Acid Drinkers - Return of the Varran Tour - Polska 2025/26

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Re: Acid Drinkers - Return of the Varran Tour - Polska 2025/26

Post autor: Mr. M »

Podejrzewam, że na jesień/zimę 2026/2027 zrobią w końcu trasę klubową. Te koncerty halowe to raczej jednorazowa akcja, sprzedaje się, bo jest ten efekt fomo po przerwie. W takiej Stolicy to imho następnym razem Progresja spokojnie wystarczy. Na razie chyba w zespole kwasów (hehe) nie ma, to raczej na tych kilku sztukach nie zakończą gry :wink:.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

ACID GRAĆ KURWA MAĆ
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Do 20:25 jeszcze sporo czasu....
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Sardi pisze: sob gru 20, 2025 4:29 pm ACID GRAĆ KURWA MAĆ
Po co? Lepiej by Litza wyszedł przed czasem i jakieś Barbaric Justice zanucił :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

oj, to było coś

PTW słabe, nuda, rockopolo na juwenalia

Turbo zabrzmiało świetnie - z tego co się dowiedziałem po koncercie to Wojtek grał drugi koncert "na uszach" przez co w końcu słyszy wszystkie swoje błędy :lol: na rodzynki miejsca nie było - ale dostaliśmy solidne 33 minuty napierdolu i dolby digital (bardzo niepotrzebne na takiej imprezie). Fajnie, że były 3 numery z Blizn (te najczęściej grane) zaśpiewane z pomocą młodszego Struszczyka.

Acidzi - dziś się dowiedziałem, że potrzebowałem tego powrotu :lol: byli w chuj głośni, ale przy tym selektywni. Titus w typowym dla siebie humorze zagadywał publiczność, w secie numery tylko z płyt z Litzą + Blues Beatdown dla Olka na koniec. Dobrze, że jak cover, to tylko z Fiszdika Pierwszego, bo po premierze Zwei często przeginali z cudzesami w secie. Trochę się obawiałem o numery z Infernala i HPCM zagrane w D Standard, ale chyba stwierdzam, że to służy tym wałkom. Litza wrócił tam gdzie jego miejsce, a co najważniejsze, widać że wszyscy mają radochę z tego, że grają znowu w tym składzie. I są cholernie zgrani.
setlist.fm/user/matt01
niehouse
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: niehouse »

Titus dziś 2 albo 3 razy podziękował Warszawie zamiast Katowicom :P Na sektorze F nagłośnienie za głośne, wręcz ściana dźwięku. Numery z Infernala i High Proof siadły mi totalnie. Frekwencja dopisała, płyta wypełniona do końca, dolne trybuny w miarę pełne, górne pustawe.

Litza pochwalił się, że dwa dni temu urodził mu się kolejny wnuk, bodajże osiemnasty :)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

niehouse pisze: ndz gru 21, 2025 12:39 am Frekwencja dopisała, płyta wypełniona do końca, dolne trybuny w miarę pełne, górne pustawe.
górne włączyli po długim czasie do sprzedaży, na początku reszta szla tak ze rozważali przeniesienie tego (prawdopodobnie do mck)
setlist.fm/user/matt01
rafalfcb
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: rafalfcb »

Organizator będzie pociągnięty do odpowiedzialności za jebane złodziejstwo,a mianowicie otwarcie tylko dwóch wejść(jedno płyta,drugie trybuny).Ludzie stali kilkadziesiąt minut w kolejce,żeby dostać się do środka.Ostatni wchodzący dotarli na widownię kiedy Acidy już zaczęli grać(azapłacili za trzy zespoły).Żadnych kas biletowych,sprzedaż tylko internetowa.Dziwię się,że ludzie nie rozjebali im tego kurwidołka już o 19-stej.Sprawa rozwojowa.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

tam w ogóle ostatecznie bylo inaczej niz napisane na evencie, drzwi były na odwrót tj te co miały byc na płytę, były na trybuny.

ja i tak wszedłem "po swojemu" :D wiec mialem barierkę po przyjściu 10 min przed otwarciem

organizacja klasycznie spodkowa, ale dla ocieplenia wizerunku powiem iż sam szef firmy organizującej rozdawal wodę pod sceną

na jakiej podstawie będziecie pociagac Visual do odpowiedzialności i jakich efektów oczekujecie? odszkodowania?
setlist.fm/user/matt01
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Koncertowe zakończenie roku bardzo udane. Forma wszystkich 3 zespołów bardzo dobra, nagłośnienie na Acidach znakomite, na Turbo bdb, a na PtW dobre jak na przed support. Co do wejścia do Spodka, to ja mając bilet na sektory wszedłem wejściem "na płytę". Nikt nie robił problemów. Gdybym bardzo chciał to bym i na opaskę na płytę się załapał.
Koncert głównej gwiazdy wszedł mi znakomicie. Widać bardzo pozytywny flow między muzykami, można by nieco poszkamrać na set listę ale po co. To była naprawdę fajna koncertowa sztuka.
Turbo zagrało tak, ze raczej przejdę się do Wiatraka, mimo że nie zakładałem wcześniej.
Co do frekwencji, płyta wypełniona aż za bardzo, chociaż jestem niemalże pewien, ze była pomniejszona, poprzez rozłożenie tych dolnych trybun.
Oczywiście nic nie złapałem i nikogo nie spotkałem. :wink:
Fajny był afterek w Hospodzie.... ech Ci Czesi.... do to ho!!!! 8)
rafalfcb
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: rafalfcb »

Sardi pisze: ndz gru 21, 2025 1:23 am tam w ogóle ostatecznie bylo inaczej niz napisane na evencie, drzwi były na odwrót tj te co miały byc na płytę, były na trybuny.

ja i tak wszedłem "po swojemu" :D wiec mialem barierkę po przyjściu 10 min przed otwarciem

organizacja klasycznie spodkowa, ale dla ocieplenia wizerunku powiem iż sam szef firmy organizującej rozdawal wodę pod sceną

na jakiej podstawie będziecie pociagac Visual do odpowiedzialności i jakich efektów oczekujecie? odszkodowania?
Oczekiwałbym ogłoszenia nazwisk idiotów winnych temu ,i wypierdolenia na zawsze z branży rozrywkowej,oraz przekwalifikowania do wyprowadzania milicyjnych psów na spacery.
Gdyby otworzyli 4 wejścia,to wszyscy zdążyliby na Pull the wire,a tak marznęli weszli na ostatni dzwonek.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Ktoś jutro wbija na koncert w mateczniku? Ja będę \m/ Acid pierwszy raz od kilkunastu lat :)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Czekam na relację z ... Turbo ;)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Fajny koncert, udało się wytrzymać całość pod barierka lub w 2 rzędzie co nie było takie łatwe bo młyn miejscami był niezły. Z Turbo były dwie niespodzianki. Pierwsza to "wybacz wszystkim wrogom" z Litzą w składzie. Drugie to bis w postaci wiadomego kawałka z udziałem Kupczyka ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Super :)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
ODPOWIEDZ