15/04/2026 - Machine Head - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

15/04/2026 - Machine Head - Warszawa

Post autor: kalectwo »

Machine Head w Warszawie!
🗓️ 15 kwietnia 2026📍Progresja, Warszawa
✅ Przedsprzedaż Citi Handlowy: 25 listopada godz. 11:00
✅ Przedsprzedaż Ticketmaster Polska: 26 listopada godz. 10:00
✅ Sprzedaż ogólna: 27 listopada godz. 10:00
Machine Head to jeden z najważniejszych zespołów metalowych ostatnich dekad, znany z bezkompromisowej energii, ciężkich riffów i nieustannego dążenia do artystycznej ewolucji.
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Re: 15/04/2026 - Machine Head - Warszawa

Post autor: phenom »

W dzień Kreatora.... No jest zagadka.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Frekwencja z tegorocznego koncertu MH w Katowicach pokazuje że manager Kreatora może spać spokojnie :)

Chociaż pewnie taką Progresję MH sobie ogarnie jako sold out jakiś :) Tego im życzę :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Evilnejszyn na ewidentnym kursie konfliktowym z Knock Out :wink:. Z tych dwóch wydarzeń to jednak wolę chyba wybrać się kolejny raz na Maszyny, ostatni gig na Mystiku był powyżej oczekiwań.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Sold out
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Ach, nie kupiłem jeszcze. Jak nie będzie jakiejś sensownej opcji z drugiej ręki, to może jednak do Torwaru trafię, bo tam sold out raczej nie grozi :wink:.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Z tego co słyszałem to słabiutko ten Torwar się sprzedaje na Kreatora więc Sold Outu nie będzie :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Krótka relacja. Publika dopisała, Progresja napchana jak autokar do Lichenia. Sam koncert bardzo długi, trwał ponad 2,5 godziny i naprawdę warto było się wybrać bo był bardzo dobry. W zeszłym roku byłem na MH w Kato i muszę przyznać, że koncert warszawski wypadł znacznie korzystniej, co najważniejsze, był...całkiem inny od poprzedniego. Inny set, inna atmosfera, publika jakby bardziej żywiołowa, Robb łapał fajny kontakt z publiką, pojawiły się smaczki typu chóralnie odśpiewane "We Are The Champions" jak Robb nauczył się słowa "napierdalać"... Dobry koncert.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Koncert bardzo dobry, 160 minut grania, wyciągnięte The Rage to Overcome i A Thousand Lies - szczególnie ten drugi mnie bardzo ucieszył, jeden z moich ulubionych kawałków Maszynogłowych. Jakbym miał na coś narzekać, to z prawej strony trochę za cicho gitara Vogga, a słuchanie go to czysta poezja, riffy i solówki brzmią perfekcyjnie. Pod sceną rozpierdol do samego końca, ale trudno się dziwić, bo finał Bulldozer->From This Day->Davidian->Halo to tak niszczący zestaw, że potem można tylko zbierać resztki mózgu z podłogi. Spokojnie za tydzień mógłbym iść na kolejny taki koncert, tylko ze zmienionym setem, bo do ideału to zamieniłbym parę nowszych rzeczy na takie Now I Lay Thee Down albo cokolwiek więcej z The More Things Change...
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Po cichu też liczyłem że zagrają z The More Things Change coś więcej niż Ten Ton Hammer. Ale nie ma co narzekać, koncert był bardzo dobry.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Wow, Rage chyba odkopany od pandemii. Nie wiem, jak Progresja kolejny raz ustała Lies :D
Nie znam tych nowych numerów, ale myślę, że nie miałoby to negatywnego wpływu, kiedy jest Scars, Day, czy Hate.
To dobry przykład zespołu, który gra długie sztuki i pomaga sobie, nie mieląc cały czas tego samego.
Kiedyś w Progresji z kapelusza wyciągnęli jeden z największych deep cutów: https://www.youtube.com/watch?v=73C208N ... rt_radio=1
Myślałem, że mi się łeb odkręci i spadnie pod fosę XD
ODPOWIEDZ