Iced Earth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Iced Earth

Post autor: WICKER MAN »

W takim razie nie jestem fanem IE. :P :wink:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

A czy ja napisałem że jesteś fanem FFAF? :wink: :P Co do Matta,to ja bym powiedział ze jest dokładnie odwrotnie,ale nie ma sensu się licytować :beer
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

W takim razie nie jestem fanem IE.
Zapewne jestes , ale znajdujesz sie w tej mniejszosci która woli Owensa :wink:
ale nie ma sensu się licytować
Dokładnie wiadomo ze wszyscy nie moga lubiec tego samego i miec takie samo zdanie na kazdy temat :beer
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mareq555 pisze:
W takim razie nie jestem fanem IE.
Zapewne jestes , ale znajdujesz sie w tej mniejszosci która woli Owensa :wink:
Możliwe. :D ;)
Ogólnie lubię Owensa (choć nie pasował do Priest, bo kto mógłby zastąpić Roba? ;) ) i cieszę się, że znalazł sobie zajęcie w takim zespole jak Iced Earth gdzie w pełni prezentuje swoje całkiem spore umiejętności, a przy tym nie bezcześci Bóstwa. :D
Awatar użytkownika
bystry
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: bystry »

ripper dal im nowa krew wiadomo z Mattem bylo super (bardzo ciekawy koncert) ale ripper ma to cos w sobie i to jest ozywienie dla IE
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

WICKER MAN pisze:Iced Earth z Ripper'em naprawdę prezentuje o wiele wyższy poziom choć The Glorious Burden, tak jak większość power-metalowych albumów, był nieco przeprodukowany. ;)
kocham ich z Ripperem :D
dziś zarzuciłem The Glorious Burden, myślałem, że kiedys już go słuchałem i że mi się nie podobał
dziś okazało się, że tego nie znam :lol: - no comment
cudowny album, 5 razy już go dziś słuchałem i mogę dalej

Wicker - nie mów, że to power, bo to szmiry typu Rhapsody to im daleko, na szczęście :wink:
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2005 1:47 pm przez miki, łącznie zmieniany 3 razy.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Zalezy jak pojmujesz powermetal. Bo dla mnie wlasnie IE jest powermetalowe, a chłopcy z Rhapsody grają bardzo modny gejmetal.

EDIT:
Naszła mnie ochota na przesłuchanie GB, bo jakoś dawno go nie słuchałem... i potwierdzam moje niegdysiejsze zdanie, ze Ripper odwalił kawał dobrej roboty. Jego wokale w samym tylko Red Baron miażdzą wszystkie wokale Halforda na AOR :roll:
miki
-#Clansman
-#Clansman

znalazłem bootleg z Ripperem :D
teraz tylko czekać aż się pobierze, a trochę poczekam, bo przekroczyłem limit na neo i ograniczyli mi transfer...

imo jednym z lepszych utworów na GB jest Atilla, a co ciekawe ten utwór akurat pisał Barlow, więc jak widać Owensowi dobrze się śpiewa materiał Matt'a
już nie mogę się doczekać jak usłyszę klasyczne utwory z Ripperem
Deleted User 622

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

metal pisze:Jego wokale w samym tylko Red Baron miażdzą wszystkie wokale Halforda na AOR :roll:
Bez przesady - to już jest herezja. :P
Ripper nie ma tak potężnego głosu. Na płytach studyjnych może brzmieć bardzo dobrze, ale live, mimo że jest młodszy, nie sięga Halfordowi do pięt. :wink:

TGB to najlepsza płyta IE - zwłaszcza trylogia Gettysburg 1863 wgniata w ziemię! :twisted: Choć brzmienie gitar i ogólnie produkcja mogłaby być nieco bardziej drapieżna, brudna i agresywna. :twisted: :wink: O to chodziło mi mówiąc, że płyta jest nieco "przeprodukowana".
Deleted User 622

Ehhh Wicker wiedze ze jedziesz na utartych opiniach... Powiem Ci tak: TGB nie jest najlepszą płytą IE, ale jest bardzo dobrze zaśpiewana. Co do wokali Owensa to nie uwazam ze wygłaszam herezje. Halford zaspiewał średnio porównując AOR do jego ostatnich solowych dokonań. Poza tym słyszało się próbki z bierzącej trasy (takze jeden z bootlegów solo) i można wnioskować ze Halfi sie oszeczędza. Co innego Tim. W Priestach nie nagrał tak świetnych wokali jak na TGB. Oceniam go także pod względem występów live (Meltdown i bootleg Live at the Summerfest in Milwaukee). Powiem tyle: jestem fanem Priestów, ale jestem też fanem świetnych wokalistów (dlatego ze sam śpiewam) i stwierdzam ze wokale na TGB są trudniejsze od wokali na AOR.
miki
-#Clansman
-#Clansman

ja tam się zbyt nie znam na wokalach, ale Metal ma IMO całkowitą rację
Owens robi niesamowite rzeczy z IE
a Halford umie lepiej, o tym chyba wszyscy wiemy :wink:
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Myślę ze to odpowiednie miejsce na tego newsa http://www.powermetal.pl/index.php?do=news&a_id=990
miki
-#Clansman
-#Clansman

mam w koncu bootla z Ripperem
sądzę teraz, że jest to jeden z najlepszych wokalistów świata, Matta miażdży, po prostu nie mozna napisać nic poza tym, że czekam na nowy materiał i koncert w Polsce(?)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Rewelacyjny zespół i tyle. Podobnie jak Maiden nie wydali żadnego słabego albumu. Najlepsze to dla mnie : Burnt Offerings, The Dark Saga, Something Wicked This Way Comes i ostatni The Glorious Burden. Mają też rewelacyjną koncertówkę Alive In Athens, która spokojnie może konkurować z koncertówkami IM jak Live After Death czy Rock In Rio. Czekam na nowy album!
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

WICKER MAN pisze:Choć brzmienie gitar i ogólnie produkcja mogłaby być nieco bardziej drapieżna, brudna i agresywna. Twisted Evil Wink
O to to! A tak ogólnie to zespół jest według mnie... bardzo dobry, ale nie zalicza się do mojego TOP 10 ;)
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

W dalszym ciągu spiewa tam "Ripper" Owens??
Deleted User 622

Tak
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Czy płyta wydana w 2004 przez Iced Earth ma 2 CD i trwa 2,5 godziny? :shock:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Tak :) A BTW to W KOŃCU mam boota z Ripperem i powiem tylko że za jego wersje utworów z SWTWC powinno się mu dać 10 lat ciężkich robót....
ODPOWIEDZ