Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: Caracalized »

Nie wiedziałem, że Spodek tylko 7,5 czy 8k ludzi zmieści, zawsze myślałem, że jest większy, za to Torwar kojarzyłem zawsze jako raczej średnią halę do 5 czy 6k osób - czyli w sumie, mógłby tam być teoretycznie jednak xD
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Mr. M pisze: czw wrz 11, 2025 8:53 pm
Caracalized pisze: czw wrz 11, 2025 7:59 pm ale na Torwarze lub Spodku ze znanym supportem czemu nie, lecz Torwar też już chyba wydaje się za mały na niego, a Spodek sam nie wiem... Jedna relacja z ostatniej Doliny Charlotty mówi, że może 50% amfiteatru (czyli plus minus 5k na 10k miejsc) udało się zapełnić
Przecież ta hala w Pilźnie jest na 7,5k, więc kalibru Torwaru czy Spodka. W zeszłym roku grał w Bratysławie w jeszcze mniejszej hali, więc tutaj to nie jest problem.
U nas sa pazerni promotorzy, a Cooper nie jest w PL popularny. Nikt nie będzie ryzykował
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Caracalized pisze: czw wrz 11, 2025 7:59 pm Jedna relacja z ostatniej Doliny Charlotty mówi, że może 50% amfiteatru (czyli plus minus 5k na 10k miejsc) udało się zapełnić, nie wiem czy zaniedbano tu promocję wydarzenia, lecz na pewno wiem, że ten koncert był na jakimś zadupiu na drugim końcu Polski co mogło zniechęcić fanów z południa
Raz tam byłem, i po koncercie wracałem do Słupska po ciemku przez pola i lasy, polecam, ale ja już podziękuję.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

kalectwo pisze: pt wrz 12, 2025 7:21 am
Caracalized pisze: czw wrz 11, 2025 7:59 pm Jedna relacja z ostatniej Doliny Charlotty mówi, że może 50% amfiteatru (czyli plus minus 5k na 10k miejsc) udało się zapełnić, nie wiem czy zaniedbano tu promocję wydarzenia, lecz na pewno wiem, że ten koncert był na jakimś zadupiu na drugim końcu Polski co mogło zniechęcić fanów z południa
Raz tam byłem, i po koncercie wracałem do Słupska po ciemku przez pola i lasy, polecam, ale ja już podziękuję.
:lol:

Wadą tego miejsca jest lokalizacja. Słaby dojazd - niezależnie od wybranego środka komunikacji. Nawet samochodem jest daleko, a drogi średnie (chociaż budują, przynajmniej od strony Trójmiasta). Północna część kraju jest zdecydowanie gorzej skomunikowana. Z drugiej strony tam impreza bardziej nastawiona na osoby 50/60+ (dobór artystów), więc oni powinni mieć jak dotrzeć i wygospodarować czas.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Spokojnie zwróciłby się koncert Alice'a w Spodku lub na Torwarze.

Jakbym miał jechać 6h w jedną stronę do Doliny Charlotty to zajęłoby mi to dłużej niż do większości europejskich stolic. Na pojedyńczy koncert nigdy tam nie pojadę.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

The Cure ogłoszeni na Rock en Seine. Czyli w 2026 festiwale. Chyba trzeba będzie się przeprosić z openerem :/
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Tylko z tego co widzę to dopiero końcówka sierpnia. Jeśli będą całe lato w trasie to pewnie Opener, jeśli nie... może Bittersweet ich ściągnie? :wink:
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

W 2019 też grali festiwale do końca sierpnia praktycznie. Według mnie zanosi się na powtórkę z 2019. Tylko tym razem z openerem.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Jeśli polski festiwal, to tylko Open'er. Bittersweet, z całym szacunkiem, to nie ten kaliber ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Co do Radiohead to 13 pazdziernika ma ruszyc oficjalny resale przez Ticketmaster. Jednoczesnie piszą, ze monitorują bilety sprzedawane na róznych serwisach (pewnie Viagogo itp) i mają je unieważniać. Sam nie wiem czy wierzyć czy nie... zaczalem sie nawet zastanawiac czy nie ogarnąc takiego biletu w pewnym momencie ryzykując oczywiście bycie ojebanym.

Będę jeszcze próbować 13 pazdziernika polować na te Bolonie... loty juz mam kupione, bo byly smiesznie tanie. Chyba 240 ziko zaplacilem zlodziejom z Ryanair.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W poniedziałek o 12 Kock Out ma ogłaszać jakieś plany na przyszły rok. Teaser sugeruje przełom lat '90 i '00, tak że można zacząć strzelać :B.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

A po co strzelać? Ogłoszą, to będzie wiadomo ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ale w tym cała zabawa, typery piłkarskie też na tym polegają ;)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Limp Bizkit
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Chyba bez szans, że juz TM/LN mają ich pod sobą.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

No ja sobie żartuję z tym LB. Na poważnie, to nie mam pojęcia co to może być.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

jak nie LB, a też to może być jakiś nu metal to może Korn? Chyba, że na nich też evil nation ma wyłączność.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Niektórzy piszą o My Chemical Romance, akurat by pasowało, choć myślałem, że Opener może się na nich skusić.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

johnny_o pisze: pt wrz 19, 2025 11:47 am Ale w tym cała zabawa, typery piłkarskie też na tym polegają ;)
No nie. Typer piłkarski ma jakieś przesłanki, bo ktoś jest "lepszy", w dobrej/złej formie itp.

A tutaj wróżenie z fusów i zwykły spam xD
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

gumbyy pisze: pt wrz 19, 2025 2:08 pm
johnny_o pisze: pt wrz 19, 2025 11:47 am Ale w tym cała zabawa, typery piłkarskie też na tym polegają ;)
No nie. Typer piłkarski ma jakieś przesłanki, bo ktoś jest "lepszy", w dobrej/złej formie itp.

A tutaj wróżenie z fusów i zwykły spam xD
No nie, typowanie w obu przypadkach jest na podstawie różnych przesłanek - tu np. kto pasuje do opisu, kto jest w trasie, kogo ściągnęły okoliczne festiwale itd. Całe szczęście nie ma przymusu czytania takich wpisów ;)
ODPOWIEDZ