03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Re: 03-06/06/2026 - Mystic Festival - Gdańsk
Mi akurat podobał się jeden utwór Static X, który był w Need for Speed, poza nim zupełnie nie znam ich muzyki. No i tak to jest, że metal ma tyle różnych oblicz, że każdy coś dla siebie znajdzie
Ale szkoda, że dla mnie też w tym line-upie jakoś dużo nie ma póki co, nadal rozważam sprzedanie karnetu jak ciągle takie te ogłoszenia będą jakie są 
Ciekawe, że m.in. właśnie przez NFS "The Only" to ich najpopularniejszy kawałek... a go w ogóle nie grają na żywo, ciągle ten debiut przede wszystkim cisną.Caracalized pisze: ↑wt paź 28, 2025 4:34 pm Mi akurat podobał się jeden utwór Static X, który był w Need for Speed, poza nim zupełnie nie znam ich muzyki.
Na Mysticu mnie nie będzie, ale samo ogloszenie Death To All w Europie to sztos sztosów.....robię na 100% jakiś klubowy koncert, na Mysticu dostaną max 1h.....a moze tylko 45minut.blackcocker pisze: ↑wt paź 21, 2025 12:05 pm + Death To All, Harakiri for the sky, Carach Angren oraz monkey3
DTA - absolutny sztosik. Set "Symbolic Healing"
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Z pustego i Mystic nie naleje

Takie czasy, że drobnym druczkiem na dole plakatu są dużo ciekawsze nazwy niż headlinerzy
Nie będę się rozwodził na miejscem Electric Callboy czy Babymetal na plakacie, ale jest trochę nazw, które bym chętnie w Stoczni zobaczył i są w miarę realne:
Accept
Mastodon
Venom
Trivium
The Dillinger Escape Plan
Lacuna Coil
Tom Morello
Europe
Drowning Pool
Corrosion of Conformity
Queensrÿche
Primal Fear
Carpenter Brut
Sólstafir
Moonspell (tym razem pełny koncert w dobrych warunkach, zarówno dla publiczności, jak i wokalisty
)
Tesseract
Within Temptation (choć tu już zapuszczamy się w rejony "zespołów kończących dzień na dużej scenie"
)
Accept
Mastodon
Venom
Trivium
The Dillinger Escape Plan
Lacuna Coil
Tom Morello
Europe
Drowning Pool
Corrosion of Conformity
Queensrÿche
Primal Fear
Carpenter Brut
Sólstafir
Moonspell (tym razem pełny koncert w dobrych warunkach, zarówno dla publiczności, jak i wokalisty
Tesseract
Within Temptation (choć tu już zapuszczamy się w rejony "zespołów kończących dzień na dużej scenie"
Dali Emperor na festiwalu w Hiszpanii w podobnym terminie, też bym ich widział na MF
Forum internetowe to poważna sprawa.
Moonspell będzie grał w Bolkowie, więc szanse na Mystica małe.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Coroner i Corrosion of Conformity
Zajebisty strzał. Dla mnie się podoba!
Zajebisty strzał. Dla mnie się podoba!
- blackcocker
- -#Moderator

+ Corrosion of Confirmity, Coroner, letlive, Djerv
CORONER KURWAAAAA
CORONER KURWAAAAA
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
W środę ogłoszą 4 polskie nazwy. No to pewnie się okaże, czy będzie Behemoth czy ten specjalny projekt Adasia. Do tego może Decapitated i z jakieś 2 mniejsze nazwy.
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Acid Drinkers
Nergal napewno w jakiejś wersji będzie.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
- Shedao Shai
- -#Nomad

Uuu, czyli już jesteśmy na etapie polskich ogloszen.
Behemoth is already confirmed for Download and Hellfest, so would guess its gonna be the normal Behemoth. The Sventevith-version with Mispyrming is announced only for August-festivals.
And Decapitated was also announced for Hellfest today, so that probably 2 of 4.
What else? Mgla? They are at least touring in August. Not that familiar with other good polish bands. Vader, but they were there this year. Suggestions?
And Decapitated was also announced for Hellfest today, so that probably 2 of 4.
What else? Mgla? They are at least touring in August. Not that familiar with other good polish bands. Vader, but they were there this year. Suggestions?
Któraś z Batuszek i Me and That Man bonusowo z Behe, żeby sojaki podbiły sprzedaż
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Mgła jakieś koncerty ogłosiła na sierpień 2026?
https://www.last.fm/user/kamooo
No ja właśnie nic nie kojarzę. Nie wydaje mi się, żeby coś ogłaszali, bo nie ma jeszcze płyty, a ta wyjdzie pewnie dopiero przyszłej jesieni... Kiedy pojawi się mgła
Ale myślę, że Owls Woods Graves dobrze by się na Mysticu odnalazło.
Ale myślę, że Owls Woods Graves dobrze by się na Mysticu odnalazło.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ich FB milczy o trasie, żadnych newsów sie nie doszukałem, więc Invader coś sciemnia albo ma jakieś info ze środka 
Moje typy to:
Scream Maker
Hunter
Jelonek
Luxtorpeda
Scream Maker
Hunter
Jelonek
Luxtorpeda
Przecież na stronie, gdzie jest lineup nie ma nic o Mgle. Co prawda jest Midnight, który wygląda trochę jak chłopaki z Mgły, ale to jednak nie to samo:
https://www.alcatraz.be/en/line-up/
Skąd info, że tam grają? To ty Żentara? Czy my dostaliśmy właśnie tutaj na Sanatorium przeciek na temat pierwszego koncertu Mgły od 2022 roku? Jesteśmy lepsi niz KWP
https://www.alcatraz.be/en/line-up/
Skąd info, że tam grają? To ty Żentara? Czy my dostaliśmy właśnie tutaj na Sanatorium przeciek na temat pierwszego koncertu Mgły od 2022 roku? Jesteśmy lepsi niz KWP