Ogólnie o koncertach
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ogólnie o koncertach
Generalnie motłoch nie lubi kultury wykraczającej poza jej wąską perspektywę. Szkoda inicjatywy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ostro prychłem jak to przeczytałem– Nie wyszliśmy na zero, ale tak już bywało. Jest plotka, że festiwal spadł, bo się tam dopatrzono satanistów – opowiada jeden z pracowników. – I jeszcze jedna plotka, w którą aż trudno uwierzyć. W cyklu „W starym kinie” miał być „Pociąg” z ’57 roku. Ale nie będzie. Bo kto robił muzykę? Ojciec Rafała Trzaskowskiego. To brzmi nieprawdopodobnie, ale nawet jeśli to nieprawda, to pokazuje, w jaki sposób się dziś myśli w CSK o programie. Świadczy o naszych nastrojach, naszych emocjach.
Tymczasem dzień jak co dzień w kraju nad Wisłą. Podsiadło wyprzedał w 1 dzień 4 stadiony w czerwcu 2026
.
Nie wiem czy gdzieś była informacja, ale Radiohead zagra parę koncertów w tym roku. Listopad i grudzień, najbliżej Polski będą w Berlinie.
Będą w Berlinie, Kopenhadze, Bolonii, Londynie i Madrycie. Zakup biletów na koncerty tylko uprzedniej rejestracji, gdzie trzeba podać swoje dane odnośnie zamieszkania (kraju). Po rejestracji dostanie się (albo i nie) kod do zakupu biletów na wybrane wcześniej miasto... Problem taki, że bedąc w PL system ma dawać większe szanse na wylosowanie kodu do kupna biletu na koncert w Berlinie, bo jest najbliżej nas. Ktoś z Irlandii ma mniejsze szanse na kupno biletu na Madryt, bo do Londynu ma bliżej. I tak dalej.
Mnie osobiście interesuje jeden z koncertów w Bolonii bo jest w sobotę, a do tego loty mam piątek - niedziela, zatem fajny weekend mógłby być. Jutro będę sie rejestrować i wybiorę Bolonię... sam jestem ciekawy czy się uda. Zainteresowanie będzie ogromne - to jednak pierwsze koncerty zespołu od 2018 roku.
A co do Dawida "McDonalds" Podsiadło - to ja pierdolę. To jest niesamowite jak on opierdala ludzi na kasę, którzy w imię zasady "Shut up and take my money" wpychają mu ją do gardła. Wszedzie Podsiadło - festiwal Zorza sam w sobie i gdzies czyłałem (nie wiem czy prawda), że na tym festiwalu były budy z lodami Podsiadło, teraz w sprzedaży jakies nagranie koncertu, te stadionowe koncerty na zasadzie "wyjątkowe" 4 sztuki w roku, merch z napisem Podsiadło, że mam wrażenie że zaraz wypuści pieluchy pod swoim brandem, zeby małolaty mogły się bezkarnie zesrać słysząc po raz enty 'Małomiasteczkowego". Teraz jeszcze granie z Rojkiem piosenek Myslovitz, bo sam kurwa już nie ma chyba pomysłu na siebie i swoje miałkie, bezpłciowe piosenki... Typ jest tak merkantylny, że mi rzygać się chce. Jebać Podsiadło i jego mafię też. To nie są debeściaki.
Mnie osobiście interesuje jeden z koncertów w Bolonii bo jest w sobotę, a do tego loty mam piątek - niedziela, zatem fajny weekend mógłby być. Jutro będę sie rejestrować i wybiorę Bolonię... sam jestem ciekawy czy się uda. Zainteresowanie będzie ogromne - to jednak pierwsze koncerty zespołu od 2018 roku.
A co do Dawida "McDonalds" Podsiadło - to ja pierdolę. To jest niesamowite jak on opierdala ludzi na kasę, którzy w imię zasady "Shut up and take my money" wpychają mu ją do gardła. Wszedzie Podsiadło - festiwal Zorza sam w sobie i gdzies czyłałem (nie wiem czy prawda), że na tym festiwalu były budy z lodami Podsiadło, teraz w sprzedaży jakies nagranie koncertu, te stadionowe koncerty na zasadzie "wyjątkowe" 4 sztuki w roku, merch z napisem Podsiadło, że mam wrażenie że zaraz wypuści pieluchy pod swoim brandem, zeby małolaty mogły się bezkarnie zesrać słysząc po raz enty 'Małomiasteczkowego". Teraz jeszcze granie z Rojkiem piosenek Myslovitz, bo sam kurwa już nie ma chyba pomysłu na siebie i swoje miałkie, bezpłciowe piosenki... Typ jest tak merkantylny, że mi rzygać się chce. Jebać Podsiadło i jego mafię też. To nie są debeściaki.
https://www.last.fm/user/kamooo
Jakby ktoś był zainteresowany to za godzinę się otwiera rejestracja do kolejek na poszczególne koncerty Radiohead.
https://radiohead.com/
https://radiohead.com/
Rejestracja do kolejek. Dokąd zmierza ten świat
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No proste przeca. Kolejny etap to będzie rejestracja do rejestracji do kolejki.
www.MetalSide.pl
Tak w zasadzie to ma to sens. Oni chcą tym systemem grac przeciwko konikom i botom, przez których bilety na koncerty znikają masowo od razu.
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Why do I need to register my details to buy a ticket?
These days, buying tickets first-come first-served can mean you competing in a queue filled with bots and ticket touts who have an unfair advantage. The registration is in place to verify that you are who you say you are, and so we can do the best possible to make the ticket buying process a little fairer for fans.
What information do I need to provide to register?
You will need to provide your name, email address, mobile phone number and city and country of residence. This information will be used to verify your identity when you purchase tickets. You will also be asked which city, or cities, out of the five you would be able to attend. You have a better chance of tickets if your choice includes a city closest to you - check yours as shown here.
You must only register once, using your own, correct details. Otherwise you risk your registration being invalidated. It makes no difference at what time you register your details, but once the registration form is closed there will be no further opportunity to register to buy tickets to the shows.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

W czwartek miałem przyjemność uczestniczyć w całkiem wyjątkowym wydarzeniu. W ramach festiwalu Avant Art, w niejakiej Piekarni (ul. Witolda, Wrocław) miał miejsce koncert Merzbow / Bernocchi / Cavalera. Sama możliwość zobaczenia na żywo Merzbow to już spora gratka (o ile się orientuję, nie było go w Polsce od 10 lat), a tu mieliśmy na dokładkę kultowego Eraldo Bernocchiego i Iggora Cavalerę (w zupełnie innym wydaniu niż by się człowiek z głową pełną metalu spodziewał). Panowie zafundowali nam drone metalową ucztę z klimatycznym video podkładem w postaci spaceru po dżungli/lesie. Trochę mniej podeszła mi druga część występu, w której Cavalera przesiadł się zza jakiejś konsoli na perkusję, bo owa perkusja IMO niepotrzebnie kontrastowała rozkoszne buczenie
, ale i tak, było to fantastycznie hipnotyczne doświadczenie.
Jak zapowiedział przed występem szef festiwalu, był to ostatni z trzech zaplanowanych występów tego trio i nie wiadomo, czy jeszcze kiedyś powtórzy się okazja, żeby zobaczyć taki skład.
Plus, koncert odbył się w godzinach bardzo korzystnych dla starych ludzi: początek o 20:10, koniec o 21. Doceniłem.
Sama Piekarnia to bardzo ciekawe miejsce, szkoda że nie odbywa się tam więcej koncertów. Poprzedni (i zarazem pierwszy) raz byłem tam w 2019 roku, też w ramach Avant Artu i też na arcyciekawym trio: Gravetemple, czyli Stephen O’Malley, Attila Csihar i Oren Ambarchi. Za potężne 20 zł
Jak zapowiedział przed występem szef festiwalu, był to ostatni z trzech zaplanowanych występów tego trio i nie wiadomo, czy jeszcze kiedyś powtórzy się okazja, żeby zobaczyć taki skład.
Plus, koncert odbył się w godzinach bardzo korzystnych dla starych ludzi: początek o 20:10, koniec o 21. Doceniłem.
Sama Piekarnia to bardzo ciekawe miejsce, szkoda że nie odbywa się tam więcej koncertów. Poprzedni (i zarazem pierwszy) raz byłem tam w 2019 roku, też w ramach Avant Artu i też na arcyciekawym trio: Gravetemple, czyli Stephen O’Malley, Attila Csihar i Oren Ambarchi. Za potężne 20 zł
Przyszedł mi do głowy taki pomysł po wczorajszym koncercie Glenna Hughesa. Jak zespół/artysta gra w Polsce kilka koncertów, to zazwyczaj na każdym z nich jest ktoś od nas. Można by na pierwszym koncercie robić jakąś fotkę ze stoiska z merchem artysty/supportów, żeby osoby idące na kolejne koncerty wiedziały co jest potencjalnie do kupienia i w jakiej cenie.
Wczoraj stwierdziłem, że płyta Glenna, mimo że bardzo fajna, jest nieprzyzwoicie droga. Mógłbym zamiast tego rozważyć zakup czegoś od tych Australijczyków, ale akurat przesłuchałem wcześniej płytę, której na merchu nie mieli, a kota w worku kupować nie będę. Jakbym wiedział co będzie dostępne, to bym sobie przesłuchał wcześniej
Wczoraj stwierdziłem, że płyta Glenna, mimo że bardzo fajna, jest nieprzyzwoicie droga. Mógłbym zamiast tego rozważyć zakup czegoś od tych Australijczyków, ale akurat przesłuchałem wcześniej płytę, której na merchu nie mieli, a kota w worku kupować nie będę. Jakbym wiedział co będzie dostępne, to bym sobie przesłuchał wcześniej
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Dobra idea, myślę że przy zgraniu koncertowo aktywnych Kuracjuszy jak najbardziej do zrobienia.
A ceny Hughesa niestety z dupy. Mnie ten nowy krążek bardzo leży, ale to jest rzecz, za którą dałbym z 50 zł (ogólnie nie zbieram już płyt), nie dwukrotność tej ceny.
A ceny Hughesa niestety z dupy. Mnie ten nowy krążek bardzo leży, ale to jest rzecz, za którą dałbym z 50 zł (ogólnie nie zbieram już płyt), nie dwukrotność tej ceny.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tak, no nie ma co cykać fotek, jeśli nie jest wiadome, czy ktoś jeszcze na trasę się wybiera
Robienie zdjęć stoisk z tym towarem ma na celu raczej dokumentację lichwiarskiego procederu wyciągania kasy od naiwniaków.Cały ten kram jest dostępny na Aliexpresie za 1/3 ceny.Nie napychajcie kieszeni tym cwaniakom swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi!
50zł to teraz takie minimum na koncercie przy nowych płytach. Jeszcze 70 bym rozważył (znając zawartość albumu) kupując bezpośrednio na merchu, ale ta 100 to grube przegięcie. No i jeszcze wersja z dopłatą +50 za podpis. Ale przynajmniej w jewelu
Czasami dzięki sprzedazy merchu spina się cała trasa i mozesz zobaczyć swojego ulubionegi artystę w Polsce....albo kupować na aliexpress i cisnąć do Germanii, bo tam zawsze " nauwniacy" przychodzą na koncerty i kupują tonę merchu. A Polkę ominą.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
straszne. Artysta zarabia na swojej pracy!
www.MetalSide.pl
Od 12 siedze w kolejce zeby kupic bilet na Radiohead w Bolonii. Idzie to jak krew z nosa. Z tego co czytam na Reddit te wszystkie koncerty w Bolonii juz wyprzedane. Takze po jabłkach.

Poczekam dla formalnosci do konca w tej kolejce, ale to tyle z moich marzen o Radiohead w tym roku.

Poczekam dla formalnosci do konca w tej kolejce, ale to tyle z moich marzen o Radiohead w tym roku.