Acid Drinkers - Return of the Varran Tour - Polska 2025/26
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Acid Drinkers - Return of the Varran Tour - Polska 2025/26
Podejrzewam, że na jesień/zimę 2026/2027 zrobią w końcu trasę klubową. Te koncerty halowe to raczej jednorazowa akcja, sprzedaje się, bo jest ten efekt fomo po przerwie. W takiej Stolicy to imho następnym razem Progresja spokojnie wystarczy. Na razie chyba w zespole kwasów (hehe) nie ma, to raczej na tych kilku sztukach nie zakończą gry
.
ACID GRAĆ KURWA MAĆ
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
paulek
- -#Lord of the flies

Do 20:25 jeszcze sporo czasu....
Po co? Lepiej by Litza wyszedł przed czasem i jakieś Barbaric Justice zanucił
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
oj, to było coś
PTW słabe, nuda, rockopolo na juwenalia
Turbo zabrzmiało świetnie - z tego co się dowiedziałem po koncercie to Wojtek grał drugi koncert "na uszach" przez co w końcu słyszy wszystkie swoje błędy
na rodzynki miejsca nie było - ale dostaliśmy solidne 33 minuty napierdolu i dolby digital (bardzo niepotrzebne na takiej imprezie). Fajnie, że były 3 numery z Blizn (te najczęściej grane) zaśpiewane z pomocą młodszego Struszczyka.
Acidzi - dziś się dowiedziałem, że potrzebowałem tego powrotu
byli w chuj głośni, ale przy tym selektywni. Titus w typowym dla siebie humorze zagadywał publiczność, w secie numery tylko z płyt z Litzą + Blues Beatdown dla Olka na koniec. Dobrze, że jak cover, to tylko z Fiszdika Pierwszego, bo po premierze Zwei często przeginali z cudzesami w secie. Trochę się obawiałem o numery z Infernala i HPCM zagrane w D Standard, ale chyba stwierdzam, że to służy tym wałkom. Litza wrócił tam gdzie jego miejsce, a co najważniejsze, widać że wszyscy mają radochę z tego, że grają znowu w tym składzie. I są cholernie zgrani.
PTW słabe, nuda, rockopolo na juwenalia
Turbo zabrzmiało świetnie - z tego co się dowiedziałem po koncercie to Wojtek grał drugi koncert "na uszach" przez co w końcu słyszy wszystkie swoje błędy
Acidzi - dziś się dowiedziałem, że potrzebowałem tego powrotu
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Titus dziś 2 albo 3 razy podziękował Warszawie zamiast Katowicom
Na sektorze F nagłośnienie za głośne, wręcz ściana dźwięku. Numery z Infernala i High Proof siadły mi totalnie. Frekwencja dopisała, płyta wypełniona do końca, dolne trybuny w miarę pełne, górne pustawe.
Litza pochwalił się, że dwa dni temu urodził mu się kolejny wnuk, bodajże osiemnasty
Litza pochwalił się, że dwa dni temu urodził mu się kolejny wnuk, bodajże osiemnasty
górne włączyli po długim czasie do sprzedaży, na początku reszta szla tak ze rozważali przeniesienie tego (prawdopodobnie do mck)
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Organizator będzie pociągnięty do odpowiedzialności za jebane złodziejstwo,a mianowicie otwarcie tylko dwóch wejść(jedno płyta,drugie trybuny).Ludzie stali kilkadziesiąt minut w kolejce,żeby dostać się do środka.Ostatni wchodzący dotarli na widownię kiedy Acidy już zaczęli grać(azapłacili za trzy zespoły).Żadnych kas biletowych,sprzedaż tylko internetowa.Dziwię się,że ludzie nie rozjebali im tego kurwidołka już o 19-stej.Sprawa rozwojowa.
tam w ogóle ostatecznie bylo inaczej niz napisane na evencie, drzwi były na odwrót tj te co miały byc na płytę, były na trybuny.
ja i tak wszedłem "po swojemu"
wiec mialem barierkę po przyjściu 10 min przed otwarciem
organizacja klasycznie spodkowa, ale dla ocieplenia wizerunku powiem iż sam szef firmy organizującej rozdawal wodę pod sceną
na jakiej podstawie będziecie pociagac Visual do odpowiedzialności i jakich efektów oczekujecie? odszkodowania?
ja i tak wszedłem "po swojemu"
organizacja klasycznie spodkowa, ale dla ocieplenia wizerunku powiem iż sam szef firmy organizującej rozdawal wodę pod sceną
na jakiej podstawie będziecie pociagac Visual do odpowiedzialności i jakich efektów oczekujecie? odszkodowania?
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
paulek
- -#Lord of the flies

Koncertowe zakończenie roku bardzo udane. Forma wszystkich 3 zespołów bardzo dobra, nagłośnienie na Acidach znakomite, na Turbo bdb, a na PtW dobre jak na przed support. Co do wejścia do Spodka, to ja mając bilet na sektory wszedłem wejściem "na płytę". Nikt nie robił problemów. Gdybym bardzo chciał to bym i na opaskę na płytę się załapał.
Koncert głównej gwiazdy wszedł mi znakomicie. Widać bardzo pozytywny flow między muzykami, można by nieco poszkamrać na set listę ale po co. To była naprawdę fajna koncertowa sztuka.
Turbo zagrało tak, ze raczej przejdę się do Wiatraka, mimo że nie zakładałem wcześniej.
Co do frekwencji, płyta wypełniona aż za bardzo, chociaż jestem niemalże pewien, ze była pomniejszona, poprzez rozłożenie tych dolnych trybun.
Oczywiście nic nie złapałem i nikogo nie spotkałem.
Fajny był afterek w Hospodzie.... ech Ci Czesi.... do to ho!!!!
Koncert głównej gwiazdy wszedł mi znakomicie. Widać bardzo pozytywny flow między muzykami, można by nieco poszkamrać na set listę ale po co. To była naprawdę fajna koncertowa sztuka.
Turbo zagrało tak, ze raczej przejdę się do Wiatraka, mimo że nie zakładałem wcześniej.
Co do frekwencji, płyta wypełniona aż za bardzo, chociaż jestem niemalże pewien, ze była pomniejszona, poprzez rozłożenie tych dolnych trybun.
Oczywiście nic nie złapałem i nikogo nie spotkałem.
Fajny był afterek w Hospodzie.... ech Ci Czesi.... do to ho!!!!
Oczekiwałbym ogłoszenia nazwisk idiotów winnych temu ,i wypierdolenia na zawsze z branży rozrywkowej,oraz przekwalifikowania do wyprowadzania milicyjnych psów na spacery.Sardi pisze: ↑ndz gru 21, 2025 1:23 am tam w ogóle ostatecznie bylo inaczej niz napisane na evencie, drzwi były na odwrót tj te co miały byc na płytę, były na trybuny.
ja i tak wszedłem "po swojemu"wiec mialem barierkę po przyjściu 10 min przed otwarciem
Gdyby otworzyli 4 wejścia,to wszyscy zdążyliby na Pull the wire,a tak marznęli weszli na ostatni dzwonek.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Ktoś jutro wbija na koncert w mateczniku? Ja będę \m/ Acid pierwszy raz od kilkunastu lat 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Czekam na relację z ... Turbo 
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Emilio
- -#Lord of the flies

Fajny koncert, udało się wytrzymać całość pod barierka lub w 2 rzędzie co nie było takie łatwe bo młyn miejscami był niezły. Z Turbo były dwie niespodzianki. Pierwsza to "wybacz wszystkim wrogom" z Litzą w składzie. Drugie to bis w postaci wiadomego kawałka z udziałem Kupczyka 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Super 
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN