15/04/2026 - Kreator + Carcass + Exodus - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 15/04/2026 - Kreator + Carcass + Exodus - Warszawa
Narzekanie na ceny, ale prawda jest taka, że set bardzo dobrych i uznanych kapel i to trzech (plus Nails - szczerze, nie znam) ceny zaczynają się poniżej 300 PLN. Czego się spodziewaliście? Biletów za stówę?
Kreator czy Exodus też się kiedyś skończą, a później będzie stękanie: "Teraz to za samego Kreatora 300 bym dał" 
- blackcocker
- -#Moderator

A w życiu
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Caracalized
- -#Moonchild

mi na Kreatora to nawet stówki szkoda byłoby dawać, a co dopiero trzy xD
Widziałem paczkę kreator anthrax testament i mi na 10 lat starczy tego Kreatora
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ja za samego Exodusa, z przekrojowym setem na 2h, dałbym spokojnie 500, tylko trzeba jeszcze koncertować
Ponieważ nie pasował mi bardzo termin warszawski, postanowiliśmy z kumplami w ramach turystyki koncertowej wybrać się do Madrytu. Tam zestaw Kreator, Carcass, Exodus, Nails grał swój drugi koncert na trasie. Do Kreatora mam szczególny sentyment, mój pierwszy koncert w życiu to własnie Kreator na Metalmanii 1990, a ten madrycki koncert był moim 10-tym koncertem Kreatora.
Jesli ktoś sie waha, czy jechac, to muszę przyznać, że nigdy Kreator nie miał takiej sceny. Scenografia, swiatła i pirotechnika robią wrażenie. Oczywiscie liczy się muzyka, ale produkcja koncertu to już jest inna wyższa liga, więc wydaje mi się, że nie ma co narzekać na ceny. W Madrycie tez były bodajże po około 70 EURO. Uważam, że uczciwie za taki zestaw.
Ale po kolei...Nails, zupełnie do zapomnienia. Zresztą weszlismy na ostatnie trzy numery, bo kolejka do wejścia był ogromna. Niestety otwarte dwa wejścia, ale ogonek do obu był jeden, przed samym wejsciem się rozdwajał.
Exodus mnie trochę rozczarował, spodziewałem się lepszego odbioru, a wyszło tak sobie. Z setlisty granej na tej trasie, najlepiej jak dla mnie wypada Blacklist, poza tym Rob Dukes jak dla mnie jest po prostu słabym wokalistą, poza tym porusza się na scenie tak, jakby w Suicidal Tendencies miał robotę, a nie w Exodusie. Aczkolwiek publiczność bawiła się świetnie, i gruby młyn odwalał sie na płycie hali
Carcass, jak zwykle mnie pozamiatał. To kapela, która się nigdy nie nudzi. Walker ma naprawdę kawał growlingu w głosie. Był tez bardzo dobrze nagłośniony. Troszkę może brakowało mi ze dwóch numerów, ale w końcu pełnił rolę supportu. Miał na scenie około 50 minut, więc musiało wystarczyć.
No I Kreator, oprawa graficzna koncertu rewelacja, niestety nagłośnienie spieprzone przez pogłos werbla, który dużo zagłuszał, gitary tez były jakies dziwne. Byc może to efekt hali, która miała relatywnie małą płytę, ale bardzo wysokie trybuny. Frekwencję oceniam gdzieś na 4000. W kazdym razie ostatnie oba koncerty Kreatora w Spodku, zarówno ten przed Megadeth, jak o ten z Anthrax i Testament wspominam, jako rewelacyjnie nagłosnione. Setlista zawierała calkiem sporo numerów z nowej płyty, niestety poza nimi to same kotlety, aczkolwiek dorzucili Endless pain z debiutu, Natomiast trudno mi wyobrazic sobie koncert Kreatora bez pewnych kotletów, więc nie narzekam. Całość koncertu to 85 minut, czyli taki Kreatorowy standard.
Jakby co, to wszystko powinno być na amerykańskim portalu.
,
Jesli ktoś sie waha, czy jechac, to muszę przyznać, że nigdy Kreator nie miał takiej sceny. Scenografia, swiatła i pirotechnika robią wrażenie. Oczywiscie liczy się muzyka, ale produkcja koncertu to już jest inna wyższa liga, więc wydaje mi się, że nie ma co narzekać na ceny. W Madrycie tez były bodajże po około 70 EURO. Uważam, że uczciwie za taki zestaw.
Ale po kolei...Nails, zupełnie do zapomnienia. Zresztą weszlismy na ostatnie trzy numery, bo kolejka do wejścia był ogromna. Niestety otwarte dwa wejścia, ale ogonek do obu był jeden, przed samym wejsciem się rozdwajał.
Exodus mnie trochę rozczarował, spodziewałem się lepszego odbioru, a wyszło tak sobie. Z setlisty granej na tej trasie, najlepiej jak dla mnie wypada Blacklist, poza tym Rob Dukes jak dla mnie jest po prostu słabym wokalistą, poza tym porusza się na scenie tak, jakby w Suicidal Tendencies miał robotę, a nie w Exodusie. Aczkolwiek publiczność bawiła się świetnie, i gruby młyn odwalał sie na płycie hali
Carcass, jak zwykle mnie pozamiatał. To kapela, która się nigdy nie nudzi. Walker ma naprawdę kawał growlingu w głosie. Był tez bardzo dobrze nagłośniony. Troszkę może brakowało mi ze dwóch numerów, ale w końcu pełnił rolę supportu. Miał na scenie około 50 minut, więc musiało wystarczyć.
No I Kreator, oprawa graficzna koncertu rewelacja, niestety nagłośnienie spieprzone przez pogłos werbla, który dużo zagłuszał, gitary tez były jakies dziwne. Byc może to efekt hali, która miała relatywnie małą płytę, ale bardzo wysokie trybuny. Frekwencję oceniam gdzieś na 4000. W kazdym razie ostatnie oba koncerty Kreatora w Spodku, zarówno ten przed Megadeth, jak o ten z Anthrax i Testament wspominam, jako rewelacyjnie nagłosnione. Setlista zawierała calkiem sporo numerów z nowej płyty, niestety poza nimi to same kotlety, aczkolwiek dorzucili Endless pain z debiutu, Natomiast trudno mi wyobrazic sobie koncert Kreatora bez pewnych kotletów, więc nie narzekam. Całość koncertu to 85 minut, czyli taki Kreatorowy standard.
Jakby co, to wszystko powinno być na amerykańskim portalu.
,
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Setlista naprawdę zenujaca, kolejny raz tłuczenie Satan is Real, Enemy of God, Hordes of Chaos, Violent Revolution...
Kreator jak zwykle z setem składającym sie z tytułów płyt 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja ich podziwiam że mając taką dyskografię napierdalają w kółko kilkanaście tych samych utworów od lat. Że im się to nie nudzi. Czy im się serio wydaje że ludzie obecni na koncertach znają tylko kilka tytułowych utworów z płyt i topki Spotify ?
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Caracalized
- -#Moonchild

Może im się po prostu nie chce ćwiczyć innych numerów.
Nie o to chodzi. Na statkowym festiwalu ostatnio zajebali cały set killerów z lat 80. Na kilku klubówkach latem poleciało sporo deep cutów.
Widocznie Petrozza uważa że muszą tłuc hity ze Spotify i Nuclear Blast żeby wypełniali większe hale i dostawali headlinerskie sloty na festiwalach.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie widzę innego wytłumaczenia, tylko to jest bledne koło bo jak wypromowac resztę dyskografii grajac ciągle to samo?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mam strasznie male cisnienie na ten gig, Kreator z chujowym setem, Exodus krotko i z Dukesem... pewnei sie przejde ale nie wiem czy nie przycebulic jakichs trybun bo jeszcze pewnie bydla sie troche zbierze na plycie
Również mi ciśnienie mocno spadło. Głównym daniem dla mnie jest Carcass.
W ogóle czasówka gdzieś jest ?
W ogóle czasówka gdzieś jest ?
Carcass gra jakieś 45 minut, Kreator 85
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Kreator niemieckim Lady PankKevin18 pisze: ↑pn mar 23, 2026 11:55 pmNie o to chodzi. Na statkowym festiwalu ostatnio zajebali cały set killerów z lat 80. Na kilku klubówkach latem poleciało sporo deep cutów.
Widocznie Petrozza uważa że muszą tłuc hity ze Spotify i Nuclear Blast żeby wypełniali większe hale i dostawali headlinerskie sloty na festiwalach.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Pierdolicie głupoty.....Kreator w secie na 16 numerów 4 ma nowe + Endless Pain nie grany lata, czyli wymieniona 1/3 seta. Przy takiej produkcji bez szans jest rotowanie setem, bo każdy numer ma swoje światła, pyro i efekty. Mogliby co najwyżej jeden zmienić. Marudzicie, to nie idźcie. Owszem, mogliby zmienić więcej, ale wtedy wiekszość by narzekała, że Violent Revolution nie ma czy Pleasure to Kill. I tak wyrzucili flagowe Flag of Hate, czy Terrible Certainty
A Lady Pank, tez odkurzyło Rysunkową. Małą Lady Punk i mnóstwo numerów z nowej płyty. Czasami poziom zgryzoty, marudzenia i narzekania na tym forum przebija sufit. Więcej optymizmu koledzy!
A Lady Pank, tez odkurzyło Rysunkową. Małą Lady Punk i mnóstwo numerów z nowej płyty. Czasami poziom zgryzoty, marudzenia i narzekania na tym forum przebija sufit. Więcej optymizmu koledzy!
Dokładnie, przestańcie kurwa marudzić!