19/06/2026 - Kanye West - Chorzów

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 19/06/2026 - Kanye West - Chorzów

Post autor: Bon Dzosef »

gdyby wygrali idole Dzosefa mogłoby być inaczej (
Ale ty jesteś przyglupem czlowieku xD
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Bon Dzosef pisze: sob kwie 18, 2026 8:48 am
Możliwe. Ale to nie ja piszę rzeczy, takie jak "nie miał interesów z gnidami typu J-zi", które są bezlitośnie weryfikowane w już kolejnym poście :lol: Pomyślałeś kiedyś, że cały Twój obraz świata może być złożony z tego typu rzeczy, w które wierzysz, a które są fikcją?

No ale dosyć uprzejmości - zarzucasz mi głupotę, to przekonaj mnie. Jak to jest, że zawsze jak jakiś metalowy event ma być odwołany z przyczyn obrazy uczuć, to właśnie ludzie z prawicową perspektywą za tym stoją? Co tu nieprawdziwego?

EDIT

Żeby nie było, że to tylko samorządowcy i jakiś plankton, znany pewnie niektórym poseł, swojego czasu minister Jerzy Polaczek osobiście zaangażował się w ukręcenie łba Metal Doctrine w Piekarach Śląskich ze względu na koncert Kat & Roman Kostrzewski. Akurat miałem tam być, więc mam zadrę osobistą xD A o lokalnych historiach z regionu Radia Maryja nawet nie chce mi się pisać.

Nawiasem, w chyba 2022 minister Zero i ziomki wnieśli do Sejmu projekt zmian i nazwie "W obronie chrześcijan", m.in. chcieli zmienić brzmienie paru punktów Kodeksu karnego na bardziej elastyczne w interpretacji. Gdyby wtedy napięta sytuacja społeczna i geopolityczna tego nie zrzuciły na dalszy plan to odwołanie eventów uznanych za obrażające uczucia byłoby dużo łatwiejsze. Cześć ludzi świadomych w kręgu "metalofcuf" słusznie nagłaśniała wtedy temat.

W każdym razie fajnie, nie?

Może Tobie się nie podobać rzeczywistość, ale tak jest, tylko jedna strona pragnie udupienia tego typu wydarzeń.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ja również proszę Lokalnych Organizatorów o odwołanie kolejnej edycji powyższego Festiwalu Wyzwisk i wysłanie Gwiazdy na odpoczynek.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Nie jestem na czasie, nawet nie wiem co sobie nagrabił West, ale jestem przeciwny odwoływania koncertów, nawet jeżeli pijany przejechał na pasach zakonnice w ciąży xd
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Pokazują mi się posty na Fejsie o odwołaniu. W komentarzach - szaleńczy szlam. Żydy kancelują dobrego ziomka za to, że odważył się mówić o nich prawdę. Ja pierdolę, na jakim świecie my żyjemy.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Recit The Thornographer pisze: sob kwie 18, 2026 10:11 am
Możliwe. Ale to nie ja piszę rzeczy, takie jak "nie miał interesów z gnidami typu J-zi", które są bezlitośnie weryfikowane w już kolejnym poście :lol: Pomyślałeś kiedyś, że cały Twój obraz świata może być złożony z tego typu rzeczy, w które wierzysz, a które są fikcją?
Ja tez nie, przygłupie
Jak to jest, że zawsze jak jakiś metalowy event ma być odwołany z przyczyn obrazy uczuć, to właśnie ludzie z prawicową perspektywą za tym stoją?
Co to znaczy prawicową? Ze wierzacy w Boga? Chlopie, jestem ateista do tego nieochrzczonym, wypierdolone mam na jakichs dewotów, którzy wierza w zmartwychwstanie i nie jedza miesa w piatek, podobnie jak na julki wierzace w horoskopy, albo przygłupów wierzacych, ze jest 10 płci. Co jest prawicą, wszystko co ci sie nie podoba?
tylko jedna strona pragnie udupienia tego typu wydarzeń
Doslownie zyjemy w swiecie cancel culture, Gina Carano wyleciala z Disneya za bzdury, Peterson majacy odwoływane wykłady i miejscówki, kazdy popierdoleniec stara sie zabrac innym wolnosc do wyglaszania swoich pogladow i karania za bycie nie po mysli linii partii, czy to wierzacy zamordysci, czy teczowo-czerwoni zamordysci. Takze zly adres ułomie, przepros i nie pluj sie do mnie wiecej.
Jerzy Polaczek osobiście zaangażował się w ukręcenie łba Metal Doctrine w Piekarach Śląskich ze względu na koncert Kat & Roman Kostrzewski. (...)Nawiasem, w chyba 2022 minister Zero i ziomki wnieśli do Sejmu projekt zmian i nazwie "W obronie chrześcijan",
Chlopie i co to ma wspolnego ze mna? Nigyd nie glosowalem na pis (poza druga tura prezydenckich), Ziobro to dla mnie złodziej ktorego miejsce po sprawiedliwym procesie jest w fabryce, w ktorej z bransoletka na nodze bedzie odpracowywal to co ukradl z funduszu sprawiedliwosci i pzu. Nie kazdy jest przyglupem, ktory ma jakies barwy klubowe w polityce.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Bon Dzosef pisze: sob kwie 18, 2026 7:28 pm
Recit The Thornographer pisze: sob kwie 18, 2026 10:11 am

Ja tez nie, przygłupie
Michaś, nie masz problemu z kontrolą emocji? Może zrób sobie jakiś TUS, a nie zachowujesz się jak byle chujek, bo coś Cię poruszyło.
Bon Dzosef pisze: sob kwie 18, 2026 7:28 pm Co to znaczy prawicową? Ze wierzacy w Boga? Chlopie, jestem ateista do tego nieochrzczonym, wypierdolone mam na jakichs dewotów, którzy wierza w zmartwychwstanie i nie jedza miesa w piatek, podobnie jak na julki wierzace w horoskopy, albo przygłupów wierzacych, ze jest 10 płci.
Co ma do tematu Twoja wiara, chrzest lub jego brak, mięso, "pucie" i horoskopy?
Bon Dzosef pisze: sob kwie 18, 2026 7:28 pm Co jest prawicą, wszystko co ci sie nie podoba?
Co jest prawicą tradycyjnie i współcześnie to sobie możesz poczytać, a moje sympatie nie mają tu nic do rzeczy. Do rzeczy ma tylko to, że to przedstawiciele prawicy w Polsce deklarują, że chcą utrzymania, a nawet wzmocnienia (jak w 2022) przepisu o obrazie uczuć religijnych oraz podjęli już działania na rzecz zaostrzenia prawa w tym zakresie. W tym ci "wolnościowi" jak mój krajan Sławomir, także tu nie chodzi o jakąś jedną konkretną partię.

Warto żeby z pakietu argumentów, który decyduje o politycznych wyborach, ludzie lubiący metal wiedzieli, że może to mieć też wpływ na takie banały jak koncerty metalowe. A potem każdy sobie musi zważyć, co go bardziej drażni, co bardziej popiera i co jest w stanie poświęcić kosztem czego.
Bon Dzosef pisze: sob kwie 18, 2026 7:28 pm Doslownie zyjemy w swiecie cancel culture, Gina Carano wyleciala z Disneya za bzdury, Peterson majacy odwoływane wykłady i miejscówki, kazdy popierdoleniec stara sie zabrac innym wolnosc do wyglaszania swoich pogladow i karania za bycie nie po mysli linii partii, czy to wierzacy zamordysci, czy teczowo-czerwoni zamordysci. Takze zly adres ułomie, przepros i nie pluj sie do mnie wiecej.
Kolego, ułomem może być ktoś, kto zachowuje się ułomnie - np. nie umie rozmawiać bez epitetów.

Niestety cenzura, drogi kolego, dotyczy każdej strony. Dotarliśmy do takiego miejsca historii, że jedni drugich chcą wymazać, co również moim zdaniem jest droga donikąd i jedynie eskaluje niechęć. Lewica canceluje jednych, prawica bardzo chce drugich.

Szczerze mówiąc nie popieram żadnego cancelowania, natomiast cenię świadomość wyborców i znam wypowiedzi władz województwa pomorskiego w temacie Mystica - festiwal jest póki co bezpieczny, chociaż niektórzy politycy z prawej strony się spalają wspierając Instytut Ks. Piotra Skargi (inicjator Polska Katolicka, a nie laicka w ramach którego to ruchu chcą zakazać Mystica).

Wracając do Westa - dlatego napisałem, że skoro już w Polsce są takie akcje, że likwiduje się festiwale, koncerty, bo się komuś coś nie podoba, to West również spokojnie pod to podchodzi ze swoimi kontrowersjami. A że są to inne kontrowersje niż te "metalowe" to może tym lepiej, może będzie z tego większa dyskusja.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Michaś, nie masz problemu z kontrolą emocji? Może zrób sobie jakiś TUS, a nie zachowujesz się jak byle chujek, bo coś Cię poruszyło.
Skoro wiazesz mnie z jakimis swoimi urojonymi prawicowymi wrogami to masz cos nie tak z głowa.
To, ze wmawiasz mi ze to jakas moja strona konfliktu, przywolujesz jakas wymyslona "prawice". I wmawiasz mi cos, czego nie napisalem o jayz bo to nie byl moj post.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Bon Dzosef pisze: sob kwie 18, 2026 8:57 pm
Skoro wiazesz mnie z jakimis swoimi urojonymi prawicowymi wrogami to masz cos nie tak z głowa.
To, ze wmawiasz mi ze to jakas moja strona konfliktu, przywolujesz jakas wymyslona "prawice". I wmawiasz mi cos, czego nie napisalem o jayz bo to nie byl moj post.
Bez kitu, przepraszam (!), nie wiem co mi się popieprzyło, że to Ty o Jayu napisałeś :oops: Co za masakra, sorry! Teraz wyszło, że ze mnie nie ułom, tylko analfabeta :lol:

Abstrahując od moich sympatii politycznych nie mam "wrogów" prawicowych, a chodzi mi tylko o to, że z naszymi wyborami łączy się pewien bagaż dodatkowych rzeczy, które nie są w partyjnych ulotkach, a ludzie często o tym nie wiedzą i dlatego warto to zaznaczyć. Dotyczy to każdej strony politycznego sporu oczywiście, każda ma swoją agendę, która nie ląduje na afiszach, ale jest realizowana. W przypadku strony prawej w Polsce niestety immanentną częścią ich jestestwa jest walka z "obrazą uczuć religijnych". Pamiętam zdziwienie mojego dobrego kolegi, gdy nasz krajan Mentzen wypowiedział się, że ten przepis jest ważny, a mój kumpel inaczej rozumiał "wolność". Walka o odwołanie Mystica jest naprawdę mocna, szczególnie, że koncerty będą też 4.06 w Boże Ciało.

Tego Westa odwołali ludzie z innych powodów i jak pisałem, to w sumie dla mnie ciekawe ze względu na rozpoznawalność kolesia, może zrobi się z tego jakąś większa dyskusja.
nugz
SMERF MARUDA

Jeszcze tylko tamten przeprosi Cię za nazywanie przygłupem i będzie cool, prawda??? :roll:
A nie, przecież to się nigdy nie stanie, a on dalej będzie mógł robić swoje, szczególnie że trasa Maiden się zbliża :)

RELACJE > REGULAMIN :|
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

nugz pisze: ndz kwie 19, 2026 9:07 am Jeszcze tylko tamten przeprosi Cię za nazywanie przygłupem i będzie cool, prawda??? :roll:
A nie, przecież to się nigdy nie stanie, a on dalej będzie mógł robić swoje, szczególnie że trasa Maiden się zbliża :)

Koncertowe czy międzyludzkie, a może jedno i drugie? Koniecznie przypomnij kto komu dorzuca się do paliwa ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: ndz kwie 19, 2026 9:07 am Jeszcze tylko tamten przeprosi Cię za nazywanie przygłupem i będzie cool, prawda??? :roll:

Chwilowo nie przeprosi,bo odpoczywa od forum.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
nugz
SMERF MARUDA

Najważniejsze, że tylko chwilowo, bo przemyśli, wróci i już się tak nie zachowa.
Ponownie wyjdzie, że podjąłeś mimo sprzeciwu reszty słuszną decyzję, przywracając go, good job :)
Jesteś Adminem, powinieneś stać za zasadami, a dalej promujesz największego patola ever pod tym adresem w sieci.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

No proszę.
Załączniki
Screenshot_2026-04-20-11-12-27-228-edit_com.opera.browser.jpg
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Stanowski, zapraszający do studia na rozmowę Janusza Walusia i wyzywający innych od "nazistowskich śmieci", to jak na razie mocny kandydat do dzbana roku :).
ODPOWIEDZ