Nie, to by w to nie inwestowali. Według zapowiedzi film jest w zaawansowanym stadium. W biogramie grupy i na oficjalnym Insta też widnieje ikonka z filmem, zatem… kto wie.nugz pisze: ↑czw lut 19, 2026 7:33 pmMoże uznali, że wystarczy zajebista książkaPrometherion pisze: ↑czw lut 19, 2026 7:23 pmNo i miał być film dokumentalny o IM. Jest luty 2026 i ciągle nic. Czyżby wycofali się z tego projektu?WICKER MAN pisze: ↑czw lut 19, 2026 5:55 pm Ja słyszałem, że coś tam się wysypało z Australią (pewnie budżet się nie spinał plus wizyta po 2 latach to trochę za wcześnie na ten rynek, co dowodzi gorsza sprzedaż w Chile czy Sao Paulo w tym roku) - pewnie jeśli do końca marca nie ogłoszą to trasa zakończy się w Santiago.![]()
Maiden after 2027
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Prometherion
- -#Charlotte

Re: Maiden after 2027
Albo wydadzą go po prostu po trasie, kiedy szum będzie mniejszy, a na czymś trzeba będzie zarabiać i o sobie przypominać.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Prometherion
- -#Charlotte

To jest akurat bardzo możliwe. Może chcą też zawrzeć jakieś zdjęcia z bieżącej trasy, np. tego jubileuszowego Edd Festu w Knebworth? To jest prawdopodobne.
Fair enough... Może rzeczywiście uznali że książka wystarczy, szkoda.
Prometherion pisze: ↑czw lut 19, 2026 7:23 pm No i miał być film dokumentalny o IM. Jest luty 2026 i ciągle nic. Czyżby wycofali się z tego projektu?
Prometherion pisze: ↑czw lut 19, 2026 7:35 pm Według zapowiedzi film jest w zaawansowanym stadium. W biogramie grupy i na oficjalnym Insta też widnieje ikonka z filmem, zatem… kto wie.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kiedyś chyba na TBOS Ralf napisał, że trasa uk slabo się sprzedaje, a dzień pozniej że super sprzedaz i Maiden potega. Od tej pory nie traktuje tego powaznie
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Pytanie czy rozwiazaniem nie byłoby tu wlasnie pojechanie z Megadeth i Anthraxem, do tego kotlety i powinno siascWICKER MAN pisze: ↑czw lut 19, 2026 5:55 pm Ja słyszałem, że coś tam się wysypało z Australią (pewnie budżet się nie spinał plus wizyta po 2 latach to trochę za wcześnie)
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Prometherion
- -#Charlotte

Sam (jak widać) gubię się w domysłach. Będzie ta Australia (i inne koncerty) czy nie? Podobnie film dokumentalny. Josef, a to Twoje źródło o koncertach w Australii jest cokolwiek wiarygodne?Bon Dzosef pisze: ↑czw lut 19, 2026 8:29 pmPytanie czy rozwiazaniem nie byłoby tu wlasnie pojechanie z Megadeth i Anthraxem, do tego kotlety i powinno siascWICKER MAN pisze: ↑czw lut 19, 2026 5:55 pm Ja słyszałem, że coś tam się wysypało z Australią (pewnie budżet się nie spinał plus wizyta po 2 latach to trochę za wcześnie)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mało kto, nawet Wicker ma pewne źródła i pewne info. Wydaje się, że sytuacja jak z Pulą, czy trzecim Sao Paulo czyli temat był ale się rozmył.
Teemu ostatnio mówił, że pod koniec roku będą w Australii co wg mnie wzmacniało ploty o Maiden, ale moze Mega pojadą tam sami. Tylko nie wiem po co mieliby czekać z tym do końca roku, skoro mogliby tam rusyzć od razu z Texasu po trasie z IM.
Teemu ostatnio mówił, że pod koniec roku będą w Australii co wg mnie wzmacniało ploty o Maiden, ale moze Mega pojadą tam sami. Tylko nie wiem po co mieliby czekać z tym do końca roku, skoro mogliby tam rusyzć od razu z Texasu po trasie z IM.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Prometherion
- -#Charlotte

Widać, że generalnie koncerty 2026 nie sprzedają się tak dobrze, jakby tego Rod oczekiwał i pewnie boja się ryzykować. Trochę to jednak dziwne. Sam uważam, iż fani poza Europą powinni reagować bardziej entuzjastycznie.Bon Dzosef pisze: ↑czw lut 19, 2026 8:55 pm Mało kto, nawet Wicker ma pewne źródła i pewne info. Wydaje się, że sytuacja jak z Pulą, czy trzecim Sao Paulo czyli temat był ale się rozmył.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

I znowu sobie dopowiadasz.
Zle sprzedaja się dwa koncerty w Europie, moze jeden w USA i LATAM.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
Prometherion
- -#Charlotte

LATAM to akurat bardzo dziwi,tam zawsze ludzie reagowali entuzjastycznie, a tutaj meh.Bon Dzosef pisze: ↑czw lut 19, 2026 9:24 pm I znowu sobie dopowiadasz.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nic nie dziwi - ceny biletów w LATAM skoczyły do poziomu zachodniego przy kiepskiej gospodarce więc nie każdego stać na wejściówki. Do tego nasycenie rynku w głównych miastach tzn. SP czy Santiago - wygląda na to, że koncerty w nieodwiedzanych od lat miejscach jak Kolumbia czy Peru sprzedają się o wiele lepiej.Prometherion pisze: ↑czw lut 19, 2026 9:28 pmLATAM to akurat bardzo dziwi,tam zawsze ludzie reagowali entuzjastycznie, a tutaj meh.Bon Dzosef pisze: ↑czw lut 19, 2026 9:24 pm I znowu sobie dopowiadasz.
Odnośnie filmu - jest nadal w planach, ale został zmieniony względem pierwotnego planu - obstawiam premierę jakoś w drugiej połowie roku (chociaż idealnym momentem byłaby premiera podczas Eddfestu w Knebworth).
-
Prometherion
- -#Charlotte

To by było świetnie, dzięki za info.WICKER MAN pisze: ↑czw lut 19, 2026 9:36 pmNic nie dziwi - ceny biletów w LATAM skoczyły do poziomu zachodniego przy kiepskiej gospodarce więc nie każdego stać na wejściówki. Do tego nasycenie rynku w głównych miastach tzn. SP czy Santiago - wygląda na to, że koncerty w nieodwiedzanych od lat miejscach jak Kolumbia czy Peru sprzedają się o wiele lepiej.Prometherion pisze: ↑czw lut 19, 2026 9:28 pmLATAM to akurat bardzo dziwi,tam zawsze ludzie reagowali entuzjastycznie, a tutaj meh.Bon Dzosef pisze: ↑czw lut 19, 2026 9:24 pm I znowu sobie dopowiadasz.
Odnośnie filmu - jest nadal w planach, ale został zmieniony względem pierwotnego planu - obstawiam premierę jakoś w drugiej połowie roku (chociaż idealnym momentem byłaby premiera podczas Eddfestu w Knebworth).
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Co do cen w LATAM dodalbym fakt, że tam jest ostatnio naprawde bardzo dużo gigow. W ostatnich miesiacach w samym Sao Paulo było Avenged Sevenfold, Limp Bizkit, wczesniej w październiku Gunsi. Przecietny fan w LATAM woli pójść na cos czego nie widział 10 lat niż 2.
No i ceny naprawde tam przejebały. Brazylia od zawsze cenowo jest absurdalna, ale ceny w takiej Kostaryce to już grubo
No i ceny naprawde tam przejebały. Brazylia od zawsze cenowo jest absurdalna, ale ceny w takiej Kostaryce to już grubo
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Brawo Ty.Bon Dzosef pisze: ↑czw lut 19, 2026 8:28 pm Kiedyś chyba na TBOS Ralf napisał, że trasa uk slabo się sprzedaje, a dzień pozniej że super sprzedaz i Maiden potega. Od tej pory nie traktuje tego powaznie
Ja jakoś nadwrażliwy jestem na sytuacje, kiedy ktoś pokazuje, że nie uczy się na własnych potknięciach.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
- Metalophil
- -#Moonchild

Media spekulują, że Dave nie jest już zbytnio zadowolony z bycia w zespole, bo wolałby zajmować się dziadkowaniem. Jak odejdzie, to będzie niezwykle ciekawy duet Janick-Adrian.
Jest trio, były duety Dave-Adrian i Dave-Janick, więc tylko tego jednego brakuje 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chuja tamMetalophil pisze: ↑sob lut 21, 2026 11:38 pm Media spekulują, że Dave nie jest już zbytnio zadowolony z bycia w zespole, bo wolałby zajmować się dziadkowaniem. Jak odejdzie, to będzie niezwykle ciekawy duet Janick-Adrian.
To jest ten sam news co kilka lat temu, po prostu teraz chujowe stronki na fb go podłapały i znowu mielą
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Fajna zapowiedź Australii wpadła. I RPA(?)
Ale to ciągle 2026, więc sorry za offtop.