Support - DRAGONFORCE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Support - DRAGONFORCE
sam zespół chyba by nie chciał bisować, bo oni sami pewnie nie mogą swojej muzyki słuchać
O.S.T.R. - Salsa
O.S.T.R. - Salsa
ciekawe
http://www.mystic.com.pl/mystic/gfx/nightchart.jpg
najlepsze zespoły live, Nightwish na 2gim miejscu, Dragonforce na 8, za to Metallica na 6, jak dla mnie jedno wielkie nieporozumienie. Nightiwsh przed Metą a Dragonforce zaraz za to przecież absurd.
http://www.mystic.com.pl/mystic/gfx/nightchart.jpg
najlepsze zespoły live, Nightwish na 2gim miejscu, Dragonforce na 8, za to Metallica na 6, jak dla mnie jedno wielkie nieporozumienie. Nightiwsh przed Metą a Dragonforce zaraz za to przecież absurd.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

a ile koncertów Nightwish i Dragonforce widziałeś, że możesz całkowicie obiektywnie polezmizować z tym?
- likipiki
- -#Lord of the flies

JMM pisze:a ile koncertów Nightwish i Dragonforce widziałeś, że możesz całkowicie obiektywnie polezmizować z tym?
spójrz na inne notowania na tym screenie, by się przekonać, że są o kant dupy rozbić.
DF ma pewnie rzeszę oddanych fanów, którzy głosują na swoich idoli...
Albo wtargnęli z mieczami do redakcji i zażądali podwyższenia miejsca Dragonom
np. Faithless - We Come 1
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Deleted User 1309
Super rankingi
,,Once" Nightwisha na 3 miejscu najlepszych albumów(jak sie domyslam roku 2004
) . Znalazło się wybitne dzieło tez mi coś 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

No cóż, widząc pozostałe rankingi "najlepszych" zespołów, rzeczywiście trudno nie polemizować, ale jak można dpolemizować, z kategorią najlepszy koncertowy zespół, kiedy nie widziałeś żadnego koncertu danej grupy. Ja stwierdze, że powinni mieć miejsce nie 8-me, a 888-me dopiero 29-ego Czerwcaświnka666 pisze: spójrz na inne notowania na tym screenie, by się przekonać, że są o kant dupy rozbić. DF ma pewnie rzeszę oddanych fanów, którzy głosują na swoich idoli... Albo wtargnęli z mieczami do redakcji i zażądali podwyższenia miejsca Dragonom![]()
![]()
![]()
coś się nie podoba?świnka666 pisze:A Ty jak zwykle...
-
Polikarpus
- -#Prodigal son

W Teraz Rocku (numer 2/2005) jest recenzja płyty Dragonforce - "Sonic firestorm" dostała 2,5 gwiazdki na 5 możliwych czyli nie jest aż tak źle (w tym samym numerze inny zespół "metalowy" pt. lionheart dostał aż 1 gwiazdke). O zespole piszą, że ma duży potencjał i wysokie umiejętności instrumetalne - z czym można się zgodzić. Jednak kompozycje są moim i nie tylko moim zdaniem naprawde kiepskie. Na koncercie wcale nie musi być aż tak źle, ich muzyka jaka by nie byłą idealnie pasuje do odtwarzania na żywo...
bądźmy dobrej myśli
A co do wyżej wymienionego rankigu to jest idiotyczny, cieszy mnie tylko wysoka pozycja polskiego Behemotha.
bądźmy dobrej myśli
A co do wyżej wymienionego rankigu to jest idiotyczny, cieszy mnie tylko wysoka pozycja polskiego Behemotha.
DF widziałem kawałki live tylko na kompie, za to zarówno Nightwisha jak i Metallice widziałem na żywo, podczas gdy Meta koncertowo wypada świetnie, to Nightwish tylko dobrze, ale w porównaniu z Metą czy Maiden i tak jest 2 klasy niżejJMM pisze:a ile koncertów Nightwish i Dragonforce widziałeś, że możesz całkowicie obiektywnie polezmizować z tym?
-
Deleted User 1309
Znalazłem w sieci (a dokładniej w Metal-archives) starsze wcielenie dragonforce
Zespół nazywał się Demoniac a grali w nim dwaj obecni czlonkowie DF Herman Li oraz Sam Totman a takze byly basista DF Diccon Harper, jak widać panowie zmienili trochę Image i juz nie polują na dziewice a raczej na smoki

Zespół nazywał się Demoniac a grali w nim dwaj obecni czlonkowie DF Herman Li oraz Sam Totman a takze byly basista DF Diccon Harper, jak widać panowie zmienili trochę Image i juz nie polują na dziewice a raczej na smoki

Ostatnio zmieniony sob mar 05, 2005 4:13 pm przez Deleted User 1309, łącznie zmieniany 1 raz.
i po cholere zmieniali image i towarzystwo 
- likipiki
- -#Lord of the flies

szczególnie zainteresowanym polecam ich stronę oficjalną: http://www.demoniac.com/
a jednak ludzie się zmieniają

a jednak ludzie się zmieniają
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
O w morde... ale szatany
hehehe
popadli z jednego debilizmu w drugi 
- zelazny_kurek
- -#Charlotte

DRAGONFORCE to potega dam z siebie wsyztsko na ich wystepie pozniej ide do domku
:P
jescze ich nie słyszałem musze wejsc na ich stronkę
szybko napraw swój błądPremus pisze:jescze ich nie słyszałem musze wejsc na ich stronkę
jak mogłeś jeszcze nie zaopatrzyć się w ich materiał, skandal
za karę weżmiesz dwa miecze na koncert
-
Deleted User 622
Dwa miecze to za słaba kara. Powinieneś przywdziać zbroję i dosiąść smoka 
Ale się pastwią nad biednym DF. Dla odmiany postaram się poprawić trochę ich wizerunek
Ściągnąłem ich najnowszą płytke "Sonic Firestorm". Przyznam, że takie utwory jak "My spirit will go on" są całkiem znośne i jak najbardziej da się ich słuchać. Podoba mi sie to, że ładnie łączą bardzo szybkie tempo z chwytliwymi melodyjkami. Wkurza mnie natomiast, że wszystkie ich piosenki są praktycznie takie same. Cały czas ten sam schemat. Żadnych nowych pomysłów. Mimo to mam nadzieję, że chłopaki się przełamią i w przyszłości trochę urozmaicą swój repertuar. Myślę, że są na dobrej drodze
A jak się komuś nie podoba ich muzyka to trudno- w końcu to sprawa gustu. Proszę jednak wszystkich wszem i wobec, żeby w Chorzowie pokazali trochę kulturki. Żadych jabłek! Chociaż pewnie bez wygwizdania się nie obejdzie... a potem się dziwimy, że jako Polacy mamy taką, a nie inną opinię na śwecie...
Ściągnąłem ich najnowszą płytke "Sonic Firestorm". Przyznam, że takie utwory jak "My spirit will go on" są całkiem znośne i jak najbardziej da się ich słuchać. Podoba mi sie to, że ładnie łączą bardzo szybkie tempo z chwytliwymi melodyjkami. Wkurza mnie natomiast, że wszystkie ich piosenki są praktycznie takie same. Cały czas ten sam schemat. Żadnych nowych pomysłów. Mimo to mam nadzieję, że chłopaki się przełamią i w przyszłości trochę urozmaicą swój repertuar. Myślę, że są na dobrej drodze
A jak się komuś nie podoba ich muzyka to trudno- w końcu to sprawa gustu. Proszę jednak wszystkich wszem i wobec, żeby w Chorzowie pokazali trochę kulturki. Żadych jabłek! Chociaż pewnie bez wygwizdania się nie obejdzie... a potem się dziwimy, że jako Polacy mamy taką, a nie inną opinię na śwecie...
po co ich obrzucać?
niech oni sobie grają, fakt faktem, że beznadziejnie, ale to nie mój problem tylko ich
ja gwizdać ani rzucać nie mam zamiaru, bo mi się nie chce
niech oni sobie grają, fakt faktem, że beznadziejnie, ale to nie mój problem tylko ich
ja gwizdać ani rzucać nie mam zamiaru, bo mi się nie chce