13/10/2025 - Opeth - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: 13/10/2025 - Opeth - Kraków

Post autor: Zajzajer »

Ja miałem wszystkie studyjne płyty poza ostatnią, ale sprzedałem, bo sprzedaje płyty, potrzebuje więcej kasy. Opeth widziałem 3 razy przed DT w 2009 na progressive nation 09, w Bydgoszczy (najgorszy koncert) Hamburg i Frankfurt. Mam setliste Opeth z Hamburga mogę komuś dać za darmo jak ktoś chcce, bo już nie zbieram takich rzeczy. Wymiętoszona, ale prawdziwa. W Krk odbiór osobisty :D
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Blackcocker pewnie się zainteresuje :D

Ja na fizycznym nośniku tylko Deliverance mam, wydanie z Metal Mindu kupione za 20 zł jakieś 13 czy 14 lat temu. Ostatnio nawet słuchałem i świetny jest ten album! W sumie też nie tak dawno jeszcze się zastanawiałem czy by tego nie sprzedać razem z paroma innymi płytami (nie, ja kasy aż tak nie potrzebuję póki co, a po to pracuję, by na płyty czy koncerty m.in. ją mieć xDD), ale po powtórce stwierdziłem, że Deliverance nikomu nie oddam :mryellow:
Ostatnio zmieniony śr cze 25, 2025 6:57 am przez Caracalized, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

No mój ulubiony od zawsze, Opeth poznałęm w styczniu 2004 kupiłem 2 kasety Damnation i Deliverance (do dziś ulubiona) kontrast między nimi był ogromny, aż się zdzwiłem, ze to ten sam zespól. A kasety jedna chyba po 2 zł, w media markt beka. Siora ma te kasety teraz :D dałem jej Maiden, Dickinsona wszystko co mialem na kasetach, tylko DT sobie zostawiłem.
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

85% biletów sold
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Koncert wyprzedany. No nie spodziewałem się, że tak będzie na dwa miesiące przed gigiem w tych cenach. Ave Opeth!
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Bliżej daty spróbujemy coś podziałać na rynku wtórnym.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

blackcocker pisze: śr sie 13, 2025 8:14 pm Koncert wyprzedany. No nie spodziewałem się, że tak będzie na dwa miesiące przed gigiem w tych cenach. Ave Opeth!
= za tanie bilety ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Pffff
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Ciekawostka - to pierwszy sold out na trasie. Bukareszt miał upgrade venue jedynie. A ten Kraków droższy od wielu koncertów na tej trasce. Poland strong
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Czyli: "bilety na koncerty są dalej za tanie" odc. 2137 :mryellow:.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Po prostu karmienie Polaków Yes, King Crimson i Rush przez Trójkę te 40 lat temu nadal ma swoje konsekwencje :mryellow:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Ktoś chętny na tixa na Opeciątko? Kumpel się wykrzaczył i mam do sprzedania po cenie zakupu (170zł + ewentualna wysyłka paczkomatem) sektor Balkon 3G, rząd 1, 5
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Wziąłbym ale udało mi się już kupić jakiś tydzień temu przez pośrednika balkon 2E.

Przy okazji pytanie, bo nie byłem nigdy w tym Centrum Kongresowym ICE. Jak tam jest z parkingami? Z tego co czytam mają parking podziemny, ale nie widzę żeby można było kupić bilet jak do Taurona. Czyli po prostu trzeba wbijać i kupić bilet u parkingowego licząc że będzie jeszcze miejsce?
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Mikson pisze: czw paź 09, 2025 9:05 pm Wziąłbym ale udało mi się już kupić jakiś tydzień temu przez pośrednika balkon 2E.

Przy okazji pytanie, bo nie byłem nigdy w tym Centrum Kongresowym ICE. Jak tam jest z parkingami? Z tego co czytam mają parking podziemny, ale nie widzę żeby można było kupić bilet jak do Taurona. Czyli po prostu trzeba wbijać i kupić bilet u parkingowego licząc że będzie jeszcze miejsce?
PARKING

W dniu koncertu będą czynne dwa poziomy parkingu podziemnego w cenie 40 zł za jedno miejsce.

Info z maila od orga
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Kupie bilet
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Czy wraca ktoś od razu po koncercie do Warszawy i ma 1 wolne miejsce w aucie?
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

No cóż, Opeth uwielbiam, widziałem chyba z siedem razy, w tym w czerwcu na Mysticu, ale teraz przez większość cześć koncertu czułem irytację. Dlaczego? Ano z powodu miejsca, które wyglądało swietnie, ale kompletnie nie nadaje się na koncerty rockowe. Dźwięk płaski, prawie w ogóle gitar, wszystko jakieś na pół gwizdka (za to support w postaci Paatos za głośno). Pod koniec nieco się poprawiło, ale daleko było do ideału. Miałem miejsce na balkonie 2D, może bliżej sceny było lepiej. Niestety, zdominowało to odbiór występu. Po takich sytuacjach życzyłbym sobie, aby można było reklamować koncerty jak usługi z uwagi na słaba jakość techniczną i żądać zwrotu pieniędzy :).

Pomijając sound, koncert standardowy jak na ten zespół, czyli wstydu nie ma. Trzy razy "You Suffer" Napalm Death cieszyło twarz. Podobnie "The Grand Conjuration", bo grać zaczęli to dopiero pod koniec trasy. Mikael rozgadany jak zawsze. Publika początkowo drętwa, chyba onieśmielona filharmonijną salą.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

To ja z goła inaczej zapamiętam dźwięk z dzisiejszego koncertu. Całość instrumentalna z miejsca gdzie siedziałem była bdb. Gitary dobrze rozłożone, zacnie wyłaniające się z tła klawisze i FENOMENALNE dzieło Waltteriego przez cały koncert. Szef jakich mało. Do tego super wyważony wokal Mikaela. Normalnie jak siadałem zawsze niżej w ICE, to częstowało mnie dudnie czego popadnie, które tłumiło całą przestrzeń instrumentalną - o wokalu nie wspominając. Dzisiaj było soczyście pod tym względem.

Na Opeth w Krakowie musiałem pójść, bo nie udało mi się ich nadrobić od czasu jak ich poznałem w 2016 aż po tegoroczny Mystic. Dwie rundy były za ten potrzebne, skoro grali w rodzinnym mieście. Natomiast występ w czerwcu to absolutna rozgrzeweczka przy tym co było dzisiaj. Starocie absolutny wgniot w siedzenie. Ghost of Perdition razem z Deliverance to taka prasa hydrauliczna na koniec, że nie mam słów. Dodatkowo utwory z najnowszego wydawnictwa w pełni mnie kupiły od momentu premiery.

Oby raczyli wrócić na południe Polski za jakiś czas.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

To zazdroszczę nieco, gdzie dokładnie siedziałeś? Teraz wiem, że omijać balkony nalezy w tej sali. Inna sprawa, że chciałem bilet na przody, ale gdy kupowałem, to wszystkie miejsca na głównym piętrze były wyprzedane :)
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

IgorW pisze: pn paź 13, 2025 11:22 pm Miałem miejsce na balkonie 2D
No tak się składa, że właśnie tam. Zupełnie mi ten dźwięk płaskością nie zalatywał stamtąd.
ODPOWIEDZ