Deftones

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Deftones

Post autor: pz »

Sprawdzę. Nawet jak nie "moja", to przynajmniej będę wiedział o czym jest mowa :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zajzajer »

Ja próbowałem kilka razy do tego podejść (i byłem pewny, że coś ruszy, White Pony itd) ale nie chwyciło - i albo to jest muza nie dla mnie, albo potrzebuje czasu (jak np Cold przekonał się do DT dopiero po latach) wszystko przede mną jeszcze myślę w sprawie Deftones :), sporo dziewczyn tego słucha, więc musi być dobre :P
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here

Zajzajer on the Road 2026:

Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Szczerze, jak dużo dziewczyn czegoś słucha to niekoniecznie musi być dobre (często imo nie jest :mryellow: ), ale trochę dziewczyn/kobiet też słucha jakiegoś death metalu czy jazzu. Moim zdaniem najlepiej szukać w kręgach swoich zainteresowań i selekcja zawsze jest czymś dobrym. Jak coś jest dla wszystkich to jest do niczego :lol: Deftones też z pewnością dla wszystkich nie jest, ale prawdopodobnie stosunkowo łatwo jest się do nich przekonać w porównaniu z jakimś Kingiem Diamondem czy Darkthrone, nie mówiąc o jakichś nojsowych hałasach, a warto dodać, że w muzyce typu noise kobiety też tworzą różne rzeczy; niszowa muzyka i można powiedzieć, że dla koneserów, ale widać, że i płeć przeciwna coś dla siebie w tym znajduje - albo te kobiety naprawdę znajdują w tym coś fascynującego i inspirującego albo są po prostu pojebane, lecz jedno drugiego wykluczać nie musi (patrz, mój przykład) :lol:

Co do Deftones ja raz chyba słuchałem White Pony i jeden utwór naprawdę mi się spodobał, wokal z Toolem mi się kojarzył co dla mnie poniekąd jest na plus, w końcu Tool to jeden z moich ulubionych zespołów. Ale jestem jedną z tych osób, które siłą rzeczy nadmiernie hajpowane rzeczy jakoś odrzucają i nie mam ochoty nawet z ciekawości Deftones odkrywać, przez ich nadmierną tik tokizację od jakiegoś czasu i to, że za bardzo z memami zaczęli mi się kojarzyć, poniekąd właśnie przez tik tokizację. Cóż, nie chcę podbijać kolejnych odtworzeń kapeli, która jest słuchana przez hordy alternatywek i pseudo-gotek i debili, którzy chcieliby się takim przypodobać przez słuchanie Deftones xDDD
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2025 6:58 am przez Caracalized, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Moim zdaniem jak dziewczyny słuchają Taylor Swift czy Biebera (tego drugiego sam słucham i nawet miałem jedną płytę na cd oryginalną) to musi być coś na rzeczy :P i warto się tym zainteresować ;) moim zdaniem Deftones jest trudniej przyswajalny niż King Diamond czy Dakrthrone (te dwa od razu mi się spodobały) lepiej się dogadam z kimś muzycznie wiadomo co słucha podobnej muzyki co ja niż np z kuzynką którą lubi disco polo. I praktycznie gada tylko o swoim bąbelku, ratunku! :D
Far away from here

Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tak, na rzeczy jest ogromna kasa na promocję, katowanie utworami tych wykonawców we wszelakich mediach i tak to jest, że jak za czymś stoją wpływowi ludzie to fani, nawet sezonowi, się znajdują. Ludzie słuchają tego co im algorytmy i populistyczne media nasuną i tak to właśnie jest, i powstają kolejne industry planty. Słuchałem dwóch lub trzech płyt Taylor Swift, może ze dwa utwory mi się podobały, a albumy całościowo są tak nijakie jak tylko mogą być, jej jedno folkowe czy folkowo podobne wydawnictwo to też jeden z najbardziej byle jakich folków jakie słyszałem w ogóle. Mi ciężko w jej muzyce jakiekolwiek fajniejsze hooki znaleźć, imo jej wizerunek i image dużo robi, jak i zresztą wielu innych gwiazdeczek popowych. Czasem też jakieś pudelki robią komuś lepszą reklamę niż sama muzyka. A o Bieberze nic nie powiem poza tym, że jego muzyka jest dla mnie jeszcze gorsza od Taylor Swift. I wydaje mi się, że on peak popularności miał w jakimś 2009 czy 2010 jak nawet 18 lat jeszcze nie miał. I wiadomo, że z pedofilem Diddym się trzymał, niewykluczone że był przez niego wykorzystany nawet. I Bieberem to głównie dzieci się jarały z tego co kojarzę i pamiętam xD I co do Swift to wiadomo, że żeńska wokalistka będzie mieć trochę żeńskiej publiki, raczej wielkiej rewelacji w tym nie ma.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mnie się Bieber podoba, zarąbiście mi się go słucha. A czy go słuchają dzieci, psy czy koty, to mnie mało interesuje. Lubię sporo takich ''gwiazdeczek'', kocham social media i staram się zawsze wyniuchać kogoś nowego. Tak poznałem Julie Rocką np czy Bambi. Nie czuję się staro, ale taka muzyka pop mnie tylko odmładza.

No, ale z mojej strony EOT bo to temat o Deftones
Far away from here

Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

I ja lubię takie podejście, jeżeli naprawdę lubisz taką muzykę i nie boisz się przyznawać do słuchania jej.

Deftons Sreftons :lol: :lol: :lol: (naprawdę opcja spoilerowania by się przydała xD )
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nie ma to jak 90's POP, Bieber tez spoko.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Caracalized pisze: sob lip 19, 2025 6:49 am Ale jestem jedną z tych osób, które siłą rzeczy nadmiernie hajpowane rzeczy jakoś odrzucają i nie mam ochoty nawet z ciekawości Deftones odkrywać, przez ich nadmierną tik tokizację od jakiegoś czasu i to, że za bardzo z memami zaczęli mi się kojarzyć, poniekąd właśnie przez tik tokizację. Cóż, nie chcę podbijać kolejnych odtworzeń kapeli, która jest słuchana przez hordy alternatywek i pseudo-gotek i debili, którzy chcieliby się takim przypodobać przez słuchanie Deftones xDDD
Tak z ciekawości, o jakie tiktoki i memy chodzi? Bo pierwsze słyszę, że Deftones mieliby być popularni przez tiktoka :B.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No ja kojarzę jakieś memy przynajmniej, ale myślę, że tik tok maczał jakoś palce w tym nagłym wzroście ich popularności i pamiętam, że na jednej znanej polskiej grupce muzycznej (ponad 20k osób) na fejsie bardzo często się gdzieś przewijali w komentarzach przynajmniej. Oni ledwo chyba Spodek sprzedawali jak mieli być w ramach Metal Hammera w 2020 czy kiedy, a teraz koncert w Atlas Arenie w ciągu doby sprzedali? Come on xD
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Tak mogło być, natomiast czemu by to miało odrzucać od posłuchania jakiegoś wykonawcy, to nie wiem. Co innego jakaś nowa gwiazdeczka, prezentująca wtórny do bólu pop i pompowana przez wielkie korpo w social mediach, a co innego zespół istniejący 30+ lat, którego jakiś utwór nagle stał się viralem. To tak jakby przestać słuchać Metalliki za Master of Puppets w Stranger Things XD. Parafrazując klasyka: "putin mnie to obchodzi" czego tam się słucha na tiktoku. Wolę samemu posłuchać i wyrobić sobie swoje zdanie. :)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Też to prawda, no ale każda jednostka potrafi mieć swoje specyficzności i ciężko mi poradzić coś na to, że Deftones obecnie jakoś bardzo pozytywnie mi się nie kojarzy. I była mowa o tym, by w ogóle jakoś zacząć słuchać jakiegoś zespołu, Metallica to jest zupełnie inna sprawa, w ogóle z każdym zespołem, którego słucham jakiś x czasu jest tak, że jakieś tam media społecznościowe czy jacyś wielce oświeceni blogerzy od jedynej słusznej muzyki nie zniechęcą mnie tak łatwo do jakiegoś wykonawcy i nie zatracę przyjemności ze słuchania jego utworów. Ba! To byłoby fajne, gdyby Judas Priest spotkał taki skok popularności dzięki jakiemuś znanemu serialowi/filmowi albo kogoś innego kogo naprawdę cenię. To nie jest tak, że jestem absolutnie przeciwny wszelakim mediom, dobra muzyka ma prawo jak najbardziej być rozpromowana tak bardzo jak może, ale czasem zaczynasz jakoś tracić tę intymną więź z nią jak nagle pojawia się wszędzie i już przestaje być Twoja i traci tę ekskluzywność, jak głupio to wszystko może nie brzmieć. Może nie odrzucę Deftones na wieki (tak jak kobiety tak łatwo odrzucają facetów, no ale ja też w sumie tutaj dużo lepszy nie jestem od nich xDD), ale na chwilę obecną nie są w kręgu moich zainteresowań i teraz nie mam nawet czasu na słuchanie ich nawet gdybym chciał go jakoś znaleźć, bo zdecydowałem się zmarnować czas na top50, a poza tym też chciałem zająć się swoją własną muzyką i jedną książkę poczytać.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

I na prowadzenie, w zestawieniu "najlepszy zagraniczny album 2025", wysunął się "Private Music". Rewelacyjny krążek, ze wskazaniem "CXZ", "Milk of the Madonna" i "-Metal Dream" (cudeńko)! Na ten moment: TOP3, jeśli chodzi o całą dyskografię ekipy dowodzonej przez Chino Moreno.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Z Carpentera została 1/4 chłopa. Mam nadzieję, że nie jest chory, wręcz przeciwnie - że zrzucił masę i czuje się znakomicie, aż słychać wycie :)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Mamy pierwszą zmianę w setliście. Swerve City weszło za Lhabię.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Uwielbiam ten numer! I pewnie wszedłby jako jeden z pierwszych, jeśli mógłbym zrobić swoje "zmiany" w ich setliście.
ODPOWIEDZ