22/11/2025 - Candlemass - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 22/11/2025 - Candlemass - Warszawa
No chyba, że ze strony organizatorów koncertów i festiwali będą sugestie lub otwarte ssanie na Candlemass z MM. To wtedy panowie będą mieli zagwozdkę. Ja serio mam nadzieję, że coś takiego nie nastąpi, bo choć faktycznie z MM zespół miał swój prime time, to po prostu średnio za gościem przepadam. Powrót Johana przyjąłem z miłym zaskoczeniem, a koncert na Hellfescie w tym składzie mnie rozwalił (rok 2019).
Festiwale to by chętnie ich wzięły z MM
Forum internetowe to poważna sprawa.
w Candlemass etat wokalisty zawsze był mocno rotacyjny, zdziwiłbym się, gdyby to się zmieniło ...
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
To prawda. W związku z tym zaskoczony nie będę, jeśli coś takiego się wydarzy, ale mam nadzieję, że jednak zostaną w tym składzie. Johan wyjątkowo mi podpasował, liczę, że nie zawiodę się też warszawskim koncertem. Ogólnie zespół miał szczęście do dobrych wokalistów, oprócz wymienionych już w wątku, Rob Lowe, Thomas Vikstrom, Mats Leven, wszyscy to świetne gardła. Ale na tym etapie kariery, kiedy emerytura już ja horyzoncie i jeszcze zeszli się z pierwszym wokalistą, to takie zmiany byłyby dla mnie niesmaczne. Co nie znaczy, że niemożliwe 
Zawsze mogą pójść formułą Candlemass United i na 2 wokale jechać 
www.MetalSide.pl
- Jan Kusiciel
- -#Prodigal son

To w sumie na cztery by mogligumbyy pisze: Zawsze mogą pójść formułą Candlemass United i na 2 wokale jechać![]()
Wywiad z Leifem Edlingiem -
https://www.terazmuzyka.pl/candlemass-w ... ka-wywiad/
No czyli tak jak mówiłem
Chętnie kupię bilet jeśli ktoś miałby do sprzedania. Na stronie Progresji piszą, że sprzedaż online zakończona.
Słaby ten wywiad. Mam wrażenie takiego nieuporządkowanego skakania po tematach. Jakby nie bardzo wiedział o co chce spytać i zupełnie nie wiedział co zrobić z uzyskaną odpowiedzią.johnny_o pisze: ↑ndz lis 09, 2025 11:04 pm Wywiad z Leifem Edlingiem -
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Organizatorzy piszą, że zostało 100 biletów. Sukces więc, jest się z czego cieszyć. Z drugiej strony koncerty w nabitej Progresji to traumatyczne doświadczenie 
- Shedao Shai
- -#Nomad

Sold out.
No nieźle, nie spodziewałem się. Trzeba się będzie przygotować na tradycyjną saunę.
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Szczerze też się nie spodziewałem sold outu, to jest bardzo dobra wiadomość (niedobra jak ma być duszno), ale jak set będzie podobny do tego co był na Summer Dying Loud (nie wiem czy jest czy nie, ale z ostatniego wywiadu z Edlingiem łatwo idzie wywnioskować, że będzie) to nie wiem czy będzie mi się chciało po raz trzeci na Candlemass wybierać w przyszłości, chociaż jak ten koncert będzie tak zajebisty jak ten dwa lata temu to będę się wahał pewnie (no oczywiście jak dożyję do ich kolejnego polskiego gigu) 
Set będzie taki sam. To są okropne "Janusze" jeżeli chodzi o te setlisty
Co nie zmienia faktu że mi przykro i smutno że .... muszę tego dnia być na innym sold oucie w w Tauronie

Co nie zmienia faktu że mi przykro i smutno że .... muszę tego dnia być na innym sold oucie w w Tauronie
Przynajmniej w Atenach szarpnęli się na Samarithan, którego ostatnio z Johanem nie grają
Szaleństwo jakieś z tym koncertem, sold out, sporo ludzi pisze że odkupi bilet, do tego jakaś tam część potencjalnych chętnych jest na Sabaton - w życiu bym się tego nie spodziewał
Widziałem na alebilet powyżej 400 odsprzedaż.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest