Slayer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Slayer
Proszę bardzo:
SLAYER - wydanie specjalne Teraz Rock Kolekcja, nr 18 z października 2012
Oceny płyt:
Show No Mercy (1983) - 3
Hell Awaits (1985) - 3,5
Reign in Blood (1986) - 5
South of Heaven (1988) - 5
Seasons in the Abyss (1990) - 5
Decade of Aggression (1991) - 4
Divine Intervention (1994) - 3,5
Undisputed Attitude (1996) - 3
Diabolus in Musica (1998) - 3,5
God Hates Us All (2001) - 4
Christ Illusion (2006) - 4
World Painted Blood (2009) - 4,5
Haunting the Chapel (1984) - EP-ki nie oceniono gwiazdkami, ale w omówieniu chwalą za „błyskawiczne postępy kompozytorskie i wykonawcze.”
Live Unded (1985) - minialbum koncertowy też bez gwiazdek, red. Brzykcy pisze, że rzecz kultowa dla fanów (szczególnie w PL ze wzgl. na wydanie Polskich Nagrań z 1990 r.), ale obiektywnie płyta nie jest wielkiej wagi (bo surowe brzmienie i doping publiki taki trochę piłkarski).
SLAYER - wydanie specjalne Teraz Rock Kolekcja, nr 18 z października 2012
Oceny płyt:
Show No Mercy (1983) - 3
Hell Awaits (1985) - 3,5
Reign in Blood (1986) - 5
South of Heaven (1988) - 5
Seasons in the Abyss (1990) - 5
Decade of Aggression (1991) - 4
Divine Intervention (1994) - 3,5
Undisputed Attitude (1996) - 3
Diabolus in Musica (1998) - 3,5
God Hates Us All (2001) - 4
Christ Illusion (2006) - 4
World Painted Blood (2009) - 4,5
Haunting the Chapel (1984) - EP-ki nie oceniono gwiazdkami, ale w omówieniu chwalą za „błyskawiczne postępy kompozytorskie i wykonawcze.”
Live Unded (1985) - minialbum koncertowy też bez gwiazdek, red. Brzykcy pisze, że rzecz kultowa dla fanów (szczególnie w PL ze wzgl. na wydanie Polskich Nagrań z 1990 r.), ale obiektywnie płyta nie jest wielkiej wagi (bo surowe brzmienie i doping publiki taki trochę piłkarski).
Ok dzięki Ci bardzo
zrewanżuje się w weekend (chyba, że masz te nr o których pisałem) ale to inni skorzystaja
pozdro
I don't belong here, we gotta move on, dear
Escape from this afterlife
'Cause this time I'm right to move on and on
Far away from here
Zajzajer on the Road 2026:
Metallica - Chorzów - 50%
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Tylko i Teraz to mam wszystkie, bo wieki temu wykupiłem prenumeratę i tak już zostało. Ponieważ wciąż czekam na wkładki o Siouxsie and The Banshees i Ultravox
, czy o Emperor, Watain i Rotting Christ.
Jedynie nie mam pierwszej wkładki o U2 (chyba z 4 czy 5 numeru), bo oddałem w ogólniaku kumpeli, wiernej fance, co za Bono wskoczyłaby w ogień
Jedynie nie mam pierwszej wkładki o U2 (chyba z 4 czy 5 numeru), bo oddałem w ogólniaku kumpeli, wiernej fance, co za Bono wskoczyłaby w ogień
Tata też ma wszystkie no w sumie już ze mną, poza tymi specjalnymi numerami, jakoś nie kupowaliśmy ich (chyba mamy tylko Floyd, Maiden i Led Zeppelin) a ja czekam na wkładkę o The Moody Blues, bo pierwszy i ostatni raz w 96 
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Wow, jak się tak na szybko zastanowię, to moje oceny byłoby znacznie inne.
Jeśli było - sorka. Jeśli nie - przyda się za rok jako thrash-christmas: https://www.youtube.com/watch?v=ac1hWYj ... rt_radio=1
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Wiem że jest dużo przeróbek z AoD, ale kurwa, temat przewodni numeru jest chyba najdalej od śmieszkowania, jak to jest tylko możliwe.
Oceny płyt z wkładki - grudzień 2018
Debiut - 4
Hell - 4
Live Undead - 2
RiB - 5
South - 4,5
Seasons - 5
Decade - 4
Divine - 3,5
Undisputed - 2,5
Diabolus - 3
God - 4
Christ - 4,5
World - 4
Repentless - 4
tyle, wkładka z 2007 też będzie, tylko muszę trochę pogrzebać
Debiut - 4
Hell - 4
Live Undead - 2
RiB - 5
South - 4,5
Seasons - 5
Decade - 4
Divine - 3,5
Undisputed - 2,5
Diabolus - 3
God - 4
Christ - 4,5
World - 4
Repentless - 4
tyle, wkładka z 2007 też będzie, tylko muszę trochę pogrzebać
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Zabójczy numer: https://youtu.be/IE7XE38ryMM?is=oVQvJYLKzEZNJ3JB
Ciary, za każdym razem.
Ciary, za każdym razem.
Tak jest!
Z "Divine Intervention" to właśnie "213" najbardziej nawiązywało do dwóch wcześniejszych płyt. Pozostałe kawałki to tak jakby powrót do tego, co było na "Reign in Blood" - toutes proportions gardees, rzecz jasna.
Z "Divine Intervention" to właśnie "213" najbardziej nawiązywało do dwóch wcześniejszych płyt. Pozostałe kawałki to tak jakby powrót do tego, co było na "Reign in Blood" - toutes proportions gardees, rzecz jasna.
Końcowego wierszyka nie powstydziłby się Masterton czy Koontz 
Soulfly też ma numer o dahmerze, ale aż tak mi nie dowozi.
Soulfly też ma numer o dahmerze, ale aż tak mi nie dowozi.
- Caracalized
- -#Clairvoyant

Macabre nagrali całą płytę o Dahmerze. Chyba tylko raz słuchałem w całości, ale parę kawałków instrumentalnie jest wyśmienitych i czasem ten album nie ma właściwie zbyt poważnego wydźwięku, ale jak ktoś chciałby sobie obczaić chociaż z ciekawości to można jak najbardziej.
Wstajemy, nie śpimy: https://youtu.be/Xbd35DzBNgs?is=p7d6-YhjNUurYu4V
Zazdrość to zuo, ale cholera, ludziom, którzy mogli wtedy doświadczyć tego na żywo, to kurewsko zazdroszczę
Zazdrość to zuo, ale cholera, ludziom, którzy mogli wtedy doświadczyć tego na żywo, to kurewsko zazdroszczę
Koniecznie muszę mieć: https://www.youtube.com/watch?v=zH20eI2BniE
Unboxing, na co to komu? 
<złożyłemzałamanedłonienatwarzy> 
To jest mega ważne, bo w końcu dostaniemy pełnoprawny koncert z 80s - w dodatku z TAKIEJ trasy. Live Undead uwielbiam, to drugie, co kupiłem od Slayera, ale z tym "na żywo" sprawa jest kontrowersyjna, a i sam materiał długi nie jest. Cały występ z trasy HA? Oj poproszę.nugz pisze: ↑czw kwie 16, 2026 8:14 am Koniecznie muszę mieć: https://www.youtube.com/watch?v=zH20eI2BniE
Wczesny Zabójca rules
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Czyli co? polecacie to kupić? bo jeszcze był kiedyś wcześniej wielki obszerny box HA, a to co innego widzę. Tylko się boję, że będę trzymać na półce jak Johnny i nawet nie otworzę, w życiu miałem tylko wszystkie boxy DT (aktualnie sprzedane) i Cradle of Filth przedostatnią (sprzedałem również) i jakoś nie wiem, chyba mogę żyć bez takich boxów, ale Slayer awansował u mnie na 8 pozycja najlepszych zespołów (pobili nawet Genesis czy Marillion) więc sprawa poważna 
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
Far away from here
Kings of Leon - Łódź
Testament - Krk
No to już przecież od ciebie zależy, co uznajesz za interesujące. Jeśli chcesz mieć na półce pierwsze pełne oficjalne wydawnictwo koncertowe z lat 80., to pewnie warto kupić. O ile kojarzę, to ten koncert od dawna lata po necie jako bootleg, więc możesz sobie znaleźć i posłuchać, czy ci leży. Wersja legalna będzie pewnie odpowiednio dopieszczona brzmieniowo.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie wydawaj na e-prostytutki, weź najlepszy album Zabójcy, w wypasionej edycji, nawet jak nie masz na czym odpalić winyla 
Powinni jeszcze kiedyś wypuścić wersję z intro puszczonym od tyłu. Jest to chyba najbardziej złowieszczy wstęp, który na zawsze wrył mi się w beret, a jeszcze od tyłu, kiedy jest JOIN US, co jest oczywistym nawiązaniem do Evil Dead - Czyste ZUO
Powinni jeszcze kiedyś wypuścić wersję z intro puszczonym od tyłu. Jest to chyba najbardziej złowieszczy wstęp, który na zawsze wrył mi się w beret, a jeszcze od tyłu, kiedy jest JOIN US, co jest oczywistym nawiązaniem do Evil Dead - Czyste ZUO