TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
24%
Turbo
42
27%
Kat
78
50%

Liczba głosów: 157

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: gumbyy »

Swoją drogą to Kupczyk... chłopaki z CETI mu uciekły grać covery, to cyk! płyta z coverami :lol:

Turba z trasą "DD", cyk! CETI gra "DD" :lol:

:facepalm:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

lol
Załączniki
hq720.jpg
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Timothy Dalton »

Na dziś żaden z wymienionych. Kat to nigdy nie był mój klimat. Turbo to nie jestem w stanie słuchać zespołu, który non stop zmienia styl i praktycznie nie wiadomo co jest jego stylem, a co nie jest. TSA, ktoś tu chyba pisał wyżej, w tym zespole dominowało takie kretyńskie poczucie humoru, które psuje cały efekt końcowy. Na dziś bym postawił Fatum. Mania Szybkości to jest w swoim gatunku naprawdę dobry album. Postanowiłbym dziś wyżej od Kawalerii Szatana czy Heavy Metal World.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Fatum nagrało jeden album (a po reaktywacji w zmienionym składzie nie wiadomo co nagrają), więc ciężko ich oceniać przy dość ubogiej w porównaniu z resztą dyskografii. Turbo od 2009 i Strażnika Światła prezentuje dość spójny styl. Odmienny od tego co grali w latach 80tych (ciężko ocenić co wtedy grali, bo każda płyta była z innej parafii).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

No dobra, ale jednak musisz przyznać, że większość osób ocenia Turbo przez pryzmat starych płyt. Jak na kilkanaście lat to nagranie 3 płyt studyjnych to jednak mały dorobek. Słuchałem jakieś framgnety z SŚ i ostatniej. Mimo wszystko stawiam wyżej Smak Ciszy i Kawalerę( Dorosłych Dzieci nie lubię).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Fatum z Jurają nagrało 2 płyty - Manię i Demona. Nie liczę epki sprzed 2 chyba lat
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Widzę większy potencjał w takim Bezlitosnym Fatum czy Pokochać Strach w byciu naszą wersją melodyjnego heavy- niż w Dłoni Potwora czy Żołnierza Fortuny w byciu naszą wersją agresywnego heavy. Podałem i tak dwa udane utwory Turbo. Wydaje mi się, że tam w tym Fatum to tylko jakiejś dobrej, pomocnej dłoni brakowało. Plus u nas w Polsce takie granie kompletnie rozmijało się z gustami publiki. Była sytuacja, że ich wygwizdano na Jarocinie czy na innym tego typu spędzie. Turbo z tego też względu poszło w thrash na Wojowniku co według mnie było początkiem końca tego zespołu. Ten album brzmi tak nieszczerze. Czuć, że oni to robią tylko koniunkturalnie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla mnie Turbo to zespół ze Struszczykiem na wokalu. Coraz bardziej postrzegam płyty z Grzegorzem tak jak Maiden z DiAnno. Świetne, kultowe ale jednak z minimalnym wpływem na bieżące postrzeganie zespołu.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Wychodzi na to że kwietniowe koncerty w Lublinie i Warszawie będą jako support Farben Lehre...
https://www.terazmuzyka.pl/farben-lehre ... ty-bilety/
pz
-#Administrator
-#Administrator

Tak, jakaś porażka straszna. Odpuszczam taki badziew. Będzie 40 minut kotletów za grubą kasę.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Farben Lehre xd Nie mam pytań.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

JPRDL

// edit: tym bardziej cieszy ten łódzki pełny Turbokoncert pod koniec marca!!
pz
-#Administrator
-#Administrator

Tragedia. Niby na tych dwóch częściach trasy (jesień 2025 / wiosna 2026) Turbo będzie 4 razy w Warszawie, ale w rzeczywistości nie zagrają ani jednego normalnego koncertu: wrzesień - support AD, grudzień - był kiedyś Jarocin, luty - akustyk, kwiecień - support FL. Przy czym grudzień i kwiecień to tak naprawdę punkowe mini-festiwale / imprezy, do których "średnio" pasują.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Żenada. Termin wykreślony, wleciał łódzki 27 marca.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Banda hejterów ;)

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

pz pisze: pn lis 03, 2025 7:45 am Tragedia. Niby na tych dwóch częściach trasy (jesień 2025 / wiosna 2026) Turbo będzie 4 razy w Warszawie, ale w rzeczywistości nie zagrają ani jednego normalnego koncertu: wrzesień - support AD, grudzień - był kiedyś Jarocin, luty - akustyk, kwiecień - support FL. Przy czym grudzień i kwiecień to tak naprawdę punkowe mini-festiwale / imprezy, do których "średnio" pasują.
Na AD byłem, po raz kolejny nie po drodze mi terminowo z Jarocinem, też mi się nie uśmiecha FL. Natomiast o lutowym akustyku w Wawie nie wiedziałem - dzięki za info, bilet kupiony :)
Timothy Dalton
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

W sumie to Kat i TSA mają coś wspólnego. Pierwsi śpiewali o myszce miki, drudzy o kocicy.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

https://www.facebook.com/Turbo.Band.off ... %2CO%2CP-R

Syn Konrada, realizatora dźwięku Turbo walczy z ciężkim nowotworem. Podrzucam info i link do zbiórki.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ