Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
Też chciałbym dać spokój Stoczni, ale jeśli fest ma jakoś dalej działać i się rozwijać, to zmiana miejscówki jest nieunikniona. Wczoraj się na tym złapałem, jak przeglądałem ogłoszenia Rock am Ring i innych festiwali pod kątem tego, co mogłyby zagrać na Mystiku: albo są mniejsze nazwy, które być może i nawet zagrają w Stoczni, ale nie ma tam nic, co by wywołało efekt "wow", albo są już nazwy ze średniej półki, które chętnie bym zobaczył, ale przy każdej zaczęła się zapalać lampka "czy to nie jest już za duża nazwa na Stocznię?", a mówimy tu o nazwach typu Papa Roach, The Offspring, Limp Bizkit, Within Temptation, Alter Bridge czy wspomniane A Perfect Circle
.
- Caracalized
- -#Moonchild

Akurat trzy ostatnie nazwy realnie mógłbym zobaczyć na Mysticu, chociaż ostatnio frekwencja i tak była aż za dobra nawet bez jakichś naprawdę większych nazw - pamiętajmy, że w Stoczni były Megadeth, Judas Priest, Bring Me the Horizon czy Ghost, ja bym nie skreślał paru zespołów, które wymieniłeś, a są mniejsze od tych wszystkich grup; co nie znaczy, że sam bym chciał, aby tam w ogóle były 
No i ja się ze swojej perspektywy cieszę, że jakieś papa rołcze czy inne karaluchy limp bizkitowe nie zasilą składu Mystica. I jak patrzę na skład tego Rock Am Ring to szczerze widzę Trivium w Gdańsku, w zeszłym roku mieli co-headlinerską trasę z Bullet for My Valentine, które nawet nie było headem w Stoczni i grało przed In Flames akurat.
No i ja się ze swojej perspektywy cieszę, że jakieś papa rołcze czy inne karaluchy limp bizkitowe nie zasilą składu Mystica. I jak patrzę na skład tego Rock Am Ring to szczerze widzę Trivium w Gdańsku, w zeszłym roku mieli co-headlinerską trasę z Bullet for My Valentine, które nawet nie było headem w Stoczni i grało przed In Flames akurat.
Według KwP latem w Warszawie szykuje się jakiś nowy dwudniowy festiwal gitarowy - cytat: "Warszawa, lato, dwa dni, dwie/trzy sceny i raczej zespoły z XXI wieku, więc pewnie bez największych legend, ale też ma być dobrze".
Coś czuję, że to będzie gówno.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jak głównie XXI wiek, to dla większości forumowiczów automatycznie to będzie gówno
.
- blackcocker
- -#Moderator

Bez przesady. Raczej chodzić może o to, że to co KwP traktuje jako gitarowe, rockowe granie, mija się z definicją wielu forumowiczów 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Tak, "gitarowe granie" z XXI w. + KwP to dla mnie totalny red flag
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Napisałem niedawno piękną, rzeczową i profesjonalną opinię nt działalności KWP i to chyba nawet w tym dziale, która swoją uniwersalnością pasuje do wszelkich zapowiedzi ogłoszeń przez redaktorów z fejsbuka. Ale została chyba usunięta 
https://www.last.fm/user/kamooo
Nie kojarzę, żebyśmy usuwali recenzję KwP
Trzeba będzie poszukać.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Uff, pojebawszy mi się i się wewnętrznie zmartwiłem że zginęło to oświadczenie. Wkleję też tu, bo będzie pasować i w przypadku tego ich wysrywu o nowym festiwalu gdzie będzie pewnie oprócz paru nazw zagraniczych Organek albo inny WalusKraksaKryzys
Na KwP to oni tak pierdolą na temat kazdego pierdnięcia ogłoszeniowego, ze az sie niedobrze robi. Ogloszą trasę nawet Lady Pank czy Łydki Grubasa, a tam będzie walenie kapucyna w postach przez kilka dni. Ale muszą tak pisać bo przeciez mają potem akredytacje na te koncerty i nawiazuja wspolprace. Jednym slowem sprzedali juz dawno dupy, komercyjne gówno. Nie da sie tego czytac, nie mowiac słuchaniu tych ich "magazynow koncertowych" na YT, gdzie tęgie głowy dyskutują o newsach z reddita robiąc przy tym wrazenie bycia true insiderem majacym niemal bezposrednie dojście do managerów poszczegolnych bandów. Jebać.
A Perfect Circle znikneli z festiwalu w Norwegii. Na razie potwierdzone daty:
06.06 - Rock Im Park (Niemcy)
07.06 - Rock Am Ring (Niemcy)
12.06 - Nova Rock (Austria)
Mystic to 04-06.06, więc teoretycznie szanse jeszcze są.
06.06 - Rock Im Park (Niemcy)
07.06 - Rock Am Ring (Niemcy)
12.06 - Nova Rock (Austria)
Mystic to 04-06.06, więc teoretycznie szanse jeszcze są.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Anthrax na czeskim metalfeście. Czyli jak nie bedzie go i Panterki na Mysticu, to będę zaskoczon 
- Caracalized
- -#Moonchild

Ja się boję, że oba zespoły będą. Znaczy, Panterę z chęcią bym jeszcze zobaczył, ale za Anthrax nie przepadam po prostu, lecz ja naprawdę liczę bardziej na te nazwy średniego czy mniejszego kalibru jeszcze niż jakieś prawdziwe gwiazdy pokroju Judas Priest.
PANTERA nie istnieje 
Przestań marudzić. Pantera ma się świetnie i wyprzedaje koncerty. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

- Caracalized
- -#Moonchild

ja panterę śnieżną widziałem w zoo którymś, więc mogę powiedzieć, że pantera definitywnie istnieje
Co prawda śnieżna, ale to zawsze pantera, inne też chyba były xD
Co robi pantera w autobusie? Pan tera wysiada!
Forum internetowe to poważna sprawa.