Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Tylko żeby znów basu nie nagrywali po pokojach hotelowych 
Mogę witać ponownie na wiosnę przyszłego roku. Nie mam nic przeciwko 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Też nie mam nic przeciwko, ale to, co Priest robi obecnie, w ogóle nie wpisuje się w ich standard z ostatnich kilkunastu lat. Takie rzeczy to w 80s robili 
A, no i możemy się spodziewać reedycji Sad Wings: https://metalinjection.net/news/judas-p ... of-destiny
Nowa wersja Rocka Rolli mi się podobała, więc na SWoD ostrzę ząbki.
A, no i możemy się spodziewać reedycji Sad Wings: https://metalinjection.net/news/judas-p ... of-destiny
Nowa wersja Rocka Rolli mi się podobała, więc na SWoD ostrzę ząbki.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No i fajnie. Jest wysoka forma, to niech nagrywają płytę. A co za różnica z jakiej okazji pojadą w trasę 
www.MetalSide.pl
Dla mnie żadna, ale mam w pamięci ich dotychczasowy tryb działania i po prostu zwracam na to uwagę. Serio, nie każdy mój komentarz ma charakter oceniający 
Jak sobie zobaczysz na modus operandi Priest w XXI w., to wyglądał on w ten sposób:
Reunion 2004
AoR 2005
Nostradamus 2008-09
Epitaph 2011-12
Redeemer 2014-15
Firepower 2018-19
50 HMY 2021-2022
IS 2024
SoP 2025
Zawsze były jakieś większe przerwy, to nie jest zespół pokroju Saxon czy BOC, którzy są "on tour forever". Po pierwsze, potrzebują jakiegoś odpoczynku i napływu weny, po drugie w grę wchodzi też kwestia rynku i jego nasycenia. To, co teraz obserwujemy odbiega od tego, do czego się przyzwyczaiłem.
Jeden fan podsunął mi teraz myśl, że ta zmiana może wynikać z braku ograniczeń w zw. z chorobą Glenna, które w przeszłości stanowiły problem. Brutalne, ale być może prawdziwe. W jakiejś części pewnie tak jest.
Jak sobie zobaczysz na modus operandi Priest w XXI w., to wyglądał on w ten sposób:
Reunion 2004
AoR 2005
Nostradamus 2008-09
Epitaph 2011-12
Redeemer 2014-15
Firepower 2018-19
50 HMY 2021-2022
IS 2024
SoP 2025
Zawsze były jakieś większe przerwy, to nie jest zespół pokroju Saxon czy BOC, którzy są "on tour forever". Po pierwsze, potrzebują jakiegoś odpoczynku i napływu weny, po drugie w grę wchodzi też kwestia rynku i jego nasycenia. To, co teraz obserwujemy odbiega od tego, do czego się przyzwyczaiłem.
Jeden fan podsunął mi teraz myśl, że ta zmiana może wynikać z braku ograniczeń w zw. z chorobą Glenna, które w przeszłości stanowiły problem. Brutalne, ale być może prawdziwe. W jakiejś części pewnie tak jest.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jasne, spoko. Ja też widzę to przyśpieszenie w działaniu. Mają moc, to działają 
www.MetalSide.pl
A może Rob czuje, że czas mu ucieka i nie będzie miał siły stać na scenie przez niewiadomo ile lat, więc zwiększyli częstotliwość.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To też jest pewien czynnik, Rob już po IS wspominał, że kolejna płyta będzie musiała wyjść szybciej.
Ale tak prywatnie to podejrzewam, że chcą wydać 20 album zanim Glenn kopnie w kalendarz
Trochę brutalnie to brzmi, wiem, ale niezależnie od tego, jaki wkład Tipton będzie miał w kolejną płytę, jego nazwisko pojawi się w booklecie.
Ale tak prywatnie to podejrzewam, że chcą wydać 20 album zanim Glenn kopnie w kalendarz
Coś tam rysuje się w sprawie setlisty...
https://blabbermouth.net/news/judas-pri ... hat-record
No jeśli wyciągną te 2 utwory, to będzie bardzo grubo.
Spoiler
Richie said: "Well, [PRIEST producer and touring guitarist] Andy Sneap wants to do 'Island Of Domination' from 'Sad Wings'. We've never done that one — or I haven't, rather. I've always wanted to do 'Reckless'. We did 'Reckless' in rehearsals a couple of tours back, and for some reason we didn't have enough time in the set. We had to cut some stuff out, whatever. I love 'Reckless', and hopefully I'll get to do that one day. But there's tons of them — those deep cuts. 'Pain And Pleasure'. 'Fever' — I'd love to do 'Fever'. I love 'Fever' from 'Screaming Of Vengeance'. There's loads of 'em. So, yeah, we'll see what happens, man. I'll try and get a 'Reckless' in there or 'Island Of Domination'. You never know."
No jeśli wyciągną te 2 utwory, to będzie bardzo grubo.
- Caracalized
- -#Moonchild

Dobrze, że dałeś spoiler, bo nie chcę wiedzieć co to za rozkurw szykują, a lepiej się zaskoczyć 
Ja chyba robię swój pierwszy gig bez znajomości setlisty. Wywiady mi nie zaszkodzą, bo w praniu różne rzeczy mogą powychodzić, na razie za wcześnie na mocne obietnice. W wywiadzie Richie wskazał na kilka tytułów, które on sam lub inny muzyk chcieliby zagrać, ale prób jeszcze nie było. Choć jeden utwór mają przetestowany i szanse rzekomo są 
- Caracalized
- -#Moonchild

Moje pierwsze JP bez wcześniejszej znajomości seta było w Krakowie w 2024 i poza Love Bites (to może być mój ulubiony utwór JP ever) byłem rozczarowany, bo wszystko (poza utworami z IS) wcześniej słyszałem 
W 2024 miałem plan robić pierwszy gig na ślepo, ale w trakcie otwarcia trasy dochodziły mnie takie komentarze (negatywne), że w końcu rzuciłem na niego okiem. Okazało się, że to nie miało większego znaczenia, bo koniec końców dostałem dużo lepszy set z kilkoma totalnymi bombami, więc to było prawie jakby iść na pierwszy koncert trasy. Niestety nie dotrwał on do Krakowa, a przynajmniej nie w takiej formie.
Schiz, nie oszukuj siebie, pękniesz, tarcza nie wytrzyma 
Może wytrzymać, bo Wawa to bodajże czwarta data na trasie
W takich przypadkach jest to możliwe. Dotychczas to właśnie odstęp między moim pierwszym koncertem a początkiem trasy stanowił problem, zwłaszcza że muszę ogarniać polską grupę fanów JP i nie widzi mi się zostawianie jej bez opieki na dłuższy czas.
W ciemno dotychczas udało mi się oglądać Mercyful Fate (druga sztuka na trasie, easy) i Kinga Diamonda (tu w 2019 musiałem się na jakiś tydzień w ogóle wylogować z internetu xD). Wspaniałe przeżycia
W ciemno dotychczas udało mi się oglądać Mercyful Fate (druga sztuka na trasie, easy) i Kinga Diamonda (tu w 2019 musiałem się na jakiś tydzień w ogóle wylogować z internetu xD). Wspaniałe przeżycia
Daawno temu
to wszystkie koncerty były na ślepo
W sumie ciut to dziwne było
ale też i mega fajne, bo człowiek rozkminiał I na koncercie w napięciu czekał co kolejne poleci 
W sumie ciut to dziwne było
www.MetalSide.pl
- Caracalized
- -#Moonchild

No ta tajemniczość co do tego co będzie grane jest najlepsza i w ogóle pewien element zaskoczenia, dlatego ja przed większością koncertów nie sprawdzam setlist, nawet koncertów wykonawców, których jakoś wybitnie dobrze nie znam 
Jak się nie jest obcykany z twórczością artysty, to sprawdzanie setów akurat ma swoje zalety. Można się jakoś tam powiedzmy przygotować na koncert
Zwłaszcza, jeśli nie jest się na starcie przekonany co do słuszności zakupu.
Ja na oba gigi Priest na których byłem 2012 (totalnie nawalony mało co pamietam) i Kraków 2024? (już trzeźwy) nie sprawdzałem setu, i bawiłem sie mega dobrze
A w ogóle Rob Halford na tym gigu 2024 to był jeden z dwóch najlepszych koncertów tamtego roku dla mnie pod względem wokalu, pięknie się Rob zestarzał
A w ogóle Rob Halford na tym gigu 2024 to był jeden z dwóch najlepszych koncertów tamtego roku dla mnie pod względem wokalu, pięknie się Rob zestarzał
Zajzajer on the Road 2026:
albo kiedy artysta gra ciagle to samo albo rotuje. wtedy spoko. a Priest potrafi dowalić tak, że też mnie kusi wylogować się w lipcu
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01