzywa sztucznego na smyczce. Super sprawa. Koszt takiej przyjemności? P I Ę Ć D Z I E S I Ą T polskich złotych + koszt wysyłki. Wyścig o tytuł największej kurwy rynku pomiędzy WB, AA i LN w pełni...
A to chyba Prestige robi coś podobnego, ale biorą połowę tej kwoty.

Ja bilet na Hughesa wziąłem z Eventimu i dostałem drukowany pocztą, nie ma dodatkowych opłat za to, tylko koszt przesyłki.

A do tematu cen koncertów, kolejny ciekawy kamyczek: Maryla Rodowicz zagra koncert z serii MTV Unplugged. Ceny? Najtańsze miejsca 319 zł, pod sceną 639 zł :lol:.

https://sklep.ebilet.pl/312155749172117509
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Jak się zawsze żyło ponad stan i ma się prawie zerową emeryturę, to trzeba się cenić :)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Kto wydaje tyle kasy na tę starą raszplę
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Za wcześnie ją obudzili. Do sylwestra jeszcze kupa czasu.
A
B
C
D
E
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

kam pisze: czw lip 24, 2025 11:40 am Kto wydaje tyle kasy na tę starą raszplę
I jeszcze grubaskę na dodatek.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Mr. M pisze: czw lip 24, 2025 11:22 am
blackcocker pisze: czw lip 24, 2025 10:52 am Właśnie z ciekawości wszedłem sobie na sklep Winiary Bookings, żeby zajrzeć na tixy na Hughesa. Okazało się, że WB robi kolekcjonerskie bilety z tworzywa sztucznego na smyczce. Super sprawa. Koszt takiej przyjemności? P I Ę Ć D Z I E S I Ą T polskich złotych + koszt wysyłki. Wyścig o tytuł największej kurwy rynku pomiędzy WB, AA i LN w pełni...
A to chyba Prestige robi coś podobnego, ale biorą połowę tej kwoty.
Nie choszi o fakt robienia tylko o koszt. 30 zł to już za dużo, a 50 to ja pierdole
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Prawda, 50 ziko za coś takiego to kosmos.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

No ale w sumie nikt nikogo do niczego nie zmusza. Ja generalnie od lat "koncertujący" z różnymi orgami i bileteriami z zażenowaniem obserwuję te pseudoekologiczne wygłupy z cyfrowymi biletami, rzekomą dbałością o środowisko, a zwyczajnie chodzi o cięcie kosztów przez orgów i ewentualnie jak w przypadku WB dodatkowe dojenie tych, którzy pozwalają się doić.... A tak szcze ilu z Was skusiłoby się na taki bilet gdyby chodziło o Maiden.... :wink:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ja tego rodzaju gadżetów nigdy nie kupuję. Żałuję, że nie ma już klasycznych biletów papierowych, ale z drugiej strony nie chodzę też na wiele dużych koncertów. Na tych mniejszych wciąż dostaję kartonik, za to duży szacun dla Knock Outów

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Zdarzyło mi się ze 3 czy 4 razy kupić Collector's Ticket od LN, kiedy jeszcze mieli w ofercie, i dalej bym czasem kupował gdybym miał taką opcję. Ale tam to było za 25 zł i z tego powodu właśnie brałem czasem, a nie zawsze. A tu mamy dwa razy tyle...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ja mam pół reklamówki starych biletów (na początku nawet je sobie laminowałem), opasek przeróżnych, smyczek i plakietek. Teraz z przyzwyczajenia biorę sobie kartonik od KO (jak dają), ale przeważnie jak jestem na liście akredytacyjnej to czasami jakaś opaska co najwyżej wlatuje. I tyle. Nie mam totalnie parcia na jakieś kolekcjonerskie bilety ;)
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Mam tyłko jeden chyba taki plastik na smyczy, z G3 na Torwarze. Czasami pytałem po koncertach, czy zostało coś kolekcjonerskiego, później to olałem, dziś na to defekuję
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Chociaż bilety kolekcjonerskie to fajna sprawa czy w ogóle te papierowe, które się kiedyś kupowało w empiku, czasem czcionka pozostawiała trochę do życzenia i bez loga zespołu słabo one wyglądały, szczególnie jak były z jakiegoś ebiletu drukowane (o ile pamiętam), ale fajnie było mieć coś takiego na pamiątkę, to jednak jakoś nie zależy mi na tym od dłuższego czasu. Szczerze, elektroniczne bilety to spora wygoda; kiedyś prawie nie pojechałem na Judas Priest do Łodzi, bo nie wziąłem biletu z domu, na szczęście tata mi go przywiózł szybko i nie musiałem jechać kolejnym autobusem, który nie wiem kiedy mógł być, spanikowałem strasznie, ale to jest historia, której chyba nie chcę opowiadać, dobrze że to dawno już minęło, ale wciąż mam dreszcze jak o tym pomyślę :lol: Ogólnie nie zdarzało mi się zapominać biletu z domu zabrać, ale wtedy był akurat taki jeden raz, że bez biletu bym pojechał na koncert, gdybym się w porę nie zorientował, że go nie mam :oops:
Jakub91
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Jakub91 »

Cześć.

To tak w temacie koncertów w Germanii mam pytanie. Do ostatniej chwili się zastanawiam nad Iron Maiden w Waldbuhne, a zauważyłem, że niemiecki Eventim czy tam Fansale.de wyłączył sprzedaż. Dotarło do mnie, że chyba nie uwzględniłem papierowego charakteru biletu - tak przywykłem do kupowania cyfrowych wersji. Innego sensu tego zjawiska nie widzę, bo na jeden z koncertów jeszcze ze 2 dni temu było ponad 100 biletów fansale, a na drugi kilkadziesiąt i ciężko mi sobie wyobrazić by ktoś od ręki kupił jakieś +/- 200 biletów.

W każdym razie: jakbyście w takim razie podeszli tematu? Może ktoś coś pomóc? :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Sa tylko papierowe bilety.

Jak masz konto na fc to wbijaj na forum i szukaj

Jak masz konto na fb to wbijaj na strangers in a strange land i szukaj

Kolega we wlasciwym temacie sprzedaje trybuny i jedzie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Jakub91
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Jakub91 »

Dzięki za pomoc Dzosef, od rana dogrywaliśmy szczegóły z Kolczastym - zatem w środę Waldbuhne :D :dance:
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

A mnie cały czas trzyma po świetnym koncercie Gravestone w Bubenhausen - taka wioska w Bawarii. Gravestone dla mnie to jeden z tych zespołów, które w całości łykam bez popitki, a potencjał mieli ogromny...Niestety nie podpisali kontraktu z Noise, czy z RCA, ale z wytwórnią Scratch, która niestety wszystkie kapele swoje kapele wydusiła jak cytryny. Na szczęście członkowie Gravestone są ustawieni...każdy ma swój biznes, więc stać ich grać koncert raz na trzy lata.

Koncert odbył się pod wielkim namiotem z uwagi na strugi deszczu, scene od publiczności oddzielały jakies fundamenty murku, a cały gig miał raczej posmak wiejskiego festynu. Ale na samym koncercie odmeldowało się spokojnie z 500+ osób. I wszyscy świetnie się bawili. To jest właśnie potęga niemieckiej sceny heavy w Polsce na taki koncert przyszłoby max 100 osób, a w Niemczech kilka razy więcej. I to mimo faktu, że niecałe 100 km obok w tym dniu grał Iron Maiden w Stuttgarcie.

W każdym razie koncert świetny, forma muzyków również bardzo dobra. Podejrzewam, że to rozgrzewka przed Keep It True, bo podejrzewam, że cos jest na rzeczy i wskoczą do składu. Od kapeli dostałem koszulkę, sam Thomas Sabisch się zapytał jaki mam rozmiar i mi przyniósł, jak się dowiedział, że z Polski przyjechałem, bo nie mieli stoiska z merchem.

Setlista jest na amerykańskim portalu:
https://www.setlist.fm/setlist/gravesto ... 21ed1.html

Podrzucam tez jeden z numerów - który jest na koncie siostry na YT....w koncu Rock'n'roll is easy:)
https://www.youtube.com/watch?v=Sij-lTFD-rA
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Widzieliście jaki gnój sie dział na Narodowym podczas koncertu tego rapera z Białorusi? Po sieci lata mnóstwo filmów jak ludzie przeskakują z trybun na płytę, biją się z ochroniarzami, skaczą z wyższych sektorów trybun i są łapani przez ludzi stojących niżej. Nieźle popierdolone. Nigdy nie widziałem takiego gnoju i bydła na koncercie, a swoje pozaliczałem w różnych miejscach.

Powinni ten koncert przerwac co było mówione z głosników, nie zrobili tego.

Dodatkowo przed koncertem to bydło zrobiło nielegalny bifor w okolicy gdzie mieszkam. Wszystko zaszczane, zasrane i pełno śmieci: https://miejskireporter.pl/nieformalny- ... niesienia/
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Witam sąsiada. :D
ODPOWIEDZ