Rush
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Re: Rush
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here
Zajzajer on the Road 2026:
Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
https://www.youtube.com/watch?v=kVw-4L59Tw0
zespół Rush wrócił na scenę, powtarzam zespół Rush wrócił na scenę!!!
Anika daje radę W CHUJ (choć w tym numerze to do pogrania za dużo nie ma), Geddy śpiewa znacznie, znacznie lepiej niż na R40, powiem więcej, oni tego numeru nie grali z wokalem od trasy Roll the Bones i w sumie mega zaskoczenie, że to wyciągneli. Ale szanuję, że pierwszy numer po powrocie to pierwszy numer z pierwszej płyty. Symboliczne.
Ale się jaram!!!!!!!!!!!
zespół Rush wrócił na scenę, powtarzam zespół Rush wrócił na scenę!!!
Anika daje radę W CHUJ (choć w tym numerze to do pogrania za dużo nie ma), Geddy śpiewa znacznie, znacznie lepiej niż na R40, powiem więcej, oni tego numeru nie grali z wokalem od trasy Roll the Bones i w sumie mega zaskoczenie, że to wyciągneli. Ale szanuję, że pierwszy numer po powrocie to pierwszy numer z pierwszej płyty. Symboliczne.
Ale się jaram!!!!!!!!!!!
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Forma głosu Geddy naprawdę solidna względem tego, czego się spodziewałem. Jak na początek reunionu jest naprawdę zacnie. Jeszcze się muszą w czwórkę dograć ze sobą przez jakiś czas, ale i tak wyczuwam, że R50+ to będzie naprawdę elegancki format
ale widzę, że fani Rush mają te same problemy co u Maiden, że Anika ma za mały zestaw
problem w tym, że naliczyłem u dziewczyny 12 bębnów, czyli mniej więcej tyle ile używał Neil, tylko nie była tak rozjebana na scenie jak maestro
problem w tym, że naliczyłem u dziewczyny 12 bębnów, czyli mniej więcej tyle ile używał Neil, tylko nie była tak rozjebana na scenie jak maestro
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Żyd brzmi dobrze, nie wygląda to na cashgrab
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja z kolei nie mam wrażenia, że Ged brzmi jakoś specjalnie, ale i tak spodziewałem się, że będzie gorzej. Alex dobrze wyglada, chyba nieco schudł. Generalnie całość dobrze się zapowiada i nie mogę się już doczekać koncertów.
Alex goat, najlepszy, Geddy tak średnio, ale nigdy nie byłem fanem jego wokalu, ten poziom co LaBrie. Perkusistka spoko, nie wiem co ten typ na klawiszach tam robil, jak w ogole chyba nie grał zadnych partii, ale moze gluchy jestem
perkusistka bardzo solidnie, spoko sie wydaje, styl gry tez fajny, a to z liczeniem garów to jakas glupota, u Portnoya też sie podniecali ze ma duzy zestaw, a kiedys mowili ze ma za maly, lol
perkusistka bardzo solidnie, spoko sie wydaje, styl gry tez fajny, a to z liczeniem garów to jakas glupota, u Portnoya też sie podniecali ze ma duzy zestaw, a kiedys mowili ze ma za maly, lol
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Nie no, głupt z liczeniem bębnów czy innego fanboystwa tego typu to nigdy nie zrozumiem, nawet nie chcę 
Wokal Geda zawsze lubiłem, ale czuć już, że ma swoje lata i nie ma nad nim pełnej kontroli. Ale wypadł i tak lepiej, niż się spodziewałem.
Wokal Geda zawsze lubiłem, ale czuć już, że ma swoje lata i nie ma nad nim pełnej kontroli. Ale wypadł i tak lepiej, niż się spodziewałem.
no bo ludzie nie zaznajomieni z tematem są przekonani że większy zestaw = lepsze partie perkusyjne. Przecież nawet tutaj mieliśmy irracjonalne dyskusje na temat wielkości zestawu Simona w Maiden
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Ale w ogóle fajnie, że odświeżyli taki utwór którego dawno nie grali, to mi robi nadzieje na taki Emotion Detector, którego nigdy przecież nie grali i ciekawe czy będą żonglować setami jak ostatnio, R40 miało chyba 6-7 wersji setów, pamietam jak podniecalismy sie na pewnym forum jak wleciało Losing It
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Rush to Rush. Oni nigdy nie lecieli w kulki z setlistami. Jasne że będzie sporo kotletów ( Working Man, YYZ, 2112, Spirit, Tom, Limelight ) ale jestem przekonany że kilka ciosów wleci z zaskoczenia. Jeśli o mnie chodzi to mam 5 wymarzone utwory które chciałbym usłyszeć a które w sumie są realne:Zajzajer pisze: ↑wt mar 31, 2026 1:41 pm Ale w ogóle fajnie, że odświeżyli taki utwór którego dawno nie grali, to mi robi nadzieje na taki Emotion Detector, którego nigdy przecież nie grali i ciekawe czy będą żonglować setami jak ostatnio, R40 miało chyba 6-7 wersji setów, pamietam jak podniecalismy sie na pewnym forum jak wleciało Losing It
Ghost Rider ( piękny tribute dla Pearta )
Turn The Page ( niedoceniany banger z Hold Your Fire )
The Enemy Within ( najlepszy utwór Regge w historii )
Natural Science ( progresywny majstersztyk. Wheels Within Wheels... )
Resist ( najpiękniejsza ballada Rush, chciałbym w wersji akustycznej z R30 )
www.last.fm/user/darkfuneral18
Ja bym chciał tak:
Natural
Jacobs (był ostatnio, wcześniej długa przerwa, wiec pewnie nie bedzie)
Emotion Detector (małe szanse, ale dobra)
Całe Book 1 - Hemispheres (ale szanse są strasznie małe, na R40 był fragment, ostatni raz grane w całości na trasie Hemispheres, wiec szanse 0,01%)
Mission - uwielbiam ten wałek
Jednak co by nie zagrali, to łyknę
Natural
Całe Book 1 - Hemispheres (ale szanse są strasznie małe, na R40 był fragment, ostatni raz grane w całości na trasie Hemispheres, wiec szanse 0,01%)
Jednak co by nie zagrali, to łyknę
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Z tych co dałeś to wątpię że będzie cokolwiek, może Mission bo ostatni raz cisnęli to na Snakes and Arrows Tour. Ale to jednak taki koncert że mogliby zagrać Tomka Sawyera 10 razy i będę kontent.Zajzajer pisze: ↑wt mar 31, 2026 3:30 pm Ja bym chciał tak:
Natural
Jednak co by nie zagrali, to łyknę![]()
www.last.fm/user/darkfuneral18
będą, Al mówił że ok. 40% seta będzie ruchome, w samej zajawce trasy powiedzieli że przygotowali ponad 40 utworów na ten momentZajzajer pisze: ↑wt mar 31, 2026 1:41 pm Ale w ogóle fajnie, że odświeżyli taki utwór którego dawno nie grali, to mi robi nadzieje na taki Emotion Detector, którego nigdy przecież nie grali i ciekawe czy będą żonglować setami jak ostatnio, R40 miało chyba 6-7 wersji setów, pamietam jak podniecalismy sie na pewnym forum jak wleciało Losing It
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jakby pocisnęli Ghost Ridera to bym sie chyba spłakał w hali.
jesli w tym roku okaze sie ze duzo rotuja i koncerty sa naprawde magiczne, to moze w Europie zrobi sie wiecej sztuk...
jesli w tym roku okaze sie ze duzo rotuja i koncerty sa naprawde magiczne, to moze w Europie zrobi sie wiecej sztuk...
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Cokolwiek zagrają to będzie dobrze, nawet jeśli będzie wędrówka po hitach, od "Working Man" przez "Time Stand Still" aż po "Far Cry". Jestem spokojny, co do tego, co zaprezentują w Krakowie : )