Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

tomeqq
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: tomeqq »

Shedao Shai pisze: śr lis 19, 2025 7:23 pm 6 lipca ZZ Top w Pardubicach.
Skąd info? Bo nie mogę nic znaleźć :p
tomeqq
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tomeqq »

Ok, już widzę że na ticketmasterze jest info.

Ciekawe w taki razie, czy będą zz top w dolinie charlotty
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

tomeqq pisze: śr lis 19, 2025 8:24 pm Ok, już widzę że na ticketmasterze jest info.

Ciekawe w taki razie, czy będą zz top w dolinie charlotty
Raczej nie, jest plakat całej trasy i bez PL
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Do Pardubic może bym się wybrał, bo mam piękne (no, może nie tak piękne) bezpośrednie połączenie i fajnie byłoby ZZ Top raz w życiu zobaczyć. Jak bilety szybko nie zejdą to jadę :D
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

LN wrzuciło zajawkę GnR na 2026.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Rok po roku Narodowego raczej nie będzie, ciekawe czy w takim razie Śląski czy jeszcze gdzieś indziej. Jako że byłem w tym roku, to się raczej nie wybiorę, choć trochę mnie kusi, żeby w końcu ich posłuchać w innej lokalizacji, aby się przekonać, czy wyjątkowe fatalne nagłośnienie na ich koncertach, to rzeczywiście wina Narodowego czy jednak samego zespołu.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Jakby był Chorzów to mocno bym rozważył.
A
B
C
D
E
metallic66
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: metallic66 »

Może na Impact wpadna
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mam nadzieję, że Chorzów. Nie mam w ogóle parcia na Gunsów, raz ich widziałem, ale... gdyby byli tak blisko, to mógłbym się zastanowić mocniej nad obecnością ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Ciekawostka: Floor Jansen wystąpi w Polsce... w Poznaniu, na Pyrkonie.

https://www.facebook.com/Pyrkon/posts/p ... cgfutH2Wrl
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W porównania do Łydki Grubasa to niezły upgrade :mryellow:.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

W Październiku 2026 duża Black Metalowa trasa Behemoth / Dimmu Borgir / Dark Funeral. Spore hale zabookowane.

O dziwo Polskę mają w dupie i żadnej daty u nas. Najbliżej chyba Berlin i Brno.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Chyba, że Behe solo zrobi coś specjalnego dla rodaków... Chociaż nie nastawiam się, w ostatnich latach Adaś jakoś nie dba o miano polskiego artysty.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Schizoid pisze: pt lis 28, 2025 4:54 pm Chyba, że Behe solo zrobi coś specjalnego dla rodaków... Chociaż nie nastawiam się, w ostatnich latach Adaś jakoś nie dba o miano polskiego artysty.
On obraził się o to że w 2019 zrobił dużą trasę po Polsce i przestrzelił z halami. W Warszawie musieli nawet robić downgrade miejsca gigu bo tak słabo szło.

Od tej pory gra w Polsce raz na 2-3 lata i robi z tego wydarzenie.

Taki Sałaton potrafi zagrać 15 koncertów w Szwecji i nie gwiazdorzyć :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, nawet w zasadzie oficjalnie o tym mówił jakiś czas temu. Szkoda, ale na jego miejscu bym się zastanowił, gdzie leży problem ;) Mógłby wznowić Merry Christless w formule Behe + goście specjalni (tylko serio specjalni, a nie randomowe kapele) i pewnie miałoby to zejście.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Sałaton, skisłem xD

Trudno o nie-focha z takim ego i czołem ;)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Saimon1995 pisze: pn lis 24, 2025 8:20 am Mam nadzieję, że Chorzów. Nie mam w ogóle parcia na Gunsów, raz ich widziałem, ale... gdyby byli tak blisko, to mógłbym się zastanowić mocniej nad obecnością ;)
Tu jak pewnie wszyscy wiemy spore zasko i jednak 2x hala a nie stadion. Dobra wiadomość, płyta od 499, aż się chyba skuszę.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mimo że filozofowania Adasia zwykle nie lubię, to tutaj ma trochę racji. Część popularności Behemotha wynika m.in. właśnie z faktu szukania i robienia różnych wyjątkowych akcji, które potem dobrze wyglądają w mediach. Kolejna zwykła trasa klubowo/halowa nie będzie niczym specjalnym, a taki koncert jak tegoroczny w Hali Stulecia już trochę tak. Nie zmienia to jednak faktu, że dalej nie rozumiem, dlaczego Polski nie ma na rozpisce tej trasy. Owszem, grają na Mystiku w czerwcu, ale jeden gig w Warszawie/Łodzi/gdzieś na południu spokojnie by się dobrze sprzedał, szczególnie, że grają z Dimmu Borgir, które w Polsce gra rzadko, a swój fanbase też ma.

Wyszukałem sobie tę wspomnianą wypowiedź i była też tam mowa o pomyśle zagrania paru koncertów w małych klubach, bez żadnej scenografii. Behemoth w Voodoo? Na to bym chętnie poszedł :wink:.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale w czym tamten koncert był specjalny? Taki sam repertuar, scenografia, skład zespołów. Tyle tylko, że go kamerowali. Występ w Spodku z Arch Enemy też nie odbiegał od normy, a i na Mysticu zaprezentowali standardowy koncert. Robienie z daty we własnym kraju jakiegoś ekskluzywnego eventu to już trochę siara...

Jak ktoś go na IG zapytał, gdzie jest Polska, to Nergal odpisał, że gdzieś w okolicach Niemiec, Ukrainy i Białorusi 😏

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Był specjalny właśnie w tym, że był ekskluzywny :wink:. "Patrzcie, jesteśmy tak zajebiści, że możemy grać jedną datę w Polsce na rok, bo tak to gramy po całym świecie, i jako jeden z niewielu zespołów z ekstremy potrafi wyprzedać średniej wielkości halę". To oczywiście sztuczne podbijanie pozycji zespołu i przede wszystkim ego Adasia, ale skoro działa, no to raczej się to nie zmieni w najbliższej przyszłości. A czy to siara, to już indywidualna ocena. Dla mnie nie jest i się nie dziwię takiemu podejściu ze strony Nergala.
ODPOWIEDZ