Savatage

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Savatage

Post autor: Zajzajer »

Słucham właśnie tej ostatniej płyty z bramą cmentarza i jakimś krukiem, wokal lepszy niż w Nevermore, za dużo klawiszy i trochę przerost formy nad treścią (takie gorsze Symphony x), lub tak jak Dream Theater o 20+ lat, ten gatunek prog metal już dawno się wyczerpał, myślałem, że tu będzie jakiś geniusz, ale nic z tych rzeczy, i te chórki w stylu Blind Guardian (tyle, że gorsze) dawno temu słucham Mountain King i to było coś niezłego, ale gust się z wiekiem zmienia. Podobno Ten zespół jakąs płytę w tym roku wydaje/albo wydał. Comissar - kurde trzeci kawałek, a ja już mam ochotę wyłączyć te płytę xdd codziennie bede jeden album jechał najpierw kilka ostatnich, potem 2 pierwsze, i środek (bo podobno najlepszy na koniec)

edit 1: ta 10 minutowa kompozycja straszne gówno nawet senjutsu ma lepsze momenty niż to, 0/10 ten kawłek, parodia, jakiś teatr marionetek mi sie kojorzy z Kingiem Diamondem, tylko 1000 razy słabsze. Groteska parodia
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Leci Magellan - patos na tym krążku jest obrzydliwy, a mamy dopiero trzeci utwór, już chyba nie będę się wypowiadać, lepiej zamilknę, nie chce urazić uczuć fanów tego zespołu, ale takiej kichy to ja dawno nie słuchałem, 100 razy wolę Justina Biebera, bambi czy Snoop Doga. Dane ma lepszy głos niż ten Pan tutaj, bo wydaje mi się, że inny wokalista śpiewa na tej płycie Savatage niż na tej wcześniejszej. Dane lepszy głos, agresywny jest, ale irytujący bardziej, ten wokal tutaj da się przeżyć jest przystępny. Szkoda klawiatury, będzie jakaś dobra płyta to napiszę tutaj :)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Handful of Rain - niezłe, Skolnick na gitarce, to wiadomo, ze musi sie udac :) nie ma tych wkurw klawiszy
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

no i ruszyła nowa trasa SAVATAGE ...

setlista jeszcze ciekawsza niż rok temu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Ciekawe, czy i w jakim stopniu będą tę setlistę zmieniać.
Jutro się to okaże, gdy pojawi się zestaw z gigu w Rumunii.

Mam nadzieję, że w Pl też usłyszymy "Beyond...".
FotD = TOP5 albumów Maiden
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Tymczasem pozdrawiam serdecznie z Neapolu, dziś koncert w Pompejach. Na razie uwag co do miasta w kontekście ludzi nie mam, wręcz przeciwnie, wszystko bez problemu. Także albo ja mam szczęście albo manichean miał pecha. No ale syf to tu jest nieziemski, już pomijam, że wszędzie się jakieś butelki walają pozozostawiane przez ludzi, ale na każdym kroku jakieś kartony, worki itd.
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pojechałem metrem do Zamku św Elma, przystanek Vanvitelli i muszę przyznać że zarówno metro jak i tamta dzielnica spełniają europejskie standardy.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

krusejder pisze: pn lip 27, 2026 9:21 am pojechałem metrem do Zamku św Elma, przystanek Vanvitelli i muszę przyznać że zarówno metro jak i tamta dzielnica spełniają europejskie standardy.
Tak, sam zamek i widoczki super. Najgorsze dla mnie w sumie było Centro Storico :)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Może po prostu my jesteśmy mili i kochani, a zakazane oblicze Manicheana budzi od razu negatywne reakcje
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

krusejder pisze: pn lip 27, 2026 9:21 am pojechałem metrem do Zamku św Elma, przystanek Vanvitelli i muszę przyznać że zarówno metro jak i tamta dzielnica spełniają europejskie standardy.
Tam to bym mógł nawet sam zamieszkać gdybym zapomniał o obliczu reszty miasta. Wysoki standard tam był. Jak macie jakieś mieszkanie do oddania tam to chętnie przyjmę darowiznę :)
Żelazny pisze: pn lip 27, 2026 11:43 am Może po prostu my jesteśmy mili i kochani, a zakazane oblicze Manicheana budzi od razu negatywne reakcje
Na własne życzenie - poniekąd - spędziłem tyle dni w „najmilszej” części miasta. Odwdzięczyli mi się widać. W Pompejach za to lokalni w kawiarniach byli uprzejmi i liczyli też „prawidłowo”.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Koncert życia. Kto był (Krusejder) ten wie
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Wleciało nawet Christmas Eve. Klasa.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja już w Polsce. Postaram się napisać coś dłuższego, ale nie wiem czy zdążę przed koncertem Priest
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Mnie się chyba relacji jak zwykle nie będzie chciało smażyć, ale dalej mnie trzyma jaki to był świetny koncert. Oczywiście wiadomo, że taka stylistyka nie każdemu przypasuje, ale pod kątem realizacji to była żyleta. Nie da się lepszego koncertu gitarowego z orkiestrą zagrać
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Kurde, ależ oni brzmią na tym streamie z Wacken. Tam nie ma ani pół momentu co się nie zgadza. Już w zeszłym roku byli fajnie zgrani, ale teraz to juz jest poziom ekstraklasy.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Ech zapomniałem o tym streamie, da się to jakoś po czasie odtworzyć?
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

https://youtu.be/L2F0_RsI0tA?is=8il5RZR9fYprwvJW ściągnij sobie z YT, bo pewnie zdejmą
ODPOWIEDZ