Deep Purple
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Deep Purple
O kurde, że też cały czas im się chce. I że mogą... Ja się cieszę, od jakiegoś czasu coraz częściej wracam do ich albumów wydanych w XXI wieku. Tylko nauczyłem się jednej rzeczy: nie porównywać z klasycznymi płytami. I to wystarczy, żeby znaleźć dużo radości w słuchaniu nowszych nagrań.
+1Madback pisze: ↑pt lut 06, 2026 5:21 am O kurde, że też cały czas im się chce. I że mogą... Ja się cieszę, od jakiegoś czasu coraz częściej wracam do ich albumów wydanych w XXI wieku. Tylko nauczyłem się jednej rzeczy: nie porównywać z klasycznymi płytami. I to wystarczy, żeby znaleźć dużo radości w słuchaniu nowszych nagrań.
Ja najchętniej to bym posłuchał też remiksów: Now What, Infinite, =1 w przyszłości. Kevin Shirley, Bob Clearmountain, Mike Fraser, Andy Schoeps i Ron Nevinson(pytanie czy jeszcze gość aktywny, współpracował też z DP przy Machine Head w latach 70's) by się nadali. Przydałoby się tym albumom nieco oddechu, naturalnej dynamiki, separacji i selektywności przy jednoczesnym zachowaniu powera. W szczególności, że te albumy były nagrywane w Tracking Room oraz Ocean Way Studios w Nashville, a obecne ich miksy nie za bardzo oddają charakter tych studiów.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

+2Jacek12 pisze: ↑pt lut 06, 2026 3:42 pm+1Madback pisze: ↑pt lut 06, 2026 5:21 am O kurde, że też cały czas im się chce. I że mogą... Ja się cieszę, od jakiegoś czasu coraz częściej wracam do ich albumów wydanych w XXI wieku. Tylko nauczyłem się jednej rzeczy: nie porównywać z klasycznymi płytami. I to wystarczy, żeby znaleźć dużo radości w słuchaniu nowszych nagrań.
A co byście powiedzieli na mashup albumów Bananas oraz Whoosh? Połączenie dobrych utworów z obu tych płyt. Nowe partie gitary mógłby nagrać nawet McBride. I było by to np. trzecie z nim wydawnictwo nawet. Okładka mogła by być z Whoosa, ale jakąś inną nazwę by mu dali. Tu moja subiektywna lista utworów.
1.No Need To Shout
2.Sun Goes Down
3.Haunted
4.What The What
5.Silver Tongue
6.Walk On
7.Picture Of Innocence
8. We're All The Same In The Dark
9.Never a Word
10.Bananas
11.Doing It Tonight
12.Dancing In My Sleep
1.No Need To Shout
2.Sun Goes Down
3.Haunted
4.What The What
5.Silver Tongue
6.Walk On
7.Picture Of Innocence
8. We're All The Same In The Dark
9.Never a Word
10.Bananas
11.Doing It Tonight
12.Dancing In My Sleep
oceny solowych płyt Gillana z teraz rock - wrzesień 2019
Child in Time - 3,5
Air Turbulence - 3,5
Scarabus - 2,5
live at budokan volumes 1 i 2 - 3
Gillan -3
Mr. Universe - 5
Glory Road - 4,5
Future Shock - 5
Double Trouble - 4
Magic - 2,5
Accidentally - 3,5
Naked Thunder - 3,5
Toolbox - 5
Cherkazoo - 3,5
Dreamcatcher - 2
Gillan's Inn - 4
Live in Anaheim - 4
Marocco - 3,5
Gillan with Don Airey band and orchestra - live in warsaw - 4,5
Child in Time - 3,5
Air Turbulence - 3,5
Scarabus - 2,5
live at budokan volumes 1 i 2 - 3
Gillan -3
Mr. Universe - 5
Glory Road - 4,5
Future Shock - 5
Double Trouble - 4
Magic - 2,5
Accidentally - 3,5
Naked Thunder - 3,5
Toolbox - 5
Cherkazoo - 3,5
Dreamcatcher - 2
Gillan's Inn - 4
Live in Anaheim - 4
Marocco - 3,5
Gillan with Don Airey band and orchestra - live in warsaw - 4,5
Zajzajer on the Road 2026:
Steve z Synem, dla Żony/Matki: https://youtu.be/nuszrJkJgtw?si=Izd4mcCTZE9LlE_G
Piękne. Co mistrz to Mistrz.
Piękni Ludzie, piękne dźwięki.
Kurwa, gdyby tak ludzie nie byli kurwami, a byli jak Morse...
Kurwa, gdyby tak ludzie nie byli kurwami, a byli jak Morse...
Niezłe, ale z tego typu miniaturek od Steve'a bardziej poruszający jest dla mnie Contact Lost
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Morse zachował się w stosunku do żony wręcz bohatersko, uwielbiam gościa i niezmiennie nie mogę odżałować jego odejścia z DP.
Kawałek bardzo ładny i fajnie że syn idzie w ślady ojca, choć też wolę Contact Lost.
Kawałek bardzo ładny i fajnie że syn idzie w ślady ojca, choć też wolę Contact Lost.
https://ultimateclassicrock.com/deep-pu ... lbum-2026/
Patrzcie co mówi Glover o brzmieniu nadchodzącego albumu, chyba będzie na plus:
- nie ma być nadmiernej kompresji
- lepszy sound perki
- tłustsze brzmienie
Patrzcie co mówi Glover o brzmieniu nadchodzącego albumu, chyba będzie na plus:
- nie ma być nadmiernej kompresji
- lepszy sound perki
- tłustsze brzmienie
- johnny_o
No i mamy wszystkie szczegóły poza pierwszym singlem, jaram się!
https://www.terazmuzyka.pl/deep-purple- ... -z-lat-70/
https://www.terazmuzyka.pl/deep-purple- ... -z-lat-70/
- Saimon1995
- -#Moderator

Liczę na te obiecane "ciężary" 
No tutaj byłbym powściągliwy, bo w 2017 gadali, że Birds of Prey to naprawdę ciężki kawałek 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Ja nie przykładam do tych deklaracji żadnej wagi - wolałbym mieć od razu singiel do odsłuchu bo zżera mnie ciekawość 
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie oczkuje uderzenia jak w latach 70. Ale fajnie, gdyby dali trochę do "pieca". Nie nastawiam się. Liczę tylko, że ta zapowiedź - w jakimś stopniu - okaże się prawdą.
Dziwne, że przy okazji ogłoszenia szczegółów albumu, nie wrzucili pierwszego singla. Apetyt rośnie, a ci zostawili słuchaczy z niedosytem.
Dziwne, że przy okazji ogłoszenia szczegółów albumu, nie wrzucili pierwszego singla. Apetyt rośnie, a ci zostawili słuchaczy z niedosytem.
Może nie chcieli kolidować z wydaniem singli przez Stonesów
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Pewnie w maju i w czerwcu po jednym singlu wydadzą.