Venom

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Venom

Post autor: LukaSieka »

Ta sytuacja, gdzie Dolan z jakimiś przypadkowymi typami gra set oparty w 2/3 na szlagierach Venom, do których z całej tej kapeli nikt nie przyłożył nawet ręki, to jest już konkretny kabaret.
Kiedy grał tam jeszcze chociaż Mantas, to z punktu widzenia fana, miało to jeszcze sens.
A teraz to wiadomo - Tony Dolan zgarnia największą pulę grając sprawdzone hity kapeli z czterdziestoletnim stażem, w której on sam grał zaledwie 3 lata. I to w okresie, w którym Venom wzbudzał najmniejsze zainteresowanie :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

LukaSieka pisze: czw paź 02, 2025 10:34 pm Ta sytuacja, gdzie Dolan z jakimiś przypadkowymi typami gra set oparty w 2/3 na szlagierach Venom, do których z całej tej kapeli nikt nie przyłożył nawet ręki, to jest już konkretny kabaret.
Kiedy grał tam jeszcze chociaż Mantas, to z punktu widzenia fana, miało to jeszcze sens.
A teraz to wiadomo - Tony Dolan zgarnia największą pulę grając sprawdzone hity kapeli z czterdziestoletnim stażem, w której on sam grał zaledwie 3 lata. I to w okresie, w którym Venom wzbudzał najmniejsze zainteresowanie :).
no i doszliśmy do momentu, w którym możemy się zgodzić w stu procentach. Oryginalnie Venom Inc. było super pomysłem, realną alternatywą dla Venom Cronosa, w końcu mieliśmy tam dwóch członków legendarnego składu, plus wokalistę, który śpiewał na trzech płytach, mniej popularnych, ale wciąż bardzo fajnych. Jak wywalili Abaddona, bo kładł koncerty, to tak, wtedy to jeszcze miało sens, sam widziałem ten skład w Kutnie w 2019 roku i bawiłem się wybornie. No ale ciągnięcie tego przez Dolana bez Mantasa to kabaret, indeed ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Sunn O))) na swoim nadchodzącym eponimie poświęcił utwór temu zespołowi, nie jest podkreślone czy jest w nim gdzieś jakiś zwolniony riff z Warhead czy innego klasyka tak jak w przypadku Bathory i A Fine Day to Die na Báthory Erzébet czy w inny sposób ten hołd im oddali, być może tylko tytuł ma cokolwiek wspólnego z Venomem, ale na Bandcampie jest taka wspominka:

The Newcastle-forged originators of black metal get a shout out in the title of “Does Anyone Hear Like Venom?” which seems to position Cronos, Mantas and Abaddon as deep listeners, attuned to their Tyneside surroundings in much the same way as SUNN O))) are to the forest enfolding Bear Creek Studios.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nowy album Venom p.t. Into Oblivion 1 maja.

Singiel: https://www.youtube.com/watch?v=ozJXG2NIPP0

Fajny riff i ogólnie instrumentalnie całkiem gites, ale... Nie jestem fanem tego recyklingu kultowych wersów. Wokal też dość dziwnie przetworzony i nie podoba mi się nakładanie dwóch ścieżek.

EDIT:

Okładka też z recyklingu xD

Obrazek

Tracklista:

Into Oblivion
Lay Down Your Soul
Nevermore
Man & Beast
Death The Leveller
As Above So Below
Kicked Outta Hell
Legend
Live Loud
Metal Bloody Metal
Dogs Of War
Deathwitch
Unholy Mother

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
maidengraf
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: maidengraf »

Numer spoko , powiedziałbym nawet ,że zaskakująco dobry. Przy pierwszym odsłuchu brzmi bardzo świeżo ( jak na kapelę o takim stażu) .Będzie mocny album,coś myślę.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Fajny kawałek. Ciężko nie o świeżość w takim przypadku. Nie wiem też, czy chciałbym, żeby Cronos zaczął kombinować i na stare lata zaczął tworzyć prog rock czy coś takiego :D
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Dobry shit.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Drugi singiel. Brzmienie znowu gówniane (o co im chodzi z tym wokalem?), ale sama piosenka całkiem niezła, mocny vibe punka. Na ten moment album zapowiada się obiecująco, no zobaczymy, jak im to finalnie wyjdzie.

https://www.youtube.com/watch?v=VfI2dNWp7p0

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ