Annihilator

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: Annihilator

Post autor: Dejavu »

Ja w sumie też za młody, ale lubię czytać różne archiwalne tego typu rzeczy. Też byłem rozczarowany, że odszedł, przede wszystkim dlatego, że nie lubię częstych zmian w zespołach, Padden mi do Annihilator pasował i chciałem, żeby jak najdłużej tam był. No i Metal i Annihilator z jego udziałem to wg mnie jedne z najlepszych płyt w ich dyskografii(The Trend z tej płyty to moim zdaniem mistrzostwo świata). Poza tym bardzo dawał radę w starszych, klasycznych numerach.
Jak odchodził to coś było mówione odnośnie jakiegoś projektu/zespołu Paddena, ale nic od tamtego czasu o tym nie słyszałem. Z tego co wiem odszedł głównie przez zmęczenie intensywnym koncertowaniem i tym wszystkim. Może dlatego zupełnie nic nie słychać o nim teraz.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zmarł Randy Rampge...

Nagrał z Annihilator dwie płyty: "Alice in Hell" i "Criteria For A Black Widow". Widziałem na żywo w Katowicach w 2000 roku... ależ to był koncert: Annihilator i Overkill.

R.I.P. Randy
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ech ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Pamiętam te koncerty, choć na nich nie byłem. Widziałem fragmenty w jakimś programie muzycznym (nie pamiętam nazwy). Krótko przedtem zaczałem słuchać zespołu od "Criteria" i "Alice in Hell". Debiut jest czymś wspaniałym. Podobnie dwójka, trójka a potem to już pojedyncze albumy trzymają wysoki poziom. Szkoda Randy'ego, fajny, ostry wokal, choć żaden Plant z niego oczywiście nie był. Był za to niezłym ziółkiem, jak się wczytać w relacje znających go muzyków heh. Nie wiem nawet co robił po ostatniej przygodzie z Annihilatorem.
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

grywał w mniejszych projektach, musiałbym poszukać w domu nazwę tych projektów ale to nie było nic wielkiego. Ziółko to było konkretne:) Na tyle,ze jak dobrze pamiętam Waters go wywalił z trasy po tym jak Randy naj* z nożem latał i groził wszystkim dookoła.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

On miał punkowe zespoły. Tak, wywalony w trakcie trasy 2000 i Waters kończył za mikrofonem.
www.MetalSide.pl
Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

Dopiero co w nich wchodze, super zespol, pierwsza plyta przesluchana- King of The Kill
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Alice i Never można brać w ciemno. Z moich ulubionych to jeszcze poleciłbym Criteria. W Carnival i Waking the fury parę kilka ciekawych utworów można znaleźć. Okres z Paddenem to tak nie za bardzo dla mnie...
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Dzisiaj z kolegą widmanem sobie odświeżyliśmy po latach trzy płyty Annihilator. Ale głównie chodzi mi o lp "Metal". Płyta strasznie nierówna, z co najmniej dwoma gównianymi utworami (zwłaszcza "Couple Suicide") i z jedną ciekawostką... Utwór "Detonation". Pierwsza minuta tego kawałka to dosłownie plagiat.
https://www.youtube.com/watch?v=Ew_V-un4rVc
Jakieś skojarzenia :D ?

Jak kolega widman słusznie zauważył, takiemu gitarzyście i kompozytorowi jak Jeff Waters to na prawdę takie coś aż nie przystoi.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 21, 2019 10:22 am przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

W książeczce nic nie ma, Jeff się nie wypowiadał?
A płyta przeciętna, są dobre strzały i słabizny jak większość płyt Annihilator. Niestety, nie każdy jest na tyle kreatywny żeby samemu prowadzić zespół i trzymać równy poziom.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

LukaSieka pisze: sob kwie 20, 2019 11:28 pm Dzisiaj z kolegą widmanem sobie odświeżyliśmy po latach trzy płyty Annihilator. Ale głównie chodzi mi o lp "Metal". Płyta strasznie nierówna, z co najmniej dwoma gównianymi utworami (zwłaszcza "Couple Suicide") i z jedną ciekawostką... Utwór "Detonation". Pierwsza minuta tego kawałka to dosłownie plagiat.

Jak kolega widman słusznie zauważył, takiemu gitarzyście i kompozytorowi jak Jeff Waters to na prawdę takie coś aż nie przystoi.
Dawno tej płyty nie słuchałem bo zawsze uwazałem ją za cienką ale ten fragment jest zerznięty z Children of the Grave Sabbathów. Nie dosć że muzyka to w dodatku linia melodyczna wokalu jest niemal taka sama.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Adrian S.O.S. pisze: pn kwie 22, 2019 11:05 am
LukaSieka pisze: sob kwie 20, 2019 11:28 pm Dzisiaj z kolegą widmanem sobie odświeżyliśmy po latach trzy płyty Annihilator. Ale głównie chodzi mi o lp "Metal". Płyta strasznie nierówna, z co najmniej dwoma gównianymi utworami (zwłaszcza "Couple Suicide") i z jedną ciekawostką... Utwór "Detonation". Pierwsza minuta tego kawałka to dosłownie plagiat.

Dawno tej płyty nie słuchałem bo zawsze uwazałem ją za cienką ale ten fragment jest zerznięty z Children of the Grave Sabbathów. Nie dosć że muzyka to w dodatku linia melodyczna wokalu jest niemal taka sama.
No własnie. I wątpie żeby było zrobione specjalnie jako jakis tam hołd, tribute. Normalnie Waters aż wstyd.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Dałem rade bodajże przesłuchac połowę tej płyty Metal. Była strasznie nudna i utwory brzmiały jakby to rózne zespoły nagrywały. Po tym jak usłyszałem ten plagiat wiem ze na pewno wiecej po nią nie sięgnę. Przeciez to na kilometr słychać że to Black Sabbath. Po prostu żenujące numer.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Lipa straszna, że taki gość jak Waters robił takie babole.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

https://www.youtube.com/watch?v=bFaWD7s9hag

Zapowiedź nowego albumu, który ma wyjść 24 stycznia 2020. Najbardziej śmieszą mnie wyłączone oceny i komentarze, jakby ktoś tam w wytwórni bał się że ludzie ich zjedzą. W sumie nawet nie ma za co, przeciętne to i bez jaj.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Totalnie przeciętniacki numer. Nic o nim nie umiem powiedzieć. Miało chyba być agresywnie ale nie wyszło.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Utwór jest słaby, czekałem jak zwykle na melodyjną zagrywkę w środku, ale ona jest też taka sobie.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Zdan pisze: ndz paź 13, 2019 6:17 pm Totalnie przeciętniacki numer. Nic o nim nie umiem powiedzieć. Miało chyba być agresywnie ale nie wyszło.
Miało być, ale wokale Jeffa totalnie psują efekt. Mógłby zatrudnić nowy wokal, albo skupić się tylko na graniu takich pierdół jak The Way czy Suicide Society.
EDIT: No i ta produkcja. Mam wrażenie, że nagrywali to w basenie, perkusja słaba, gitary bez wyrazu, bas nie istnieje. Najwyraźniej Dicka Knubblera zatrudnili do produkcji.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Klikam i mam komunikat: Nie masz FB, więc nie istniejesz, zatem nie potrzebujesz tego newsa ;)
ODPOWIEDZ