Maiden on tour 2026 - plotki, ploteczki :)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Powerslave100
- -#Prisoner

Re: Maiden on tour 2026 - plotki, ploteczki :)
Skoro Trooper jest grany częściej niż wszystkie utwory z POM, podobnie Wasted Years na SIT. Number w 90% są trzy utwory, a Fear poza raz grany ATSS to zawsze tytułowy to ten zespół sprowadza swą twórczość do kilkunastu utworów. Nowe albumy są słabe, niedopracowane i fatalnie wyprodukowane i poza jakaś garstką, nikt tego nie chce potem live. Rozwiązanie by nie zamieniać tego w kabaret? Czerpać z zestawu 30 a nie 15 utworów z lat 80 i 90, zmienić producenta i w studiu siedzieć więcej czasu. Powinno pomóc.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

I co to ma wspolnego z trasa 2026?
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Chłopie on będzie miał 70 lat w 2026 roku. xd Ciesz się, że jeszcze gra.Timothy Dalton pisze: ↑ndz sie 17, 2025 10:34 pm Harris robi dokładnie to co kiedyś wyśmiewał w wywiadach. Jego zespół stał się obwoźnym cyrkiem wykonującym stare hity.
Fajnie 70 lat na karku, gra w piłkę, kończy trasę z Maiden następnego dnia zamiast odpoczywać ciśnie juz trasę z British Lion 
- AncientMariner
- -#Clansman

Nawet niezła ta grafika. Ktoś sie postarał

Maiden Italia =3
Źródło dość legitne, można zaczać się jarać 
Szkoda że ralfa nie ma bo mielibyśmy pierwsze przecieki dotyczące frekwencji.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Maiden Italia 
Ułańska fantazja
Ułańska fantazja
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Od Brave do Frontier jedynie numery
Set złożony jedynie z tych czterech albumów
Chociaż w przypadku Iron Maiden to wcale by mnie nie zdziwił raki ruch
Nie wiem tylko co oni by wrzucili na bisy. Które numery pełniły by funkcję "szlagierów"? Wicker Man? Blood Brothers? Out of the Silent Planet? Wildest Dreams?

Chociaż w przypadku Iron Maiden to wcale by mnie nie zdziwił raki ruch
Nie wiem tylko co oni by wrzucili na bisy. Które numery pełniły by funkcję "szlagierów"? Wicker Man? Blood Brothers? Out of the Silent Planet? Wildest Dreams?
Stawiałbym na Different World, a na tym wielkim ekranie za sceną wrzuciliby calusieńki teledysk. Ale to by żarłoAdrian S.O.S. pisze: ↑pn sie 18, 2025 11:38 pm Nie wiem tylko co oni by wrzucili na bisy. Które numery pełniły by funkcję "szlagierów"? Wicker Man? Blood Brothers? Out of the Silent Planet? Wildest Dreams?![]()
![]()
To już lepsza byłaby trasa od No Prayera do Dance of Death.
Może trochę poszponcę, ale marzyła mi się trasa na 30 lecie The X Factor w oryginalnym składzie, właściwie jest to do zrobienia, ale z praktyki niemożliwe xD dobrze, że Blaze chociaż wyruszył w trasę głosić dobre słowo The X Factor, jednakże mega minus za pominięcie PL..ale może coś się jeszcze pojawi. A co do realnej trasy Maidenów, to zapewne w 2026 roku obie Hameryki, Azja i Australia. Fajnie by było pare legów w Europie, szanse jakieś tam pewnie są, chociaż znikome. Natomiast kolejna trasa 00-10 byłaby mega sztosem, mogliby ją nazwać Maiden Millenials xD
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
Nie no, odklejka level 1000.
Same przemyślane konkrety w tym temacie
www.MetalSide.pl
ale juz bylo pisane kilkukrotnie tutaj, ze IM pojawili sie na ticketalarmie na słoweńskim Eventimie
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Obstawiam koniec maja.
Schemat u Maiden to podstawa
Schemat u Maiden to podstawa
Dla mnie super by było jakby powtórzyli Budapeszt i Bratysławę - zwłaszcza na stadionie hokejowym był zarąbisty klimat 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ok. 15-20 koncertów w Europie późną wiosną to już de facto tajemnica Poliszynela. Myślę, że odbije się to kosztem Stanów gdzie obstawiam bardziej oszczędną trasę skoncentrowaną głównie na największych rynkach. Obecnie amerykański rynek koncertowy wydaje się mocno przesycony i sprzedaż wielu tras jest mocno poniżej oczekiwań (a ceny biletów często astronomiczne).
No i bardzo dobrze....jeden koncercik na trasie mi wystarczy....miejsce zależy od warolów turystycznych, skoro późna wiosna. Ciekawe, czy cos zmienią w setliście???WICKER MAN pisze: ↑czw wrz 04, 2025 6:25 pm Ok. 15-20 koncertów w Europie późną wiosną to już de facto tajemnica Poliszynela. Myślę, że odbije się to kosztem Stanów gdzie obstawiam bardziej oszczędną trasę skoncentrowaną głównie na największych rynkach. Obecnie amerykański rynek koncertowy wydaje się mocno przesycony i sprzedaż wielu tras jest mocno poniżej oczekiwań (a ceny biletów często astronomiczne).
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Czyli wcześniej niz końcówka maja jak zawsze?