Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: Saimon1995 »

MCR - są podstawy. Ogłosili dwa duże koncerty na Wembley. No ale u nas to raczej nie stadion, tylko przy dobrych wiatrach hala.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Ostatnio chyba na letniej scenie progresji grali, to raczej kapela na Torwar maks u nas.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Mr. M pisze: pt wrz 19, 2025 10:59 am W poniedziałek o 12 Kock Out ma ogłaszać jakieś plany na przyszły rok. Teaser sugeruje przełom lat '90 i '00, tak że można zacząć strzelać :B.
Jak dobrze pójdzie to będzie dwudniowy festival w Tauronie w połowie czerwca. Na razie chyba jeden dzień jest dogadany. Skład bardzo ciekawy. Niekoniecznie metalowy.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Uuuuu. Brzmi ciekawie.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Czyli że najpierw trzeba jechać na Mystic do Danzig, a chwilę później do Krakowa. Ok.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Jakby było coś fajnego to czemu nie, ale najpierw muszę zobaczyć jakąś namiastkę tego festu i co na nim by było.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Kuba pisze: sob wrz 20, 2025 10:43 pm
Jak dobrze pójdzie to będzie dwudniowy festival w Tauronie w połowie czerwca. Na razie chyba jeden dzień jest dogadany. Skład bardzo ciekawy. Niekoniecznie metalowy.
To ciekawe info, no i MCR by idealnie na taki fest pasowało, podobnie jak Limp Bizkit, o których też są plotki dot. festiwali w Europie w 2026.

W komentarzach na fb niektórzy chcą Linkin Park, ale to już raczej koncert na stadion, biorąc pod uwagę jak szybko je sprzedają na Zachodzie. Zobaczymy jutro.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Na Nova Rock szykuje się bardzo przyjemny piątek i przy okazji mamy potwierdzenie A Perfect Circle w Europie. Spoglądam z wyczekiwaniem na pol... niemieckich orgów.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Przydałaby się nowa płyta :)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

APC na Nova Rock i festiwalu w Oslo. To jest pytanie teraz kto ich ściągnie do PL w tym czasie... W czerwcu / lipcu jedynym festiwalem metalowym jest Mystic, ale wątpie, zeby mieli taki budzet. Raczej więc nic z tego nie będzie, a w halę latem to wątpie. Zresztą jedyny ich koncert w grudniu 2018 (Kraków, Tauron) to nie był jakiś wielki frekwencyjny sukces.

A podobno nad płytą nową pracują już jakiś czas. W sensie Billy tworzy muzę, co zawsze było startem, bo Maynard pisze teksty na samym końcu.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Widzę, że na Tons of Rock w Norwegii też będą w czerwcu i widzę ich na Mysticu szczerze powiedziawszy, dwie nazwy już są potwierdzone na obu festiwalach, więc widzę tu Gdańsk. Jeszcze Alice Cooper z Queensryche do tego z tego składu i byłoby super!
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

kam pisze: wt wrz 23, 2025 9:05 am APC na Nova Rock i festiwalu w Oslo. To jest pytanie teraz kto ich ściągnie do PL w tym czasie... W czerwcu / lipcu jedynym festiwalem metalowym jest Mystic, ale wątpie, zeby mieli taki budzet. Raczej więc nic z tego nie będzie, a w halę latem to wątpie. Zresztą jedyny ich koncert w grudniu 2018 (Kraków, Tauron) to nie był jakiś wielki frekwencyjny sukces.
Może żyję w lesie, ale ja A Perfect Circle nie widzę jako headlinera jakiegokolwiek festiwalu, w tym Mystica, gdzie raczej zapełniliby 75 minutowy slot przed headem lub na park stage'u.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Z tym Tons of Rock to dziwna sprawa, bo najpierw pojawili się na plakacie, a potem zniknęli.

Też nie widzę ich za bardzo w Stoczni, prędzej Opener mógłby ich ściągnąć, żeby odhaczyć jedną z kilku rockowych nazw w line-upie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Caracalized pisze: wt wrz 23, 2025 9:13 am
kam pisze: wt wrz 23, 2025 9:05 am APC na Nova Rock i festiwalu w Oslo. To jest pytanie teraz kto ich ściągnie do PL w tym czasie... W czerwcu / lipcu jedynym festiwalem metalowym jest Mystic, ale wątpie, zeby mieli taki budzet. Raczej więc nic z tego nie będzie, a w halę latem to wątpie. Zresztą jedyny ich koncert w grudniu 2018 (Kraków, Tauron) to nie był jakiś wielki frekwencyjny sukces.
Może żyję w lesie, ale ja A Perfect Circle nie widzę jako headlinera jakiegokolwiek festiwalu, w tym Mystica, gdzie raczej zapełniliby 75 minutowy slot przed headem lub na park stage'u.
W Tauronie nawet grali, spokojnie idzie z nich zrobić heada

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ale tam chyba górne trybuny nie były nawet w sprzedaży, na płycie było dość pusto z tego co pamiętam. To nie było tak, że tam był sold-out. Tam nie było nawet blisko sold-out tylko wręcz odwrotnie. Frekwencyjnie było słabo.

Dziwnie by to wyglądało gdyby na europejskich festiwalach APC byli wszędzie w drugiej linii na plakatach, a Mystic zrobiłby z nich heada. Nie widzę tego. Z drugiej strony orgowie tego festiwalu żyją czasem we własnym świecie, więc kto wie...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W tym roku headem było In Flames, więc sky is the limit ;)

Z APC w Krakowie to zjebali o tyle, że ogłosili ich w momencie gdy już każdy kto chciał ich zobaczyć, miał bilet do Berlina. Sam przez to odpuściłem, bo nie miałem chętki na dwa koncerty w ciągu pół roku.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

kam pisze: śr wrz 24, 2025 8:03 am Ale tam chyba górne trybuny nie były nawet w sprzedaży, na płycie było dość pusto z tego co pamiętam. To nie było tak, że tam był sold-out. Tam nie było nawet blisko sold-out tylko wręcz odwrotnie. Frekwencyjnie było słabo.

Dziwnie by to wyglądało gdyby na europejskich festiwalach APC byli wszędzie w drugiej linii na plakatach, a Mystic zrobiłby z nich heada. Nie widzę tego. Z drugiej strony orgowie tego festiwalu żyją czasem we własnym świecie, więc kto wie...
A Black Label Society nie jest dziwne? Oni raczej w pierwszej linii na największych festiwalach nie są. :wink:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Wszyscy tu macie rację, i Black Label Society nie wygląda do końca jak headliner i z In Flames dobitnie zjebali, ale z drugiej strony, King Diamond też nie wygląda jak jakaś mega gwiazda, on też z tego co kojarzę nie był w pierwszej linii na tych innych festiwalach i nie żeby spotify było jakimś zajebistym wyznacznikiem popularności, może niekoniecznie jest, ale za każdym razem jak patrzyłem w jego profil to nigdy nie miał więcej niż 300k słuchaczy miesięcznie tam, inna sprawa, że faktycznie ma te pół miliona obserwujących chociaż, Cradle of Filth, które dostało 55 minutowy slot ma lepsze te statystyki, Black Label Society z In Flames akurat też.

Edit:
I patrząc na to, A Perfect Circle też mogliby być headem, ale jak pisaliście, na ich halowym koncercie u nas była słaba frekwencja, ale to też może faktycznie przez ten Berlin było, no i podaję statsy ze spotify, a nadal pasuje popatrzeć w obrębie naszego kraju jak wygląda fanbaza danego artysty i jak często nas odwiedza. Black Label Society chyba nadal ma wierne grono fanów u nas, pamiętam przynajmniej, że w latach 2011-2015 czy jakoś tak nie brakowało wielkich maniaków, którzy sprowadzali nawet dżinsowe kurtki sygnowane przez nich z ich logiem z USA, sam miałem takich wśród swoich znajomych i na każdy koncert Black Label Society w kraju potrafili jeździć, nawet owsiakfestu nie opuścili, no i samego zespołu nie było u nas już 7 lat i nie wiem jak często zajeżdżali do Europy od tamtego czasu, więc imo status headlinera zrozumiały, niekoniecznie tylko rozumiem czemu Mystic tak chujowo i potajemnie ich ogłosił jako heada. Oni w 2018 roku grali u nas koncerty w dwóch dużych klubach, więc co by też nie mówić, to nie są jakieś no name'y w Polsce ;)
A Perfect Circle do tej pory zagrali zaledwie jeden koncert u nas, o ile setlist.fm nie kłamie, ale ja też się nie wypowiem jak dużą fanbazę ten zespół może mieć w naszym kraju, wiadomo że dużo fanów Toola może ich kojarzyć przez Maynarda, ale nie wiem na ile samo to się przekłada na ich faktyczną popularność i ewentualny popyt, mam wrażenie, że to zespół, który ludzie mogą traktować bardziej jak ciekawostkę niż coś naprawdę wielkiego. I nie wiem czy ostatecznie ten Berlin mógł być problemem, gdyby na ten zespół było prawdziwe zapotrzebowanie to wydaje mi się, że nie tylko najwięksi fani by się stawili w Tauronie. Sam się zdziwiłem wczoraj jak napisaliście, że oni grali w hali, ja myślałem, że to zespół najwyżej na jakąś Stodołę lub Progresję jest tbh.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No i tu wracamy do kwestii: fest musi się wynieść ze stoczni, żeby sufit nie wisiał tak nisko.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Dajcie spokój tej biednej Stoczni :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
ODPOWIEDZ