Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: Mr. M »

Ta ich niechęć do nagrania kolejnego krążka pozostanie już na zawsze legendarna, szczególnie, że z pół albumu już mają w postaci odrzutów z sesji Chinese Democracy. W ogóle wychodzi na to, że jakoś w styczniu minie tyle czasu od premiery Chinki, ile minęło od Use You Illusion do premiery tejże. Tym razem darmowego Dr. Peppera nie będzie :wink:. No ale skoro kolejny rok z trasą "the best of" pod różnymi nazwami dalej pozwala na wyprzedawanie stadionów, to widocznie nie jest to problem dla większości. Daty w Polsce w 2026 się nie spodziewam, szczególnie biorąc pod uwagę niechęć evilnejszyn do organizowania koncertów poza warszawską Studnią, a rok po roku się raczej tam nie pojawią.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Halestorm bym widział na Impakcie.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Dziś ruszyła trasa Radiohead. Kilka minut temu skończył się pierwszy madrycki koncert: https://www.setlist.fm/setlist/radiohea ... 0c9df.html

A ja wciąż bez biletu na koncert w Bolonii :(
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

fajny set sa moje 2 ulubione ich kawalki w tym secie :)

ale czemu grają na 2 perkusje teraz?
Zajzajer on the Road 2026:
Teddy123
-#Invader
-#Invader

Post autor: Teddy123 »

Pojawiły się doniesienia o możliwej stadionowej trasie Lady Gagi po Europie w 2026 i koncercie na PGE: https://www.eska.pl/rozrywka/koncerty-i ... -ast5.html
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Szkoda że nie Letnany, no ale dobre i to. Tylko żeby jakiś bilet nie za miliony się dało dostać.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przecież już halówki zagranicą kosztowały kupę hajsu xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Live Nation wrzuciło post "oFF we go" i grafikę z hasłem "Poland you will not want to this". Czyli teasują koncert Foo Fighters w PL w ten sposób. Będzie zaraz ogłoszenie i to wychodzi, że koncert solo, nie w ramach festiwalu.

Jakby grali w Warszawie to się przejdę i to bardziej z obowiązku kronikarskiego i poczucia, że bedzie bolała mnie dupa, że są pod nosem, a ja w domu... ale nie wiem czy oni mają status taki mocny w PL, żeby wyprzedać tutaj Narodowy? Jeśli nie Warszawa to Chorzów czy może jednak hala jak Kraków w 2015? Zobaczymy, ale po reddit lata grafika ze jednak trasa stadionowa (np. San Siro w Mediolanie).

W każdym razie to zespoł, który z każdym kolejnym razem na żywo mnie nudzi coraz bardziej. To znaczy wciąż mi się dobrze tego słucha, lubię ich płyty szczególnie te starsze do Sonic Highways włącznie. Potem już tak miałko się zrobiło i mniej ciekawie. Mimo ze energia bandu jest nadal duża i widać, że to nie są sztuki grane od niechcenia, to jednak czegoś tu brakuje. Mam tu na myśli to, że widziałem FF 4 razy na przestrzeni 2015-2025. I ten koncerty były niemal takie same pod kątem setu. Ostatni ich koncert zaliczylem niedawno, bo miesiąc temu i względem poprzednich 3 koncertów usłyszałem tylko jeden "nowy", to znaczy niesłyszany wcześniej utwór na żywo. Wszystkie pozostałe słyszałem na poprzednich koncertach. Teraz trasa obejmująca 25 lecie zespołu z zamiarem przekrojowego pokazania dyskografii okazuje się tym, co grali niemal w całości wcześniej. Też akurat pech bo na innych gigach tej mini trasy po Azji rotowali setem i dało się usłyszeć więcej, ale to wciąz jakoś tak mało.

Wyjaśni się na dniach gdzie grają i za ile piniendzy. Bo jeśli Narodowy to według mnie płyta za 5 paczek to minimum opłaty, którą nałoży na nas LM / TM w ramach złodziejskiego procederu.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Jak evil nejszyn, to na 99% Warszawa i na 99,99% Narodowy. Dla mnie byłoby spoko, jeszcze ich nie widziałem na żywo, a nie słucham ich na tyle, aby specjalnie za nimi gdzieś jeździć. Co do marki, to też się zastanawiam, czy wyprzedadzą Narodowy. Oby nie, bo wtedy będzie można dorwać parę dni przed koncertem bilety w akceptowalnej cenie :wink:.

A gdzie ich widziałeś miesiąc temu?
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Kolejny u mnie zespół do zobaczenia tylko przy okazji, pod nosem i za półdarmo. Czyli bez ciśnienia najtańsze trybuny na Narodowym ;)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Foo Fighters chętnie bym zobaczył, ale wolałbym halowy występ. Więc jeśli Warszawa (a wszystko na to wskazuje!), to raczej nie będę tam "gonił". Poczekam sobie grzecznie ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Mr. M pisze: ndz lis 09, 2025 5:28 pm Jak evil nejszyn, to na 99% Warszawa i na 99,99% Narodowy. Dla mnie byłoby spoko, jeszcze ich nie widziałem na żywo, a nie słucham ich na tyle, aby specjalnie za nimi gdzieś jeździć. Co do marki, to też się zastanawiam, czy wyprzedadzą Narodowy. Oby nie, bo wtedy będzie można dorwać parę dni przed koncertem bilety w akceptowalnej cenie :wink:.

A gdzie ich widziałeś miesiąc temu?

Byłem dwa tygodnie na urlopie w Japonii i akurat grali w Osace, gdzie spędzałem jakoś półtora dnia. Bilet ogarnąłem długo przed wylotem na wakacje bo aż zal było nie pójść widząc że grają ledwie 3 sztuki w Japonii (2x Tokio i raz w Osace). Sama mini trasa po Azji to jeszcze Singapur i Indonezja. Krótki wypad zeby się chyba ograć z Ilanem Rubinem, czyli ex bębniarzem NIN, który dołączył do nich jakoś w lipcu czy początku sierpnia.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Moby gra 8 sierpnia na Litwie. To ktoś do Polski musi go ściągnac. Może bittersweet lub solo koncert będzie? Dawać mnie go tu.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Moby DJ Set w sam raz na Bittersweet ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

6 lipca ZZ Top w Pardubicach.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Manowa ponoć r będzie grał trasę króli, którzy walczą. W podobnej formułę co Hail i Sign

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Fighting the World?
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

e same niemcy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No trasa światowa

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ