Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Turbo - Polska 2026

Post autor: krusejder »

pz pisze: ndz mar 01, 2026 3:32 pm Krakowska publiczność potwierdziła moją opinię o nich. Może nie było to klasyczne juwenaliowe bydło, ale kolonoskopia na najbliższe lata z głowy
i myk! nominacja do złotej czcionki wpada xD

Nie jestem megamarudny, ale skoro w rarytasach pojawiły się rzeczy ze Strażnika, to szkoda, że zamiast "Na przekór nocy" nie wskoczyła "Obietnica lepszego dnia". OLD to jedyny niezagrany dotąd numer ze SŚ ... Od lat na czele listy rzeczy, które chciałbym usłyszeć na koncercie TURBO
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Dla mnie to był pierwszy koncert Turbo i jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza z całych Blizn i wałków typu Sen itp. Cieszę sie, że się zdecydowałem wybrać, bo ze względu na lenistwo mocno rozważałem swój udział. Dopiero przed 16 kupiłem bilet.

Pod koniec Kawalerii już zaczęło mi się trochę dłużyć. Sam fakt, że musiałem wracać ze Studia boltem (co brzmi absurdalnie) pokazuje jak długie to było przedsięwzięcie. Dźwięk oczywiście świetny, niektóre linie basowe brzmiały miodnie. Forma muzyków perfekt, zwłaszcza wokale na bliznowatych wałkach. Pyro fajnie paliło ryjec.

Może częściej zaczną wpadać do Krk, bo ostatnie ich tutejsze wizyty to głównie jakieś rocznice itp.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Właśnie wczoraj gadałem z Sardim o koncertach Turbo w Krakowie. Może dlatego nie wpadali do nas często, żeby nazbierać publikę na większy gig w Studio.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A nie mieli jakiegoś ogona z Acidami czy innymi legendami polskiego rocka AD 2025?
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Był chyba jakiś Jarocin, ale to taka masówka, że nie wiem czy ktoś specjalnie szedł na jakiś konkretny zespół.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Acidzi nie grali w Krk poza jakimś festem. A chałtur typu był sobie Jarocin nie liczę :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Under Jolly Roger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Under Jolly Roger »

Ostatni raz widziałem Turbo na trasie promującej Awatar. Tym bardziej żal dupsko ściska, że nie udało się dojechać :).
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przestrzeń - Światło https://youtu.be/sq22BNE-etY
Ostatni wojownik https://youtu.be/qBKMBSGBdbA
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

"Nugz był kiedyś na koncercie (w Studio)? Nowe, nie znałem ;)"
Tak, kilka razy się tam kręciłem z (kiedyś) ekipą z AGH, ostatni raz chyba w 2019, czyli w sumie niedawno :P
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

To ja dorzucę też trzy filmiki od siebie:

Enola Gay - https://www.youtube.com/watch?v=lXsZL1gg2Cs

Kometa Halleya - https://www.youtube.com/watch?v=CcW_Vb4ynh8

Bramy galaktyk - https://www.youtube.com/watch?v=TiHYft9p9b0
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Schizoid pisze: ndz mar 01, 2026 4:48 pm Właśnie wczoraj gadałem z Sardim o koncertach Turbo w Krakowie. Może dlatego nie wpadali do nas często, żeby nazbierać publikę na większy gig w Studio.
Swój koncert grali w listopadzie / grudniu 2022 w "Zaścianku" chyba.

W grudniu 2024 byli w Hype Parku na "Jarocinie".

A co to za sprofanowana wersja "Dorosłych Dzieci" u nich na straganie leżała (podobno do głosu Kupy dograne nowe ślady aktualnego składu czyli wszyscy bez Tomka)? Kiedy Oni to zrobili? Już nawet nie pytam po co :P
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Kuba pisze: czw mar 05, 2026 7:03 pm
A co to za sprofanowana wersja "Dorosłych Dzieci" u nich na straganie leżała (podobno do głosu Kupy dograne nowe ślady aktualnego składu czyli wszyscy bez Tomka)? Kiedy Oni to zrobili? Już nawet nie pytam po co :P
:lol:

To w skrócie:
- Jak wiadomo po wywałce MetalMind prawa do nagrań Turbo są.... gdzieś są, głęboko zakopane w masie upadłościowej. Nie wiem nawet czy mają już wycenę. Ale skutek taki, że poza Bliznami nie mają żadnych swoich nagrań.
- Wojtek od dawna narzekał na jakość oryginalnych nagrań, że tam za mało mięsa jest w gitarach.
- Pomysł pojawił się podczas trasy na 40-lecie DD, a realizacja nastąpiła już po niej. Dla mnie pomysł bez sensu, ale jeżeli już to powinni to mieć dostępne podczas tej trasy DD. Ewentualnie jako dodatek - druga płyta - do wydanego LIVE z tej trasy, ale takiego ostatecznie nie było :lol:
- Na płycie jest wyciągnięty z oryginału wokal Kupy + nagrane na nowe gitary + bębny zdaje się z jakiegoś koncertu :D
- Dlaczego? Bo mogli. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: ndz mar 01, 2026 4:48 pm Właśnie wczoraj gadałem z Sardim o koncertach Turbo w Krakowie. Może dlatego nie wpadali do nas często, żeby nazbierać publikę na większy gig w Studio.

W Zaścianku w 2022 byłem, ale po drodze był jeszcze drugi Zaścianek (set z Dorosłych), który już ominąłem.

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: czw mar 05, 2026 8:04 pm

W Zaścianku w 2022 byłem, ale po drodze był jeszcze drugi Zaścianek (set z Dorosłych), który już ominąłem.
Oooo, to ten Zaścianek z DD też mi jakoś umknął :roll:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

pz pisze: czw mar 05, 2026 7:55 pm
:lol:

To w skrócie:
- Jak wiadomo po wywałce MetalMind prawa do nagrań Turbo są.... gdzieś są, głęboko zakopane w masie upadłościowej. Nie wiem nawet czy mają już wycenę. Ale skutek taki, że poza Bliznami nie mają żadnych swoich nagrań.
- Wojtek od dawna narzekał na jakość oryginalnych nagrań, że tam za mało mięsa jest w gitarach.
- Pomysł pojawił się podczas trasy na 40-lecie DD, a realizacja nastąpiła już po niej. Dla mnie pomysł bez sensu, ale jeżeli już to powinni to mieć dostępne podczas tej trasy DD. Ewentualnie jako dodatek - druga płyta - do wydanego LIVE z tej trasy, ale takiego ostatecznie nie było :lol:
- Na płycie jest wyciągnięty z oryginału wokal Kupy + nagrane na nowe gitary + bębny zdaje się z jakiegoś koncertu :D
- Dlaczego? Bo mogli. :)
Z grubsza taki obrót wydarzeń podejrzewałem. Dzięki za wyjaśnienie.

Pomysł co najmniej idiotyczny moim zdaniem. Dawno temu to ogarnęli? Bo kompletnie wydanie tego mnie ominęło.

A i ciekawostka - na straganie handlowały dwie miłe Panie. Podbijamy z kumplem (kumpel trochę ślepy dodam od razu), kolega bierze to CD do łapy i mówi że jakieś dziwne wznowienie (okładka jest trochę inna), podaje mi a w międzyczasie jedna z Pań mówi do nas że to jest nowo nagrane. Ja mówię że "oooo" - patrzę z tyłu na booklet a tam jak byk stoi "Grzegorz Kupczyk - wokale". Kumpel trzyma drugi egzemplarz, też patrzy na tył ale nie za wiele widzi i pyta tych dziewczyn "no ale kto tu śpiewa". Ja zanim zdążyłem się odezwać to jedna z Pań do drugiej "Kto tam śpiewa?" na co koleżanka odpowiada "Tomek pewnie". Kurtyna.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Kuba pisze: czw mar 05, 2026 10:51 pm
Schizoid pisze: czw mar 05, 2026 8:04 pm

Oooo, to ten Zaścianek z DD też mi jakoś umknął :roll:
Jest czego żałować, jedno z moich najlepszych Turb, zajebisty rozpierdol był
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kuba pisze: czw mar 05, 2026 10:57 pm
A i ciekawostka - na straganie handlowały dwie miłe Panie. Podbijamy z kumplem (kumpel trochę ślepy dodam od razu), kolega bierze to CD do łapy i mówi że jakieś dziwne wznowienie (okładka jest trochę inna), podaje mi a w międzyczasie jedna z Pań mówi do nas że to jest nowo nagrane. Ja mówię że "oooo" - patrzę z tyłu na booklet a tam jak byk stoi "Grzegorz Kupczyk - wokale". Kumpel trzyma drugi egzemplarz, też patrzy na tył ale nie za wiele widzi i pyta tych dziewczyn "no ale kto tu śpiewa". Ja zanim zdążyłem się odezwać to jedna z Pań do drugiej "Kto tam śpiewa?" na co koleżanka odpowiada "Tomek pewnie". Kurtyna.
Bartek by wiedział wszystko na temat sprzedawanego asortymentu :)

Tak to jest jak Bartkowi daje się gitarę na której ojciec nagrywał DD, by z nią wystąpił na scenie. Dobrze, że Wojtek nie opowiadał za wiele nt tejże gitary i jej losów ;)

Mimo to myślę, że sklepik zacny dochód przyniósł :) Aż się chciało podejść i coś kupić
pz
-#Administrator
-#Administrator

@Kuba co do merchu, to jak napisał Krus. Bartek, który normalnie go obsługuje miał inne zadania i siedziały tam jakieś przypadkowe osoby, które nie wiedziały co sprzedają :)

Co do nowego DD, to chyba skończyli niedawno. Ja zobaczyłem to podczas koncertu w Kutnie w lutym. Może było i wcześniej, ale nie rzuciło mi się w oczy, ale przyznam uczciwie, że do stoiska podchodzę tylko, żeby przywitać się z Bartkiem :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Nie no - ja nic nie mówię, Panie były super miłe - ale rzeczywiście pojęcia o niczym nie miały.

W Tarnowie w grudniu tego jeszcze nie mieli, dlatego mnie to zdziwiło jak zobaczyłem w KRK.

O samy, koncercie nic nie piszę bo już wszystko napisaliście. Szacunek że im gardła i ręce przez te cztery godziny wytrzymały. Zresztą z Tomkiem miałem okazję dwa słowa zamienić w poniedziałek w Warszawie na Smith / Kotzen - piątkę zbiłem, pogratulowałem, bardzo miło mnie potraktował :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Kupa zapowiedziany na koncertach w Zielonej Górze i Łodzi. Aż się odechciewa jechać.

ODPOWIEDZ