A nie było tak, że w 98 roku Harris rozważał w ogóle koniec Iron Maiden? Grali po coraz mniejszych obiektach, Blaze nie wyrabiał, koncerty były odwoływane. Jednak byli trochę na dnie
Iron Maiden Film - Burning Ambition - 7 maja (a u nas 15)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Film - Burning Ambition - 7 maja (a u nas 15)
A to od którego albumu uwierzył? 
Pewnie mamy inne pojęcia dna niż panowie milionerzy 
M.
M.
Ja obejrzę jak będzie na yt, do kina nie lubię chodzić a netflixa nie mam xd
Wydaje mi się, że to był rok 99, poszedł do kościoła i poczuł tam taki mega spokój, tak mówił przynajmniej
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here
Zajzajer on the Road 2026:
Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here
Zajzajer on the Road 2026:
Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
- Metalophil
- -#Moonchild

Tylko gwoli ścisłości faktograficznej: Nicko nie jest katolikiem.
Należy do protestanckiego kościoła Spanish River: https://www.spanishriver.com/
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Lodzi sprzedaż bardzo bardzo niewielka biletów w kinach
Patrzyłem na niedzielny seans we Wro i tam może ze 3 miejsca zajęte.
www.MetalSide.pl
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To nie dawno oczekiwany koncert (Led Zeppelin "Celebration Day", Black Sabbath "The End" czy Taylor Swift Eras Tour
) tylko pewnie przynudnawy (dla osób nie w temacie) dokument - zatem nie liczyłbym na jakąś bombę frekwencyjną w kinach. I tak ponoć w okolicach czerwca-lipca planowana jest premiera na nośnikach Blu-Day i DVD.
- Recit The Thornographer
- -#Moonchild

Na seansie, na który mam bilet też cieniutko, póki co trzy osoby ze mną.
Jakby nie patrzeć, dokument w języku angielskim to dość wymagająca sprawa dla przeciętnego zjadacza chleba.
Jakby nie patrzeć, dokument w języku angielskim to dość wymagająca sprawa dla przeciętnego zjadacza chleba.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
No nieeeee, pewnie będą napisy? Kto by Stefana zrozumiał?
M.
M.
Nie ma co się śmiać. Uważam się że osobę znającą bardzo dobrze angielski a zrozumieć Stefana czy Nicko to wyższa szkoła jazdy. Dla kogoś bez Angielskiego B2 conajmniej to trochę bez sensu ten seans, taka prawda.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Napisałem absolutnie na serio. Męczę się próbując zrozumieć go zaledwie piąte przez dziesiąte.
Stąd przypuszczenie o tym, że pewnie będą napisy. Film wyświetlany w Polsce, dla Polaków.
M.
Stąd przypuszczenie o tym, że pewnie będą napisy. Film wyświetlany w Polsce, dla Polaków.
M.
Zgadzam się, że Steve duka w sposób dość irytujący.
Ale mogło być gorzej, na szczęście nie jest Szkotem ani Walijczykiem
Ale mogło być gorzej, na szczęście nie jest Szkotem ani Walijczykiem
Ostatnio zmieniony wt mar 24, 2026 12:06 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
No raczej poza psychofanami danego zespołu nikt nie kupuje biletów do kina na 1,5 miesiąca do przodu, ale widzę, że duch liczenia kropek dalej mocno zaznacza swoją obecność, niezależnie czy to stadion czy sala kinowa. 
- Saimon1995
- -#Moderator

U mnie 13 biletów sprzedanych. Ale to dość duża sala (ponad 300 miejsc). Z drugiej strony: do premiery jeszcze 1,5 miesiąca. Pewnie promocja całości się jeszcze rozkręci.
Nie no, wiadomo że będą napisy, choć ja wolałbym bez bo tylko mnie rozpraszają. Nie mam najmniejszego problemu ze zrozumieniem Steve'a i Nicko, a że jestem zawodowo zboczony to tylko odruchowo będę sprawdzał poprawność tłumaczenia więc frajda średnia. Poza znajomością języka chodzi o osłuchanie, którego żadne sertifikejty nie zapewnią. A co do kropek... Oto trwała spuścizna Ralfa, którego żadna Argentyna nie zmyje 
Owszem, osłuchanie jest ważniejsze niż papiery (szczególnie poza obszarem American English), ale nadal uważam, że nosowe gadanie Stefana może być problemem. Chciałbym usłyszeć Ciebie w akcji tłumaczącego go na żywo 
Tłumaczenie symultaniczne to sztuka, do tego dochodzi stres. Bywa bardzo różnie z tymi performensami.
Bardzo niewielu słyszałem Michałów Gołkowskich
Tłumaczenie symultaniczne to sztuka, do tego dochodzi stres. Bywa bardzo różnie z tymi performensami.
Bardzo niewielu słyszałem Michałów Gołkowskich
Jedno i drugie jest ważne, ale chodzi o konteksty i proporcje, zwłaszcza przy silnych akcentach. Nie słyszałeś chyba nosowego gadania... Dla mnie nie jest problemem, ale ja odnosiłem się do napisów i słuchania ze zrozumieniem na własny użytek, a Ty mi wyskakujesz z tłumaczeniem symultanicznym
Swoją drogą - owszem, sztuka i stres
Możemy tak sobie gdybać, bo akurat Stefana nie miałem i zapewne nie będę miał okazji tłumaczyć, ale naprawdę wiele bym dał za Twoją opadniętą koparę
Bo usłyszałbyś mój akcent, niewiele lżejszy od Stefka. A że Szef mówi prostym językiem to i przekład byłby prosty, marzenie 
Swoją drogą - owszem, sztuka i stres
Po prostu doświadczyłem trochę "biegłych", którym się sporo wydawało, a niedługo później następował brutalny reality check 
Jeśli czujesz się dobrze i na siłach, to dobra Twoja, i tak nie sprawdzimy tego
Ja z reguły myślę pod kątem tłumaczenia symultanicznego i czy zbroja byłaby obsrana, czy nie
Jeśli czujesz się dobrze i na siłach, to dobra Twoja, i tak nie sprawdzimy tego
Ja z reguły myślę pod kątem tłumaczenia symultanicznego i czy zbroja byłaby obsrana, czy nie