Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

+1 xd+1!Kto by pomyślał, ze będzie taki moment w 2025 kiedy moim ulubionym tematem w Sanatorium będzie ten o Cradle of Filth xD pisz dalej, Recit, czyta się to jak jakieś reportaże xD![]()
a nigdy nawet nie słyszałem piosenki zespołu
Dla mnie największy urok CoF to właśnie ten pisk Daniego.+1 xd
+1!![]()
a nigdy nawet nie słyszałem piosenki zespołu
Szczęśliwy z Ciebie człowiek. Ja niestety dałem rady uniknąć i na Mysticu słyszałem ten pisk zarzynanej świni. Nic przyjemnego.
Jak to ktoś mądrze napisał ' Jesteś 10 klawiszówką CoF która była w zespole 3 lata i nagrała 1 płytę, a odjebałaś dramę jakby Hetfield odchodził z Metalliki 'A ja uważam, że niech nie udają, że istnieją idealne warunki w tym biznesie. Powinno zagryźć zęby i zakończyć trasę oboje bez przebojów. Taki shity powinny wypłynąć po wyprzedanej trasie, bo ma to wpływ na odbiór przez fanów. Tu chodzi o dobra zabawę. Podpisali kontakt na trasę to niech grają i tyle.
Nie podoba mi się też co napisał Ashok o piosence z Sheeranem. Utwór nie wyszedł a już wydaje opinie negatywne. Tak się nie robi. To mogła być ważna PR przepustka dla zespołu któremu bycie „wyżej” się należy.
Ja tu stoję po stronie Daniego, bo zawsze przynajmniej miał podejście profesjonalne do zespołu i muzyki. A dramy są wszędzie i nie powinny wypływać tak z dupy.
Kurde ale zobacz, Ashok był w zespole praktycznie 10 lat. Przecież wiedział w jakich warunkach i za ile pracuje ?Widzę, że typowo lokalna tradycja szukania winy w ofiarach i wypierania powszechnie znanych faktów ma się dobrze![]()
A tu takie elaboraty bylyJest i oświadczenie Ashoka.
W największym skrócie - Management Kredek to świnie i złodzieje.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że chodzi o kasę. Roboty więcej, kasy tyle samo, to i rośnie w ludziach frustracja.

Doom to tam prawie nie ma. Osobiście kocham Candlemass, ale w odróżnieniu od Maiden lub Priest ich nie słychać w Cradle. Symfoniczny black był jak najbardziej, chodziło mi o "symfoniczny metal", bo to budzi skojarzenia z inną muzyką, przynajmniej u mnie (Epica, Nightwish, WT, późny Therion itp.).Metal-Archives podaje, że w przynajmniej pewnym okresie swojej działalności tworzyli tzw. symphonic black metal i to co słyszałem na Mysticu też brzmiało dla mnie jak coś podobnego, no ale to Ty Recit jesteś największym maniakiem CoF na tym forum i lepiej wiesz jak jest naprawdę. I mają na tyle zróżnicowany katalog, by nie tylko fani Iron Maiden, ale i nawet Judas Priest znaleźli coś dla siebie? Niby te zespoły często są ze sobą porównywane, ale jednak są inne ostatecznie. Albo wielbiciele doom metalu czy generalnie czegoś bardziej klimatycznego, ale nie aż tak przeładowanego aranżacyjnie?

Użytkownicy przeglądający to forum: Cold i 2 gości