Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Newsy muzyczne

Post autor: Shedao Shai »

Jak zrobisz sobie znowu dwumiesięczną przerwę od nas to bedzie foch :D Brawo!
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

kam pisze: wt mar 03, 2026 8:14 am Reznor coś brządka, że moze kończa z koncertowaniem po obecnej trasie (zostało kilka koncertów). Ta, jasne... Skończy się kapusta kiedyś na utrzymanie posiadłości to będzie farewell tour albo cykl koncertów w Sphere w LV.
Pitolił dla rozgłosu. Wczoraj „doprecyzował” na koncercie, że chodziło mu jedynie o nieprzedłużanie trasy Peel it Back na ten i następny rok. Nowa muza do NIN już jest w planach, także może w 2028 wrócą do trasowania.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ech. Tylko jeden leg w Europie, tylko jeden koncert w Polsce. Reznor tez nienawidzi Polaków?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Shedao Shai pisze: wt mar 17, 2026 4:00 pm Jak zrobisz sobie znowu dwumiesięczną przerwę od nas to bedzie foch :D Brawo!
Teraz to będzie dłużej pewno :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

gumbyy pisze: wt mar 17, 2026 8:19 pm
Shedao Shai pisze: wt mar 17, 2026 4:00 pm Jak zrobisz sobie znowu dwumiesięczną przerwę od nas to bedzie foch :D Brawo!
Teraz to będzie dłużej pewno :lol:
Oooj...
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Tom Jones wystąpi 23 lipca 2026 w Operze Leśnej w Sopocie.
Lato, molo, plaża, opalone piękne ciała i 85-latek śpiewający "Sex bomb, sex bomb, you're my sex bomb..." :dance:
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Dave Cousins założyciel The Strawbs nie żyje
R.I.P.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

paulek pisze: sob mar 21, 2026 10:58 am Dave Cousins założyciel The Strawbs nie żyje
R.I.P.
A on nie zmarł przypadkiem w lipcu tamtego roku?
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

tak w lipcu 2025 ale jakoś tam mi się wczoraj skojarzyło, a akurat słuchałem Hero & Heroine
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

News interesujący tutaj tylko mnie i Ceziego (i może Krusa): w przyszłym miesiącu Młot na Czarownice ma wejść do studia w celu nagrania drugiego albumu. Ma być 10 numerów. Tytuł "W Sidłach Złudzeń"

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: śr mar 25, 2026 5:11 pm News interesujący tutaj tylko mnie i Ceziego (i może Krusa): w przyszłym miesiącu Młot na Czarownice ma wejść do studia w celu nagrania drugiego albumu. Ma być 10 numerów. Tytuł "W Sidłach Złudzeń"
Halko... chętnie posłucham :)

Obrazek
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Niestety ale zmarł Ross Friedman, bardziej znany jako Ross the Boss. Wieloletni gitarzysta Manowar :(
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zajzajer »

o kurde, ale lipa. RIP

PS - Wiadomo co sie stalo? on chyba na cos chorowal
Zajzajer on the Road 2026:
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Zajzajer pisze: pt mar 27, 2026 9:13 pm o kurde, ale lipa. RIP

PS - Wiadomo co sie stalo? on chyba na cos chorowal
9 lutego 2026 roku Ross ogłosił, że zdiagnozowano u niego stwardnienie zanikowe boczne (ALS, znane również jako choroba Lou Gehriga) :(.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Bon Dzosef pisze: śr kwie 01, 2026 5:06 am https://youtu.be/yA0Hm8lp1lk?is=sA2IsVv1BffcF02x

Nowe Black Magick SS
Co ciekawe, wydali album i EP z osobnym materiałem tego samego dnia https://youtu.be/L9Jg3Ou-CuA?is=7kM2Xk_G4rbeOzeM
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

manichean pisze: śr kwie 01, 2026 9:44 am
Bon Dzosef pisze: śr kwie 01, 2026 5:06 am https://youtu.be/yA0Hm8lp1lk?is=sA2IsVv1BffcF02x

Nowe Black Magick SS
Co ciekawe, wydali album i EP z osobnym materiałem tego samego dnia https://youtu.be/L9Jg3Ou-CuA?is=7kM2Xk_G4rbeOzeM
Black Magick SPEED METAL

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przesłuchałem oba wydawnictwa. Są fajne, ale czegoś tam brakuje. Mam wrażenie, że trochę wygładzone to wszystko. BMSS to projekt tak skrajnie absurdalny, że IMO lepiej działa z bardziej chałupniczym brzmieniem. Tutaj pokusili się o większą sterylność. Same kompozycje są dobre, ale nie odnotowałem niczego na poziomie przebojów typu Crusader lub Get Out. EPka trochę na jedno kopyto, LP lepsze. Bardzo fajna parodia Mercyful Fate w Scarlet Desires, a Super Samurai jest na pewno ujmujące :lol: Podobno obecnie w BMSS ze starego składu został tylko wokalista, a reszta muzyków już tam nie gra. Część udziela się w Mystery, które jest całkiem w porządku, ale nie mają w sobie tej magii ze starych czasów.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wydaje mi ᛋie, ze w drodze do zagrania wszyᛋtkich gatunków muzycznych po prostu tym razem padło na heavy metal, gdzie najtrudniej naᛋ zaᛋkoczyc :) .

Black ᛋtar Highway to dla mnie absolutny hicior i banger, może nie tak dobry jak tytułowy Rainbow Nightᛋ, ale czuje ze bedzie śpiewanko. Dobrze się zaczyna, dobrze się rozkręca. Parodia Mercyful Fate złoto, mysle ze wszyscy sa zaskoczeni jak wjeżdża ta hybryda Króla i Excitera. Nie wiem tylko, jak połączyć tu tekst z resztą płyty. Dalej... IMMA ᛋUPERᛋAMURAI WITH THE POWER OF FRIENDᛋHIP BURNING DEEP INᛋIDE! Hymn do grania 10h dziennie w gierki. Co za tekᛋt. Drugi ulubiony, albo trzeci obok Dinozaurów oczywiście i pociągu. Co do Dinuᛋiów, to mamy Dinuᛋie 2 czyli Bumblebee, ale klimatem dużo cięższy numer o życiu w społeczeństwie, dystopii. Tu już klaᛋyczna heavymetalowa ᛋolóweczka, chyba w ᛋamuraiu bardzo ostatnio krążyło heavy, że ujście znalazło w tak dużej ilości na BMᛋᛋ, a może to po prostu chęć ᛋkupienia się tym razem na heavy graniu? Betrayer to już rasowe heavy podlane tylko BMᛋᛋem, nie chciałbym, aby zespół/projekt poᛋzedł w tą stronę. Chociaż numer hiciarski i buja jakby Hrabia (na tej płycie w roli ᛋamuraja) był pełnej krwi ᛋzwedem. Tekᛋtowo w pełni czuje i rozumiem, pewnie gdzieś tam już kropki bardziej dociekliwym się łączą. Tekᛋtowo uzupełnia to wszystko oᛋtatni numer na płycie. Też heavymetalowy, ale powiedzmy że mniej niż Zdrajca.

Nie ᛋpodziewałem się, że w BMᛋᛋ doᛋtaniemy tak oᛋobistą produkcję, zwłaᛋzcza w warᛋtwie lirycznej. Ciekawe czy faktycznie tam był wcześniej więkᛋzy zeᛋpól, z którego zoᛋtał teraz tylko Hrabia.

I'm a ᛋuper ᛋamurai!
With the power of friendᛋhip burning deep inᛋide
I'm a ᛋuper ᛋamurai!
I wander the plainᛋ and train all day and night

Z kolei EPka to już totalne zaskoczenie, ale to chyba pierwszy na świecie speed metal z klawiszami.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zmarł James Lollar, występujacy pod pseudonimem GosT. Miał 46 lat. Spora strata dla nurtu synthwave.
ODPOWIEDZ