Deep Purple

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: Deep Purple

Post autor: johnny_o »

nugz pisze: wt sie 19, 2025 4:22 pm Morse Król. Jebać artretyzm.
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Morse Król, wiadomo. Szacun że gość się nie poddaje i skoro ręce nie domagają to konstruuje sobie gadżety do gitary.
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Jacek12 »

A tak z ciekawości zapytam czy wiecie co się dzieje w utworach Sharp Shooter w momentach (1:23 - 1:43, 2:23 - 2:43) oraz Now You're Talkin' (0:29 - 0:39, 1:03 - 1:13, 2:53 - 3:03). Dla mnie brzmią te momenty jak jakaś plama. I czy zwróciliście może też uwagę że w utworze Old-Fangled Thing bębny brzmią jakoś tak kartonowato?
Awatar użytkownika
johnny_o

Dziś dotarło do mnie nowe wydanie RotD - na razie wziąłem CD, ale zapewne skuszę się również na winyle. Będę polował też na boxa MIJ, ale może być ciężko.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Bardzo lubię tę płytę. To na niej przekonałem się do Aireya, po geniuszu Lordzie. Jest na płycie klasycznie, bez nadmiernych "fikołków" jak na Bananas, jest bardzo "hammondowo", jest szlachetnie. Gillan w mocnej formie. Tytułowy, ballada Clearly Quite Absurd i zamykacz Before Time Began - cud, miód i orzeszki.
Ludziska narzekali na brzmienie, ale ja słuchu doskonałego na szczęście nie mam :)
Pewnie w nowym wydaniu brzmienie poprawione.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Trochę offtop, ale jednak w temacie :) Dziś wyszedł nowy album Glenna Hughesa - Chosen. Właśnie robię pierwsze okrążenie i milutko buja.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
tomeqq
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tomeqq »

Potwierdzam, bardzo przyjemna w odbiorze muzyka
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Bardzo fajna płyta. Glenn klasa! Więcej świeżości i "życia" w pojedynczych kawałkach niż na całym Senjutsu.
Takie Voice In My Head, My Alibi, nieco sabbatowy The Lost Parade - super strzały. Czy np. Heal - czyli można pisać nieco dłuższe kawałki, które w ogóle nie nużą. Stefan powinien wysłuchać uważnie tej płyty :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Tak, to jest jednak niezwykłe, że emeryt będący większym emerytem niż IM jest w stanie wydawać taką muzykę :lol: No ale good for him (and for us). Ma chłop serducho do rocka. Generalnie ewenement pod względem konserwacji głosu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Schizoid pisze: pt wrz 05, 2025 10:03 pm Generalnie ewenement pod względem konserwacji głosu.
Uzębienia i włosów też ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

johnny_o pisze: pt wrz 05, 2025 10:45 pm
Schizoid pisze: pt wrz 05, 2025 10:03 pm Generalnie ewenement pod względem konserwacji głosu.
Uzębienia i włosów też ;)
To akurat można kupić w Turcji, ale głos ma potężny. Zawsze jestem pełen podziwu w jak świetnej formie wokalnej jest.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Cold pisze: śr wrz 03, 2025 9:17 pm Bardzo lubię tę płytę. To na niej przekonałem się do Aireya, po geniuszu Lordzie. Jest na płycie klasycznie, bez nadmiernych "fikołków" jak na Bananas, jest bardzo "hammondowo", jest szlachetnie. Gillan w mocnej formie. Tytułowy, ballada Clearly Quite Absurd i zamykacz Before Time Began - cud, miód i orzeszki.
Ludziska narzekali na brzmienie, ale ja słuchu doskonałego na szczęście nie mam :)
Pewnie w nowym wydaniu brzmienie poprawione.
Nowe brzmienie na plus. Materiał oddycha i ma odpowiednią moc. Mogły by też na takiej zasadzie powstać remiksy albumów "Ezrinowych".
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Wybaczcie, że ja ciągle o tych remiksach piszę, ale interesują mnie tematy związane z miksem/realizacją dźwięku nic na to nie poradzę;). Dla mnie teoretyczna nowa wersja albumu Now What mogła by brzmieć jak album Cisza Budki Suflera, album Infinite jak Purple Album 2023 od Whitesnake, oraz płyta =1 z zeszłego roku jak utwór Smoke on the Water Wermut & Dee Remix 2010 - https://www.youtube.com/watch?v=MjFUyLdp4Y4. Co myślicie na temat moich przemyśleń?
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Ostatnio zmieniony pn wrz 15, 2025 10:34 pm przez Jacek12, łącznie zmieniany 2 razy.
Jacek12
-#Prisoner
-#Prisoner

Co tu tak cicho.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »