Raczej byłoby to zaskoczenie. Poza koncertami z Metą nie ogłosili żadnej daty, za to zespoły poszczególnych członków są ogłaszane... a po drugie, Pantera zawsze u mnie (i chyba nie tylko u mnie) nie kojarzyła się z thrashem, tylko siedziała w szufladzie pod nazwą "groove metal".
03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Dlatego napisałem o AnthraxMr. M pisze: ↑pn paź 13, 2025 11:36 pmRaczej byłoby to zaskoczenie. Poza koncertami z Metą nie ogłosili żadnej daty, za to zespoły poszczególnych członków są ogłaszane... a po drugie, Pantera zawsze u mnie (i chyba nie tylko u mnie) nie kojarzyła się z thrashem, tylko siedziała w szufladzie pod nazwą "groove metal".![]()
www.MetalSide.pl
PANTERA NIE ISTNIEJE! 
Tak - myśląc Trivium, nie myślę thrash
Nadal - świetny band.
Tak - myśląc Trivium, nie myślę thrash
Nadal - świetny band.
- Saimon1995
- -#Moderator

+ Forbidden
- blackcocker
- -#Moderator

No czyli wszystko rozbija się o definicję giganta 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Caracalized
- -#Moonchild

Wooow, co za fajne ogłoszenie ^^ Nie spodziewałem się ich zupełnie, pewnie dlatego, że słuchałem ich już tak dawno, że niemal zapomniałem o ich istnieniu, ale i tak zaczyna być już bardziej obiecująco. Oby Coroner, Exhorder i Overkill były następne, na co komu jakiś Anthrax
Chociaż wyobrażam sobie, że mogą ogłosić Destruction też.
Oby nie megadejw, bo liczę na jakiś osobny występ halowy np. w Łodzi 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Caracalized
- -#Moonchild

Wątpię, aby dali ich na headlinerski slot po dwóch latach znowu, chociaż no, kto wie. Na headlinerski, bo innego w ich przypadku sobie nie wyobrażam; jak już to ten nieszczęsny Anthrax będzie prędzej.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Jak giganci to może to headloiner?
A Megadeth sam wypełni Atlas Arenę? Może z ciekawym suportem i w aurze zakończenia działalności...
Skoro teraz dzień po dniu będą wrzucać thrashyki to pewnie zakończą jakąś większą nazwą typu ten Anthrax lub Megadeve właśnie. Ciekawe, czy np. black i inne takie też zrobią ogłoszenia dzień po dniu.
A Megadeth sam wypełni Atlas Arenę? Może z ciekawym suportem i w aurze zakończenia działalności...
Skoro teraz dzień po dniu będą wrzucać thrashyki to pewnie zakończą jakąś większą nazwą typu ten Anthrax lub Megadeve właśnie. Ciekawe, czy np. black i inne takie też zrobią ogłoszenia dzień po dniu.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
- Caracalized
- -#Moonchild

Raczej to jednorazowa akcja tak jak rok temu z amerykańskimi klasykami czy tam gigantami.
Noooo, jedno z najlepszych ogłoszeń do tej pory.
Skoro zaczęli od mniej popularnej załogi, to dawać mi tu Demolition Hammer.
Skoro zaczęli od mniej popularnej załogi, to dawać mi tu Demolition Hammer.
Megadeth z dobrym supportem zrobi Atlas Arene, ale mam złe przeczucie, że będą na Mysticu 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Może z Megadejwem będzie jak z Opeth - powrót na Mystic, ale nie w roli headlinera. Zresztą, w ich przypadku 75-minutowy slot to i tak będzie prawie pełny set, obcięty może o 1 góra 2 kawałki XD
- Caracalized
- -#Moonchild

To by wyglądało kuriozalnie, gdyby Black Label Society było headlinerem, a Megadeth nie xD
Podobno Dave na meet and greet w Krk gadał, że za rok wracają do polski jako headliner, nie powiedział tylko czy osobnego koncertu czy festu.
Ten Opeth w 2022 był headlinerem na siłę. Pierwotnie nie mieli nim być, edycja zakładała 2 dni koncertów, po czym w 2022 zostało to wydłużone do 3 dni i tym sposobem wpadli w pierwszą linijkę składu na plakacie. Trzeba było czymś wypchać taką rozpiskę, kontrakty były już popodpisywane, więc to było dość logiczne posunięcie. Inna sprawa, że patrząc po obecnym stanie Mystica nie wyobrażam sobie tam Megadeth jako nie-headlinera.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
10.06 Megadeth zagra w Czechach na Rock for people więc b. możliwe że zawita do Gdańska.
Dawac Jeffa Watersa i Annihilatorka !!!
On przecież nie ma składu i nie gra żadnych koncertów od 5 lat
Forum internetowe to poważna sprawa.